#Mosolytervezés
#Fogszabályozás

Fogszabályozás Kisokos

Éjszakai fogszabályzó, porcelán fogszabályozó, kivehető fogszabályzó, önligírozó fogszabályzó, láthatatlan fogszabályzó, átlátszó fogszabályzó…

A sor a végtelenségig folytatható, de hova menjen és melyiket válassza valaki, aki személyre szabott megoldást keres? Olyan lehetőséget, amely a lehető legtávolabb áll a régi “fémszörnyektől”, amelyeket nem lehetett nem észrevenni.

Szerencsére napjainkban már nem kell úgy megszenvednünk a rendezett fogazatért. De felmerülhet a kérdés, hogy hogyan zajlik az ideális folyamat az állapotfelméréstől a hibátlan fogsor kialakításáig, a legmodernebb fogszabályozás esetén?

Mostani cikkünkben abba is szeretnénk betekintést engedni, hogy melyek azok a lépések, amelyek megelőzik a „fogszabályozás folyamatát”, illetve milyen világszínvonalú diagnosztikai eszközöket és fogszabályozási rendszereket használunk a Naturadentnél, hogy Ön is a lehető legjobb formáját hozza.

Állapotfelmérés és dentálhigiénia - Fogszabályozás előtt kötelező?

Ahogy egy családi ház építéséhez is tökéletes alapra van szükség, úgy az Ön fogsoránál is kiemelten fontos, hogy mindent megtudjunk a fogazat és az íny aktuális állapotáról, mielőtt Önnel közösen kialakítjuk az optimális folyamatot.

Hiszünk a konzultációt követő alapos állapotfelmérésben és a Naturadent világszínvonalú dentálhigiéniai kezelésében, hiszen csakis ez nyújt 100%-os garanciát arra, hogy később a panorámaröntgen által feltárt kihívásokra személyre és élethelyzetre szabottan válaszolhassunk.

Hazánkban sokan már a fogszabályozási folyamat megkezdése előtt „visszafordulnak”, a szuvasságok vagy a felmerülő fogmegtartó kezelések miatt. Ez persze érthető, hiszen nem a Naturadentre jellemző fejlett lézerfogászati eszközökkel elért, fájdalommentes kezelésekkel próbálták megteremteni a góc- és baktériummentes környezetet fogaik számára.

Márpedig ahhoz, hogy esztétikailag és a funkcionalitást tekintve is minden a lehető legnagyobb rendben menjen a fogszabályozás során, több tízmillió forint értékű eszközökre van szükség.

Tehát az állapotfelmérést és a lehetséges megelőző dentálhigiéniai kezeléseket nem szabad átugrani, ugyanakkor rendkívül fontos, hogy ezek fájdalommentesen és gyorsan valósuljanak meg. Ezek az első lépések a személyre szabott megoldás és az egységes fogazat felé vezető úton.

Lépjünk is tovább az igényekhez és megoldásokhoz!

Láthatatlan hatékonyság, éjszakai fogszabályzó helyett

Természetes, hogy Ön sem szeretné, ha mások – például a munkahelyén vagy az utcán – meglátnák, hogy fogszabályozásra szorul. Ha olyan megoldást keres, amelyet úgy viselhet, hogy az esztétikailag ne rombolja megjelenését, a legjobb helyen jár. Vagyis weboldalunkon a második legjobb helyen, mert konkrét fogászati kérdéseire és igényeire itt találja a legjobb megoldásokat és szakértőket első kézből:
Segítséget kérek->

 

Amennyiben gondolkozott már azon, hogy az éjszakai fogszabályzó lehet-e az Ön számára ideális megoldás, akkor van egy rossz és egy jó hírünk.

Kezdjük a rosszal:
Az „éjszakai fogszabályzó” kifejezés rendkívül félrevezető, hiszen naponta átlagosan 12-14 órás viselési idővel kellene számolni ahhoz, hogy a csont megfelelően „átépülhessen”. Lássuk be, a mai rohanó, intenzív világunkban (és életünkben) még a szükséges 6-8 órányi nyugodt alvásra sem mindig nyílik lehetőségünk. Tehát ideális esetben is marad mindennap 4-6 óra, amikor még egy „nem egész nap viselendő” készülékkel is meg kell barátkoznunk. A feladat adott: meg kell találni azt a láthatatlan fogszabályzót, ami a lehetőségekhez mérten a legkényelmesebb, könnyen ki- és behelyezhető, továbbá nem kelt feltűnést.

