#Fogtömés

Fogtömés árak – Mire számítson?

Sajnos egyre gyakoribb problémát jelentenek a lyukas fogak és azok nem megfelelő kezelése. Mi a Naturadent Lézerfogászaton csakis a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk, amik nemcsak sokkal biztonságosabbak, hanem tartósabbak is. A fogtömés árak kezelésenként, és a fogak állapotának függvényében változhatnak.

 

Fogtömés árak: megéri időben beavatkozni

A lyukas fogakat leggyakrabban fogszuvasodás okozza. Hazánkban a 35-44 éves felnőtteknek átlagosan 16 szuvas, tömött vagy kihullott foga van, a 65 év fölötti lakosságnak pedig közel egyharmada teljesen fogatlan.

Természetesen mi a megelőzés és folyamatos kontroll hívei vagyunk, hiszen egy apróbb szuvasodás eltávolítása, és tömése sokkal könnyebben, gyorsabban, valamint fájdalommentesebben kivitelezhető, mintha gyökérkezelést kell végrehajtani, vagy esetlegesen már koronát kell készíteni, esetleg kihúzni a sérült fogat és implantátumot kell beültetni.

A fogtömés árak attól is függenek, hogy mekkora problémát kell orvosolni.

Milyen koronát válasszon? Segítünk!

 

Fogtömés árak teljesen fájdalommentes beavatkozás esetében

Régen egy fogtömés nagyon fájdalmas és kellemetlen beavatkozás volt, ezért sokan nagyon nehezen vették rá magukat, hogy fogorvosi székbe üljenek. Mára azonban ez teljesen megváltozott.

A modern technológiának köszönhetően a fogtömés szinte teljesen fájdalommentes lett. A sárga tömőanyagokat is felváltották a sokkal korszerűbb, a fog színéhez teljes mértékben igazodó anyagok.

A fogtömés árak azonban nem változtak ennyire drasztikusan, mint amennyire fejlődött a technológia. Fogorvosaink nap mint nap olyan élethű fogtöméseket és restaurációkat készítenek a fogban, hogy azokat nem lehet észrevenni, megkülönböztetni a maradó fogrésztől.


 

   Fogrestauráció láthatatlan fogtöméssel: Előtte-Utána

 

Így alakulnak a fogtömés árak a legkorszerűbb technikával

Rendelőnkben a legkorszerűbb lézeres technológiák segítségével végezzük el az eljárásokat, így a fogtöméskor is ezt használjuk. Ennek az eljárásnak pedig számos előnye van. A lézeres fogfúrás nem okoz mechanikai sérülést az ép foganyagban, nem lesznek láthatatlan repedések sem a fogban, valamint ép foganyag nem kerül eltávolításra, csupán a szuvasodás.

Továbbá a lézeres fogfúrás utáni steril területbe sokkal jobban megtapad a fogszínű porcelán tömés, melynek következtében sokkal tartósabb lesz a végleges eredmény. A fogtömés árak esztétikus fogszínű töméssel 30.000 Ft-nál kezdődnek.

 

Fogtömés árak biztonságos anyagokkal

A Naturadent nagy hangsúlyt fektet arra, hogy csakis biztonságos, az egészségre nem káros anyagok kerüljenek a szervezetbe. A nagyon gyakran alkalmazott amalgám fogtömések közel 50% higanyt tartalmaznak, ezáltal mérgezőek, rákkeltő hatásúak is lehetnek.

Nem véletlen, hogy 2018 júliusától az Európai Unió tagországaiban, így hazánkban is tilos várandós nők vagy 15 éven aluli gyermekek számára amalgámtömést készíteni, sőt 2030-ra véglegesen meg kell szüntetni a használatát.

Svédország, Norvégia, Japán már rég betiltotta az amalgámtömések használatát. Fogászatunkban mi sem használunk ilyen anyagokat, sőt az ilyen fogtömések cseréjét szoktuk javasolni.

Hiszen a fog folyamatos kopása közben bekerül a higany a véráramba is. Ezért fontos, hogy ne csak a fogtömés árakat, hanem az egészségügyi kockázatokat is vegye figyelembe. A csere folyamatáról, és az ezzel kapcsolatos tudnivalókról itt olvashat bővebben: amalgán tömés cseréje.

 

  Alászuvasodott tömések cseréje. Ön meg tudja különböztetni az elkészült tömést a fogtól? Látja a tömés határait?

 

Fogtömés árak: ezekért kell fizetni az eljárás folyamán

Fogászatunkon minden eljárást egy alapos állapotfelméréssel kezdünk, melynek eredménye egy részletes kezelési terv, ahol a fogtömés árak átbeszélésre kerülnek. A folyamatok részletes átbeszélése után, kezdetét veszi a beavatkozás.

A Naturadent lézerfogászatán törekszünk arra, hogy Önnek minden kezelése fájdalommentes legyen. Pácienseink örömmel jönnek vissza kezelésre, mert már megtapasztalták ezt.

 

Fájdalommentes fogászati érzéstelenítés

Sok páciens jobban tart a fogtömés előtti érzéstelenítőtől, mint magától a kezeléstől. Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kezelés során Önnek nem szabad fájdalmat éreznie és ezt a mai technikai felszereltségünkkel messzemenően biztosítani tudjuk.

Az érzéstelenítő használata előtt egy kellemes gyümölcs illatú és ízű speciális felületi zselés érzéstelenítő anyaggal tesszük érzéketlenné a nyálkahártyát. Speciális módszerünk, hogy ezután az érzéstelenítőt extra vékony és rövid tűvel adagoljuk épp a megfelelő mennyiségben.

A Naturadentben alkalmazott módszer esetén a tűszúrás fájdalma észrevehetetlen, a feszítő érzés elmarad és a teljes érzéstelenség szinte észrevétlenül áll be.

Rendelőnkben articain tartalmú érzéstelenítőt használunk, melynek hatáserőssége többszörösen nagyobb, mint a hagyományos lidocain tartalmú érzéstelenítőké, így teljes mértékben fájdalommentes kezelést biztosít. Emellett sokkal kevésbé allergén, és gyorsabban kiürül a szervezetből.

 

Fogtömés árak, vélemény, szeretne többet tudni a fogtömésekről?

Tömés készítésnél, legyen az amalgám tömés cserénél vagy bármilyen típusú “fehér” tömés cseréjénél az első lépés a kofferdám felhelyezése és a szuvasodott fogrész eltávolítása.

Ezt követi a lézeres fertőtlenítés és a kialakított üreg előkészítése a tömésre, majd a tömőanyag precíz elhelyezése.

Amint a korábbi képeken ezt láthatta, minden tömés elkészítésekor az eredmény önmagáért beszél és a legmagasabb színvonalú: Ön a tükör előtt állva nem tudja majd megállapítani, mely fogai lettek betömve a Naturadent lézerfogászaton.

 

A fogtömés árak tehát több részletből állnak össze, csakúgy, ahogy maga az eljárás is, de kezelőorvosa mindig részletesen ismertet minden tudnivalót.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)