#Fogszabályozás

Fémmentes fogszabályozás

A fémallergia korunk egyik legkevésbé ismert, rejtett, de létező allergiás megbetegedése. 

Hogyan ismerhető fel a fémallergia?

Amennyiben fém ékszerek, tárgyak viselésekor tapasztalt már viszkető érzést, bőre kiporosodott, helyenként akár ki  is sebesedett, akkor Önnek nagy valószínűséggel fémallergiája van.

Ismerjük ezt az érzést, már több tucat páciensünk esetében alkalmaztunk teljesen fémmentes kezeléseket, kiváló eredményekkel és nulla allergiás tünetekkel. Ahogy más kezelés, a fogszabályozás is kivitelezhető fém nélküli fogszabályozó készülékekkel.

Rendelőnkben többféle megoldást kínálunk azoknak a pácienseknek, akik bizonyítottan allergiásak valamelyik fogászatban használt fémre.

 

Milyen más allergiával találkozhatunk?

Általánosan ismert allergiatípusok még a pollen- és a porallergia. A fémallergiáról már jóval kevesebbet hallani, pedig sokan szenvednek tőle.

Vannak, akik ismerik a tüneteket, de nem azonosították be mint fémallergiát, így ugyan allergiások, de nem tudnak róla. Javasoljuk, hogy évente egyszer kérjen allergiateszt vizsgálatot.

A rendszeres vizsgálat azért is javasolt, mert sajnos akár napi szinten is nagyon erős mérgező, allergizáló hatásoknak lehetünk kitéve. Jobb a problémát felismerni és tudni, foglalkozni vele, mint nem tudni, és utólag szenvedni a tudatlanság miatt. A fémallergia vizsgálatát bőrgyógyász szakorvos könnyen és egyszerűen el tudja végezni.

 

Melyek a fogászatban használt legallergénebb fémek?

  • a nikkel
  • a higany
  • a króm
  • a kobalt
  • az ezüst
  • az arany

A higany kiemelkedően káros és mérgező fém!

Az amalgám tömések 56%-a higany! Amennyiben rendelkezik még, vagy valaha rendelkezett amalgám tömésekkel, kérje fogorvosainktól amalgám töméseinek eltávolítását és  amalgámkivezető tisztítókúrát!

 

Mit tehet, ha Önnek fémallergiája van?

Jelenleg nincs az orvostudomány tárházában gyógymód a fémallergia megszüntetésére. Jó hír, hogy többféle lehetőség is van a teljesen fémmentes fogmegmentő és mosolyszépítő kezelésekre.

Ezen kezelések alatt az allergizáló fémet a lehető legteljesebb mértékben kerüljük. Már több tucat páciensünk esetében alkalmaztunk teljesen fémmentes kezeléseket, kiváló eredményekkel, allergiás tünetek nélkül.

 

Fémmentes fogszabályozás: kivehető fogszabályozók

A kivehető fogszabályozóval még korrigálható foghelyzeteknél műanyagból, vagy szilikonból készült készülékeket alkalmazunk. Ezek mindegyike egyénre szabottan, speciális körülmények között és professzionális minőségben készül. 

Ezek közül a legmodernebb és legesztétikusabb az Invisalign fogszabályozó, amely mélyhúzott, átlátszó fóliából készül, egyénre szabottan, speciális körülmények között. A világszínvonalú készülék ideális hordási ideje 20-22 óra.

Így Önnek a fogszabályozás ideje alatt is lehetősége nyílik arra, hogy az étkezéseket, fontos találkozókat, illetve a fogápolási rutint úgy alakítsa, ahogyan korábban megszokta.

 

Fémmentes fogszabályozás: rögzített fogszabályozók

A felnőttkori fogszabályozások esetén porcelánból készült, rögzített fogszabályozókat alkalmazunk, amelyek nem tartalmaznak fémet.

Az ilyen készülékekhez speciális íveket rendelünk attól függően, hogy Ön mely fémekre, mely ötvözetekre allergiás. Minden esetben, amikor felmerül a fémallergia gyanúja, a kezelés megkezdése előtt teljes bőrgyógyászati kivizsgálást javaslunk. Amennyiben rendelkezik már ilyen vizsgálattal, kérjük, legközelebbi látogatása alkalmával hozza magával.

 

Mit tegyen, ha Önnek fémallergiája van, és fogait szabályoztatni szeretné?

  • Hívja fel rendelőnket, kérje kolléganőink segítségét konzultációs időpontja lefoglalása kapcsán!
  • Készítse elő allergiavizsgálatának eredményét, és hozza magával rendelőnkbe!
  • Ismerkedjen meg a fémmentes, porcelán fogszabályozókkal, illetve a világ legmodernebb láthatatlan, fémmentes, kivehető fogszabályozójával. És ne lepődjön meg, ha észre sem fogja venni őket, mert annyira szépen és észrevehetetlen módon illeszkednek a fog színéhez és a fogsor vonalához.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje  fogszabályozó szakorvosunk és dentálhigiénikusaink segítségét fogai fémmentes fogszabályozásában! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)