#Fogszabályozás

Fogszabályozó árakat befolyásoló tényezők

Fogszabályozó típusa, a páciens állkapcsának, fogazatának állapota, jelenlegi fogászati problémái. Ezeket mind számításba kell venni a fogszabályzó árak összehasonlításánál. De lássuk, hogyan alakulnak részletesen a fogszabályzó árak! 

 
Miért fontos a fogszabályzás? 

A fogszabályzó készülék felhelyezése és viselése több szempontból fontos lehet. A fogszabályozás bármely életkorban rendkívül kiemelkedő szerepet játszik az ember életminőségében.

Nemcsak a tökéletes, szép mosoly kialakításában van szerepe, de a későbbiekben elkerülhetők vele a torlódott fogak miatti fogszuvasodások, az állkapocsízületi problémák. Emellett a rágás sokkal hatékonyabb lesz a kezelés után, a harapás kényelmessége fokozódik és természetesen a fogak szabályozása után a páciens önbizalma is sokkal jobb lesz. 

 

Mikor lehet szükség a fogszabályzásra? 

A legtöbben valamilyen esztétikai elváltozást szeretnének korrigálni fogszabályzóval (például összetorlódott fog vagy előreálló állkapocs). Sok esetben azonban egy konkrét panasszal keresnek meg minket – ezek közé tartozik az éjszakai fogcsikorgatás, harapási rendellenesség, állkapocsfájdalom vagy fogszorítás –; és ebből kifolyólag érdeklődnek a fogszabályzás árak iránt. A fogszabályozás tehát esztétikai és funkcionális problémákra is megoldást nyújt.

Ugyan a gyermekek fejlődése során sokkal könnyebb a fogak helyzetét helyreállítani, felnőttként sem késő elköteleződni a fogszabályzás mellett. Ma már számos olyan lehetőség van a felnőtt fogszabályzás területén, amellyel látványos eredményeket értünk és érhetünk el.

Felnőtteknél és tinédzsereknél nagy sikerrel alkalmazzuk a láthatatlan fogszabályzást, amellyel teljesen észrevétlenül, magabiztosan és kényelmesen érheti el kívánt mosolyát. Belvárosi rendelőnkben a világ első számú kivehető fogszabályozóját, a láthatatlan Invisalign fogszabályozási rendszert használjuk, amely világszerte mintegy 10 millió embert juttatott el álmai mosolyához.

 

A fogszabályzó árakat pontosan milyen tényezők befolyásolják?

A fogszabályzó árak és időtartamok legfontosabb befolyásoló tényezői:

1. Harapás pozíciója

A fogszabályzó készülék kiválasztása előtt meg kell vizsgálnunk a páciens jelenlegi harapásának pozícióját.

Ez azért rendkívül fontos, mert az egyes pozíciók esetén nem lehet alkalmazni gyengébb intenzitású készülékeket. Emiatt lényeges megnézni, hogy a páciens harapása normál, mély vagy bulldog típusú. Ezen harapási pozíció nagymértékben befolyásolja a fogszabályzás időtartamát.

 

2. Állkapocs nagysága, egymáshoz való igazodása 

Az állkapocs nagysága és a szájpadhoz való igazodása is rendkívül fontos tényező.

Minél jobban előre nyúlik az állkapocs, annál hosszadalmasabb folyamat lehet visszaállítani a páciens harapását. Sokkal több odafigyelést és kontrollt igényel egy teljes állkapocs helyreállítás, mint az összetorlódott fogak kezelése. 

 

3. Fogazat helyzete, állása

Az állkapocs helyzete után természetesen a fogak állása, helyzete is lényegesen befolyásolja a fogszabályzó árakat.

Ha a fogaknál kisebb összetorlódások vannak, akkor valószínűleg elegendő lesz egy egyszerűbb fogszabályzási csomag is, és a fogszabályzó készülék viselése sem lesz hosszadalmas folyamat. Egy nagyobb összetorlódás esetén már több időt vesz igénybe a fogszabályzás. 

 

4. Fogazat állapota, hiányok, szuvasodások, vagy torlódások 

A fogszabályzás előtt a fogazat állapotát is ellenőriznünk kell, hiszen először, ha van más fontos fogászati probléma, akkor az az elsődleges, amit megoldunk.

Az összetorlódott fogak esetén például gyakori a fogszuvasodás kialakulása, hiszen az összetorlódott fogakat nem lehet otthoni eszközökkel megfelelően megtisztítani, emiatt pedig a fogak között könnyedén megmarad a fogkő.

A fogkő következtében pedig a fogszuvasodás gyorsan képes kialakulni. Tehát, először ezeket a fogproblémákat szükséges kezelni. Ha valakinél foghiány áll fent, akkor a fogszabályzás során a fogat pótolni kell

 

5. Életkor

A fogszabályzó árakat az életkor is jelentősen befolyásolja, hiszen egy gyermek esetében sokkal gyorsabbak a fogmozgások, jobban alkalmazkodik a szervezet, ezáltal a kezelés is gyorsabb.

Tehát a kezelés időtartama rövidebb, mint egy felnőtt esetében. Az időtényező pedig szintén nagy szerepet játszik a fogszabályzó készülékek árainál. 

 

A fogszabályzó árak kalkulációja

A fogszabályzó készülékek és a kezelés ára a fentieken kívül az alábbiakat is tartalmazza: 

  • Konzultáció, kezelési terv összeállítása: azaz minden, a fogszabályozó kezelést megelőző teendő elvégzése
  • Fogszabályozó készülék típusa: mikor milyen fogszabályzó típust ajánlunk, arról bővebben itt olvashat
  • Szükséges sínpárok száma: olvassa el a Comprehensive, Lite, Expressz csomagok leírásait, és tájékozódjon a kezelési időtartamokról
  • Rendszeres kezelési díjak: kontrollok, dentálhigiénés kezelések, egyéb vizsgálatok
     

Fogszabályozás a NaturaDentnél

A NaturaDent Lézerfogászaton megoldjuk fogszabályzási igényét és problémáját a legmodernebb eszközeinkkel és tapasztalt szakembereinkkel.

A fogszabályzás során számunkra nemcsak a fogak torlódásának helyreállítása a cél, hanem egy egészséges, esztétikus és funcionálisan is kielégítő fogazat kialakítása az elsődleges. Emiatt foglalkozunk a fogászat összes területével, hogy akár az állkapocs fájdalmát, vagy a fogcsikorgatást is kezeljük.

Ha rendelőnkben fogszabályzást szeretne elvégeztetni, biztos lehet abban, hogy a lehető legmodernebb eszközök mellett, a legjobb mindőségű anyagokkal dolgozva, tapasztalt szakembereink azon lesznek, hogy mosolyát egészségessé és tökéletessé varázsolják. 

A NaturaDentnél fogszabályzó kezeléseink között akár kedvezményes csomagajánlatot is találhat, éppen azért, hogy a lehető legtöbb fogszabályzási igényt kielégíthessünk és egészséges mosolyt varázsoljunk.

Ezért többek között a fogszabályzáson résztvevőknek egy kedvezményes fogtisztító csomaggal kedveskedünk. A NaturaDentnél emellett a legtöbb egészségpénztári kártyával is fizethet, erről kollégáink részletes felvilágosítást adnak a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeken

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)