És itt jön a jó hír…

A fogszabályozás tervezése csak a legjobb eszközökkel lehet igazán eredményes

A Naturadent kényelmes kezelőiben a csúcsminőség két jeles képviselőjével, a 3Shape, illetve az iTero scannerrel biztosítjuk, hogy Ön valóban az archarmóniájához 100%-ig illeszkedő, láthatatlan fogszabályozási tervhez juthasson.
Lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban!

A szükséges röntgenfelvételek és fotódokumentációk elkészítésével szinkronban szakértőink a 3Shape scanner segítségével végzik el a 3D scannelést, hogy egy szemléletes animáción keresztül Ön is láthassa, hogyan valósulnak meg a fogazat statikus egyensúlyával kapcsolatos célkitűzései.

Világszínvonalú iTero scannerünk pedig „digitális tanácsadóként” segíti Önt az optimális kezelési csomag kiválasztásában. A mesterséges intelligenciával felvértezett okoseszköz korábbi esetekből kiindulva, egy bámulatos látványterven keresztül mutatja meg a lehetséges előtte/utána állapotokat. Figyelmét semmi sem kerülheti el, hiszen még a meglévő szuvasságokra is fényt derít.

Invisalign: A láthatatlan fogszabályozás jövője a jelenben

Bár az Invisalign már több mint 20 éve létezik a piacon, Magyarországon mindössze az utóbbi 5-7 évben terjedt el. A márka népszerűsége hatékonyságának, kényelmének és mindenek előtt esztétikus megjelenésének köszönhető.

Ez egy olyan átlátszó fogszabályzó, amelynek már több mint 8.500.000 tökéletes fogazatú páciens köszönheti egészségét és szépségét, világszerte. A Naturadent nemcsak azért tette le voksát az Invisalign mellett, mert az talán a világ egyik legkényelmesebb, láthatatlan fogszabályzója, hanem többek között azért is, mert megbízható az eredmények tekintetében, garanciát vállal. Illetve könnyű ki- és behelyezhetőségének köszönhetően pácienseinket nem korlátozza abban, hogy mit, mikor és hogyan ehetnek vagy ihatnak.

Páciensünk véleménye


Zámbori Éva vendégünk például ezt gondolja erről a top kategóriát képviselő láthatatlan fogszabályozási módszerről:

“Az elmúlt 10 évben kértem már fogszabályozási terveket, de minden esetben elrettentett a legalább 18 hónapos kezelési idő, amíg a rögzített, drótos fogszabályzót viselnem kellett volna. Az esztétikai aggályaim mellett úgy éreztem, ennyi időre nem tudok előre tervezni, és nem is szerettem volna elkötelezni magam. Amikor legutóbb feltettem a kérdést Márta doktornőnek, hogy tud-e valami gyorsabb, modernebb megoldást javasolni, ő az Invisalign-t ajánlotta. Azonnal nagyon tetszett, hogy szinte láthatatlan és kivehető megoldásról van szó, ami emellett ritkább konzultációval és meglepetésemre rövidebb kezelési idővel is járt. Mindig részletes tájékoztatást kaptam a konzultációkon, a fogszabályzás teljes időtartama jól tervezhető volt számomra. Mindenkinek ajánlom, aki gyors, kényelmes és esztétikus fogszabályzásra vágyik.”

Mivel számtalan elérhető esettanulmány is bizonyítja az Invisalign rendkívüli eredményességét, rengetegen próbálták már lemásolni a technológiát. Azonban a márka által képviselt tapasztalat és minőség egyedülálló a piacon.

Szakértőink úgy látják, hogy a másolt fogszabályozási rendszerek kevésbé hatékonyak, ezért a Naturadentnél kizárólag az Invisalign rendszert alkalmazzuk a láthatatlan módszerek közül.

Célunk, hogy pácienseink a legkorszerűbb és legszebb megoldást választhassák a fogszabályozás terén. Ismerje meg Ön is az Invisalign-t!

Naturadent megoldáscsomagok garanciával – Önre és fogazatára szabva

Egyénileg változó, hogy kinek milyen mértékű elmozgatásra van szüksége. Ez is maximálisan figyelembe lett véve, amikor megalkotásra került a három (mind esztétikailag, mind funkcionalitását tekintve optimális) csomagajánlat.

