#Fogtömés
#Esztétikai fogászat

Barázdazárás

Fogaink rágófelülete nagyon apró barázdákkal tűzdelt, amit csak nehezen lehet alaposan kitakarítani. Sok esetben ennek látható nyoma is van, ami ezen vonalak kicsit sötétebb színe a fogon. Ha a repedések egyedi kialakításuk miatt mélyebbek, normál fogápolási eszközökkel elérhetetlenek, akkor gyorsan kialakulhat az érintett fog szuvasodása, ami fogfájáshoz vezet.

 

A barázdazárás könnyen tisztítható felületet ad

Ilyen barázdák az Ön őrlőfogain is megtalálhatóak. Könnyen kitapinthatja őket, ha nyelvét végighúzza őrlőfogai rágófelületén.

A barázdazárás célja, hogy az őrlőfogak rágófelületén található nehezen tisztítható barázdákat lezárja, elérhetetlenné tegye a baktériumok, a szennyeződések számára, megelőzve a fog szuvasodását.

Legtöbb esetben gyermekeknél alkalmazott kezelés, amelyet a fogak előtörése, megjelenése utáni fél és egy év között időszakban érdemes elvégeztetni. A barázdazárás egy speciális bio, nagy szilárdságú barázdazáró, fogtömő anyaggal történik, ami után egy sima, könnyen tisztítható, ám erős és strapabíró felület keletkezik.

 

A barázdazárás folyamata

  • a lezárni kívánt rágófelületet jó alaposan megtisztítjuk
  • lézer segítségével lefertőtlenítjük
  • egy speciális bio, nagy szilárdságú barázdazáró, fogtömő anyaggal lefedjük a rágófelületet


Ha már megindult a szuvasodás az őrlőfog felületén, akkor:

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk , hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

 

Kiknek ajánljuk a barázdazárást?

  • elsősorban kisgyermekes szülőknek, akik gyermekeik foga védelmében kérhetik gyermek fogszakorvosunktól a barázdazárás elvégzését
  • olyan fiataloknak, felnőtteknek és idősebbeknek is, akiknek fogai összetettebb barázdákkal rendelkeznek
  • mindenkinek, aki szeretné így megelőzni foga rágófelület felőli szuvasodását

A fogorvosi kezelésekre minden egyén és szervezet eltérően reagálhat. A szervezetének megfelelő kezelési terv kialakításához keresse fogorvos szakértőinket, akik személyre szabott megoldást nyújtanak Önnek!

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, gyermekfogszakorvosaink segítségét őrlőfogai barázdáinak lezárásában, fogai szuvasodástól való védelmében! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön és gyermeke rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)