#Dentálhigiénés kezelések

Professzionális dentálhigiénés kezelés

Az általánostól eltérő, kibővített szájhigiénés kezelésünknek köszönhetően hosszú távon megőrizheti fogai és fogínye egészségét. Fogaink egészségének megtartásához elengedhetetlen az alapos fog- és szájápolás. Azonban a folyamatos lerakódás- és fogkőképződést még ez sem tudja megakadályozni. Ezért szükséges félévente a dentálhigiénés kezelés és fogkőeltávolítás.

Amikor a fogakat belepi a lepedék, az a nyállal keveredve egy idő után megkeményedik és fogkővé alakul. Gyakran a nehezen tisztítható helyeken, pl. hátsó fogak mentén, vagy a metszőfogak nyelv felőli részén tapad meg először.

 
Milyen negatív következményei lehetnek a fogkő megtelepedésének?

  • fogszuvasodás
  • kellemetlen lehelet, szájszag
  • vérző, gyulladt fogíny
  • fogágybetegség
  • legvégső esetben a fogak elvesztése

 

Vajon Önnek most szüksége lehet szájhigiénés kezelésre? Tesztelje le!

  • Húzza végig nyelvét kívül és belül is foga és ínye találkozásánál! Ha akadálymentesen, selymesen siklik, akkor még nincs probléma. Ellenben, amennyiben finom, vagy erősebb barázdákat, érdességeket érzékel, akkor Önnek fogköve van, tehát fogai és fogínye védelme érdekében javasolt a fogkő eltávolítás.

  • Vizsgálja meg életmódját! Ha rendszeresen dohányzik, teázik vagy kávézik, esetleg naponta csak egyszer mos fogat, akkor az átlag 6 hónapnál Önnek gyakrabban is szüksége lehet dentálhigiéniai kezelésre.

  • Gondolja át, mikor volt utoljára szájhigiénés kezelésen! Amennyiben 6 hónapnál régebben, akkor már biztosan aktuális egy újabb fogkőeltávolítás, így érdemes felkeresni dentálhigiénikusunkat.

 

Hogyan zajlik a fogkő eltávolítása a Naturadent rendelőjében?

Sok fogászaton a kezelés 20-25 perces folyamat, de rendelőnkben a szájhigiénia kiemelt figyelemben részesül: a kezelést 60 percben, nagy alapossággal végezzük.

A fogkő eltávolítását polírozással és gyöngyhomokfúvással (kivéve fogínysorvadás és gyermek páciensek) egészítjük ki, ennek eredményeképpen a legapróbb elszíneződéseket, lerakódásokat is el tudjuk távolítani a fogról.

 
Próbálja ki, fogai még sosem voltak ilyen tiszták, mint a komplex dentálhigiénés kezelés után!

Ráadásul a rendelőnkben végzett professzionális dentálhigiénés kezelés szájápolási tanácsadást is tartalmaz. A gondos odafigyelés, valamint dentálhigiénikusaink finom kezű munkája eredményeképpen tökéletes wellness-élményben részesülnek fogai.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)