#Diagnosztika

Digitális panoráma röntgen

A NaturaDent Fogászaton a fogászati állapotfelmérés, szájvizsgálat, konzultáció része a digitális panoráma röntgen felvétel készítése, mely fájdalommentes, és csupán néhány másodpercet vesz igénybe.

A panoráma röntgenfelvétel készítése minimális sugárterheléssel jár, kisgyermekek esetén is biztonságosan használható.

Miben segít a Önnek és a fogorvosnak a digitális panoráma röntgen?

A szájban lévő, szemmel nem látható, takarásban lévő, vagy a fog gyökerénél lévő elváltozásokat, gócokat, gyulladást, nagyobb szuvasságokat, a ki nem bújt fogakat mutatja meg nekünk a digitális panoráma röntgen.

A fogorvos nagy segítségére van a kezelési terv összeállításában, a páciens részére adott pontos diagnózis felállításában. Páciensünk számára is érdekes látni fogai és azok gyökerének helyzetét. A panoráma röntgenfelvétel segítségével tapasztalataink alapján sokkal könnyebben értik meg a szükséges kezeléseket, melyek akár szabad szemmel egészségesnek tűnő fogakat érintenek.

Panoráma röntgenfelvétel készítésekor mit teszünk az Ön biztonságáért?

Páciensünk és kollégáink védelme a legfontosabb a számunkra.

Ezért olyan röntgengépet választottunk, melynek sugárterhelése a lehető legcsekélyebb. A kezelés előtt a váróban helyet foglaló páciensek és várandós kollégáink védelméről ólombevonatú falak gondoskodnak.

A panoráma röntgenfelvétel készítés idejére ólomköpennyel védjük a páciens szervezetét a röntgensugaraktól, így megduplázzuk a biztonságot.

 
Viselhetek-e ékszert, órát, nyakláncot panoráma röntgen készítésekor?

A panoráma röntgen készítésekor megkérjük páciensünket, hogy néhány másodperc erejéig vegye le a következőket:

  • nyaklánc
  • fülbevaló
  • piercing (ha lehetséges)
  • hajgumi, ha fémet tartalmaz
  • fém hajcsat, hajpánt

Ki készíti el a röntgenfelvételt?

Az állapotfelmérés előtt készítjük el, minden esetben olyan kolléga vezetésével, aki bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyamon sikeres vizsgát tett. Így amennyiben bármilyen kérdése merül fel a röntgen készítése során, hozzá bizalommal fordulhat!

 
Várandósság ideje alatt készítünk digitális panoráma röntgenfelvételt?

Nem, mivel ekkor a magzat biztonságos fejlődése a legfontosabb szempont. Emiatt kérjük, minden esetben jelezze, ha gyermeket vár!

Bizonyos fogászati kezeléseket azonban biztonságosan végezhetünk a várandósság ideje alatt is – például dentálhigiéniai kezeléseket, esztétikus töméseket, gyökérkezelést, melyre egyéb műszereket alkalmazunk. 

 
Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink segítségét harmonikus mosolya megvalósításában. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével és minden figyelmükkel.

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)

Kapcsolódó cikkeink