#Esztétikus tömések

Kofferdám izolálás

A kofferdám izolálás amalgám tömések eltávolításakor, lézeres fogfúrás, fogtömés, betétek készítésekor, illetve gyökérkezelés esetén alkalmazott fogászati eljárás.

Mit jelent a kofferdám izolálás?

Gumilepedő segítségével elszigeteljük a kezelt fogat vagy fogakat, vagyis a kezelést nyál- és páramentes környezetben végezzük. Használatával a nyálban lévő baktériumok nem kerülnek az előkészített üregbe. Így minimalizáljuk az alászuvasodás esélyét.

 

Miért hasznos a kofferdám izolálás?

A minőségi fogszínű tömőanyagok érzékenyek a nedvességre, szerkezetüket a nedvesség, nyál, és a kilélegzett pára befolyásolja. A kofferdám izolálás segít, hogy az elkészített tömések a magas esztétika mellett hosszú élettartamúak is legyenek, és kevésbé szuvasodjanak alá.

 

Kofferdám izolálás amalgám tömés cseréjekor

Az amalgám tömés cseréjét körültekintően érdemes végezni.

A régi tömés cseréjekor a kofferdám nyálrekesz kettős funkciót tölt be: megakadályozza, hogy az amalgám törmelék a szervezetbe jusson, vagyis a mérgező higanytartalmú amalgámot a fogból teljesen, veszélymentesen eltávolíthatjuk. Valamint védjük az üreget a baktériumoktól és a másodlagos alászuvasodástól.

 

Fájdalmas a kofferdám izolálás?

A kofferdám felhelyezése érzéstelenítésben történik, nyomásérzéssel jár. A gumilepedőt tartókapocs rögzíti a foghoz, mely az érzéstelenítés elmúltával enyhén nyomó érzést hagyhat, de még szűk fogközök esetén sem jár fájdalommal.

 

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvos kollégáink segítségét régi amalgám fogtöméseinek eltávolításában és szép, fogszínű porcelán fogtömésre való cseréjében. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és családtagjai rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)

Kapcsolódó cikkeink