Válasszon Ön is személyre és archarmóniára szabott lehetőséget!

1. Invisalign Comprehensive – Elsőrangú megoldás nagy feladatokhoz

Amennyiben nagymértékű torlódásról vagy elmozdulásról van szó, érdemes ezt a kezeléstípusunkat választani. Előnye, hogy 3-5 hónappal rövidebb időtartam alatt hozza el a várt eredményt, mint a hagyományos fogszabályozás (átlagosan 1,5-2 év). Az Invisalign pedig 5 év garanciát vállal, amennyiben a kívánt hatást nem érjük el a tervezett fogszabályozási folyamat végéig. Ez a gyakorlatban díjmentesen biztosított, új sínpárokat jelent.

Konzultálni szeretnék ->

 

2. Invisalign Lite – Esztétikus fogazat, fél éven belül

Ez a kezeléstípus azoknak a pácienseknek szól, akiknél kisebb torlódások figyelhetők meg. Segítségével 3-6 hónap alatt helyreáll a fogazat esztétikája, az Invisalign pedig 2 év garanciát vállal.

Konzultálni szeretnék ->

 

3. Invisalign Express – Megoldás szinte azonnal

Express kezelésünk azoknak szól, akik szeretnék 2-4 hónap alatt helyreállítani a kisebb eltéréseket, apró esztétikai problémákat. Az Invisalign 1 év garanciát biztosít ehhez a kezeléstípusunkhoz.

Konzultálni szeretnék ->

 

Hagyományos fogszabályzás vs. Invisalign, az árak tükrében 

Bár a könnyen kivehető, fémmentes és gyors megoldást biztosító Invisalign-fogszabályozásról sokan azt feltételezik, hogy jóval költségesebb, mint a hagyományos fogszabályozás, a valóságban ez nincs így.

A különbség mindössze annyi, hogy a hagyományos megoldásoknál a kötelező, havi kontroll miatt a hasonló nagyságrendű összeg több részletben kerül kifizetésre. Az Invisalign mellett elkötelezett pácienseink 3 havonta kapják meg innovatív, új sínpárjaikat, így kevesebb részletben fizetik ki a prémium szolgáltatás ellenértékét.

Amennyiben az Invisalign átlátszó fogszabályzó mellett dönt, több időt spórolhat magának, mivel nem kell havonta meglátogatnia fogorvosát, mint a ragasztott brekettek esetén (a kontrollvizsgálatok miatt).

Ezen kívül a hagyományosan ragasztott fogszabályzókkal ellentétben olyan sem fordulhat elő Önnel, hogy drótvágásra kell jönnie, mert a brekett végén már kilóg a drót, és szúrja az ínyét, nyelvét.

Az Invisalign átlátszó fogszabályzó ugyanis nem rendelkezik dróttal, szinte láthatatlan, kényelmes a viselése, és bármikor kivehető. Az Invisalign ára hozzávetőlegesen megegyezik a hagyományos ragasztott porcelán fogszabályzó árával, amely viszont sokkal hosszabb ideig is tarthat. Az Invisalign átlátszó fogszabályzó ára globálisan maximalizálva van, rendkívül nagy előnye pedig, hogy ha a fog esetlegesen elmozdulna, akkor 5 éven belül bármennyi számú sín kérhető, hogy a kívánt állapot visszaállításra kerülhessen.

 

“Biztosan nekem való?”

Fontos megjegyeznünk, hogy bizonyos esetekben – amikor szakmai szempontok alapján ez indokolt – érdemes a hagyományos fogszabályozás mellett dönteni. Tudjuk, hogy számtalan olyan kérdése lehet, amelyet szívesebben tenne fel személyesen. Amennyiben szeretné megtudni, melyik az „Ön fogszabályozó megoldása”, jöjjön el egy elköteleződésmentes felmérésre saját parkolóval rendelkező, Budapest 5. kerületében található fogászati központunkba!

Ha pedig szeretne még többet megtudni az Invisalign láthatatlan fogszabályzásról, ezt az írásunkat is érdemes elolvasnia.

Kérje fogszabályozó szakorvosunk segítségét harmonikus mosolya megvalósításában. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével és minden figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)