#Fogtömés
#Lézeres fogmegtartó kezelések

Fogszuvasodás kezelése, fogtömés

A fogszuvasodás a fog betegsége.

"Megtámadta a fognyűvő manó!" - mondjuk ma is a gyermekeinknek. A fogszuvasodás valóban a fog anyagát kezdi el nyűni, roncsolni, kívülről befelé halad, és rövid időn belül komoly fájdalmat tud okozni. Ezt nevezzük fogfájásnak.

Már a legapróbb szuvasodás kezdeményeket is el kell távolítani, mert ezek apró kráterek, lyukak a fog felületén - innen jön a lyukas fog kifejezés - és szabad utat adnak a további roncsolódásnak. A fogszuvasodást apró barna, sötét foltként vehetjük észre fogunk felületén. Ha olyan mértékű, akár már nyelvvel is érezhetjük.

 

Fogszuvasodás eltávolítása fogfúró nélkül

Ha észrevesszük a fogon az elváltozást és időben kezeltetjük, akkor  gyorsan, fájdalommentesen, sőt lézerfogászati módszerekkel a legtöbb esetben a klasszikus fogfúró használata és érzéstelenítő injekció nélkül is elvégezhető a szuvasodás eltávolítása.

Ha nem cselekszünk időben, akkor a szuvas terület tovább növekszik, eléri a fog belsejét, a dentint, fájdalom és akár gyökérkezelés vagy foghúzás is lehet a vége.

 

Szeretnénk, ha elkerülné mindezt. Örülnénk, ha fogszuvasodását minél hamarabb, minél könnyebben el lehetne távolítani, ezért kérjük, vizsgálja meg most fogait!

Amennyiben érez valamiféle fájdalmat fogai kapcsán, ha észrevesz bármiféle elváltozást, elszíneződést fogai felületén, kérje fogorvosaink segítségét! Minél korábban kezelteti problémáit, annál kevesebb gondot okoz majd Önnek.

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. Célunk, hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

 

Fogtömés egészséges tömőanyagokkal

A fog tömése rendelőnkben biológiailag tesztelt, nagy szilárdságú, tartós és a fog színével tökéletesen megegyezőre színezhető, esztétikus tömőanyaggal történik. Ezzel nagyon szépen, nagyon pontosan és egészségre ártalmatlan módon tudjuk a fogtöméseket elkészíteni.

Fogszuvasodás megelőzése, fogszuvasodás eltávolítása, fájós fog gyors és hatékony fájdalomcsökkentése és megszüntetése kapcsán is várjuk Önt szeretettel, nyugodt, békés környezetben, sok odafigyeléssel és gondoskodással. Nálunk biztos, jó kezekben tudhatja egészségét, mosolya szépségét!

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje kolléganőink segítségét, csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és családtagjai rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel. 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)