#Lézeres fogmegtartó kezelések

Lézeres fogfúrás, fogtömés

Fájdalommentes, steril, lézeres fogfúrás

Több mint 40 éves kutatás bizonyítja, hogy a szuvasodott fogrész lézeres eltávolítása sokkal előnyösebb, mintha a hagyományos, régimódi, fogfúrót alkalmaznánk.

A Biolase Waterlase iPlus használatakor a lézeres fogfúrás alkalmával nem kell ép foganyagot elvenni ahhoz, hogy a szuvasodás eltávolításra kerüljön, míg a hagyományos fúrónál ez nem garantált. A fogszuvasodás lézeres eltávolítása esetén csak a szuvas terület kerül eltávolításra, az ép foganyag megmarad.

A lézeres fogfúrás után egy nagyon összetett térháló és steril felület marad, amibe a fogszínű porcelán fogtömés sokkal jobban, sokkal tartósabban megtapad, mint korábban ez lehetséges volt a hagyományos turbinás fogfúrás esetén.

A tartósabb fogtömés mellett további biológiai előnye is van a lézeres fogfúrásnak

A hagyományos fúró a lézerfénnyel ellentétben hőt termel és rezgést ad le, amely mikro repedéseket okoz a fogzománcon, melyeken keresztül bacilusok, mikroszkópikus szennyeződések juthatnak a fogba, ezzel ismét fogszuvasodást és további rejtett problémákat okozva.

Továbbá a hagyományos fogfúráskor keletkező hő roncsolja a fog belsejét képező dentint, aminek gyulladása esetén fájdalom keletkezik és azt el kell távolítani, azaz gyökérkezelés válik szükségessé.

A lézeres fogfúrás ezzel ellentétben nem okoz mechanikai sérülést az ép foganyagban, nem lesznek láthatatlan repedések utána, és nem ad le hőt sem, azaz a lehető legteljesebb mértékben védi az ép foganyagot!

További előnye a fogszuvasodás lézeres eltávolításának, hogy a fogászati lézer az üreg kialakításakor fertőtleníti a foganyagot és az üreget is anélkül, hogy vegyi anyagokat kellene használni, melyek alapvetően nem természetesek és sok esetben nincsenek harmóniában a szervezetünkkel.

Lézeres fogfúrás előnyei: így távolítja el a fogszuvasodást a lézeres fogfúrás

A lézeres fogfúrás kiválóan alkalmas alászuvasodott fehér fogtömés cseréjére, ahol a régi tömést és csak a szuvas fogrészt távolítja el a lézer, kímélve ezzel a fennmaradó fogrészt. A lézeres fogfúrás utáni tömések sokkal kényelmesebbek a pácienseknek. Sokkal stabilabbak, tartósabbak és jobban formázhatóak. Az ép foganyag maximálisan megmarad és csak a szuvas, beteg, menthetetlen fogterület kerül eltávolításra.

Kezeléseink során, amikor hagyományos fogfúrásra is szükség van, akkor a kezelés végén alkalmazzuk és használjuk ki a lézeres felületképzés és fertőtlenítés előnyeit. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek, bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára is.

A fogorvosi kezelésekre minden egyén és szervezet eltérően reagálhat. A szervezetének megfelelő kezelési terv kialakításához keresse fogorvos szakértőinket, akik személyre szabott megoldást nyújtanak Önnek!

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje lézerfogászati specialistáink segítségét esztétikai problémáinak fájdalommentes, gyors, lézeres kezelésében. Válassza a professzionális lézeres kezeléseket, hogy mosolya még szebb lehessen. Csapatunk tapasztalt, felkészült és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)