#Fogszabályozás

Önligírozó fém vagy porcelán fogszabályzó

Legyen szó porcelán vagy fém brekettről, az önligírozó fogszabályozó íve fém marad. Ez viszont akár súlyos irritációt (ritkább esetben fejfájást és fáradékonyságot) is okozhat azon páciensek számára, akik fémallergiával küzdenek.

 

Az önligírozó fogszabályozó további hátrányai

A külső fogszabályozót választó pácienseknek hozzá kell szokniuk, hogy bizonyos ételeket – a készülék és a fogak épsége érdekében – elkerülnek. Azok számára, akik nem szeretnék például a keményebb zöldségeket és gyümölcsöket kizárólag szeletelt vagy pépesített formában fogyasztani, más, innovatívabb fogszabályozási módszer után kell nézniük.

A fogszabályozó ívek alatt megbúvó szennyeződések és a bracketek szélein található lepedék eltávolítása sok páciens számára okoz komoly kihívást. Azok közül, akik külső fogszabályozót viselnek, és nem vesznek részt rendszeresen professzionális dentálhigiénés kezelésen, sokan küzdenek fogérzékenységgel, ínygyulladással, fogínyvérzéssel vagy ínysorvadással.

Természetesen a rendszeres (félévenkénti) dentálhigiénés kezelés mindenki számára javasolt, de az önligírozó fogszabályzót viselőknek még akkor is érdemes gyakrabban ellátogatniuk fogorvosukhoz, ha fogköztisztító kefét is használnak a fogápolási rutinjuk részeként.

 
Milyen fogszabályozót válasszak, ha kompromisszummentes megoldásra vágyom?

Létezik egy innovatív, kivehető fogszabályzó, amelynek mintegy 10.000.000 tökéletes fogazatú páciens köszönheti egészséges mosolyát, világszerte. Ez az Invisalign, a Naturadent Lézerfogászat által javasolt kényelmes és láthatatlan fogszabályozó.

Egyik legnagyobb előnye, hogy könnyű betehetőségének és kivehetőségének köszönhetően pácienseink azt és akkor ehetnek vagy ihatnak, amit csak szeretnének.

Invisalign fogszabályozó Budapest

Zámbori Éva vendégünk véleménye az Invisalign-ról:

"Az elmúlt 10 évben kértem már fogszabályozási terveket, de minden esetben elrettentett a legalább 18 hónapos kezelési idő, amíg a rögzített, drótos fogszabályzót viselnem kellett volna. Az esztétikai aggályaim mellett úgy éreztem, ennyi időre nem tudok előre tervezni, és nem is szerettem volna elkötelezni magam.

Amikor legutóbb feltettem a kérdést Márta doktornőnek, hogy tud-e valami gyorsabb, modernebb megoldást javasolni, ő az Invisalign-t ajánlotta. Azonnal nagyon tetszett, hogy szinte láthatatlan és kivehető megoldásról van szó, ami emellett ritkább konzultációval és meglepetésemre rövidebb kezelési idővel is járt.

Mindig részletes tájékoztatást kaptam a konzultációkon, a fogszabályzás teljes időtartama jól tervezhető volt számomra. Mindenkinek ajánlom, aki gyors, kényelmes és esztétikus fogszabályzásra vágyik."

 

Olvasson még többet a fogszabályozásról

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogszabályozó szakorvosunk segítségét harmonikus mosolya megvalósításában. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)