Dentálhigiénés kezelés 3D scanneléssel

A megfelelő szájhigiénia alapja a rendszeres fogmosás. Bár a mindennapi rutin megtámogatható olyan kiegészítőkkel, mint a szájvíz, a fogselyem vagy a fogköztisztító kefe, gyakran azonban még így sem tudjuk megakadályozni a fogkő kialakulását.

Márpedig a fogkő nagyon sok fogászati probléma első stádiumaként említhető. Túlzás nélkül kisebb dominó-effektust indíthat el a szájban, aminek hatására

  • kezdetben fogszuvasodás, vérző íny és rossz lehelet;
  • később azonban fogínygyulladás és fogágybetegség is kialakulhat;
  • az elhanyagolt szájhigiénia pedig akár még fogvesztéshez is vezethet.

A kérdéses problémák megelőzése és gyógyítása minden esetben dentálhigiénés kezelés részeként történik.

A NaturaDent-nél elérhető innovatív dentálhigiénés kezelésekkel lehetőségünk nyílik arra, hogy fogazatunk egészséges maradjon, illetve hatékonyan felvegyük a harcot olyan elváltozásokkal szemben, mint a fogszuvasodás, a vérző íny, a rossz lehelet vagy a fogágybetegség.

Mit nevezünk dentálhigiéniának?

Maga a dentálhigiénia a szájüreg egészségét, annak védelmét biztosító szakág. A kapcsolódó kezeléseket diplomás dentálhigiénikus végzi.

Mit tartalmaz a dentálhigiénés kezelés?

A NaturaDentnél a diplomás dentálhigiénikus legfőbb feladata, hogy hozzásegítse a pácienst a fogak egészségének megőrzéséhez, valamint a megfelelő szájhigiénia kialakításához. Ebből a szempontból a dentálhigiénés kezelést két nagyobb csoportra oszthatjuk fel:

  • elméleti tanácsadásra
  • és gyakorlati feladatokra.

Amennyiben megismerjük ennek a két feladatkörnek a részleteit, mindent megtudhatunk arról, hogy mi vár ránk egy ilyen kezelésen, illetve milyen problémákban kérhetjük a kérdéses ágazat segítségét.

Elméleti tanácsadás

A dentálhigiénikus egyik központi feladata, hogy a kezelések előtt és után átfogó alapismereteket nyújtson a páciensek számára a megfelelő szájhigiénia fenntartásához.

A helyes fogmosástól kezdve, a fogtisztításhoz kapcsolódó instrukciókon és motiváción át segít megismerni a speciális szájápolási eszközöket és kiegészítőket, de még a táplálkozás kapcsán is hasznos tanácsokat ad a szájhigiénia szempontjából.

Ezen felül a dentálhigiénikus segít abban, hogy a páciens életmódjához igazodó tanácsokat adjon a megfelelő szájhigiénia fenntartásához, de a rendszeres fogorvosi ellenőrzés fontosságára is felhívja a figyelmet.

Segít továbbá megválaszolni minden olyan kérdést, ami közvetlenül vagy közvetetten köthető a fogak egészségéhez, illetve a szájüreg higiéniájához.

Gyakorlati feladatok 

A dentálhigiénia részeként többféle beavatkozásra kerülhet sor. Egyrészt vannak azok a kezelések, amelyek a problémák kialakulásának megakadályozását szolgálják, másrészt pedig ki kell emelni azokat a feladatokat, amelyek a már kialakult betegségek gyógyítását célozzák.

A leggyakoribb dentálhigiénés kezelések közé a fogkő eltávolítás és a fogfehérítés tartozik. Ezen kívül az ajakherpesz és az afta kezelése, a tasakfertőtlenítés, a fogpolírozás, a plakkfestés, a professzionális fogtisztítás egyaránt az általánosabb teendőkhöz sorolható.

A diplomás dentálhigiénikus mindemellett segíthet a fogorvosnak a lenyomatvételben, a fogszabályzás előkészítésében, az ideiglenes pótlások elkészítésében, sőt akár még a fogpótlások, így a hidak és a koronák ideiglenes felhelyezésében is.

Miben egyedülálló a NaturaDent rendelőjében a dentálhigiénés kezelés?

A NaturaDent rendelőjében ráadásul a dentálhigiénés kezelések 3D scanneléssel zajlanak. A páciens kiindulási állapotát digitálisan 3D szkenneléssel rögzítjük, amely felvétel a fogazat állapotát hűen regisztrálja. 

A páciens a virtuális modellen számítógépen láthatja az esetleges fogazati eltéréseket, a pontos fogszínt, az íny egészségét. Ezen modell segítségével a NaturaDent fogorvosa az Ön esetében pontos kezelési tervet tud készíteni, meg tudja tervezni a szükséges esztétikai kezeléseket vagy fogszabályozáshoz tervet tud adni.

A mesterséges intelligencia segítségével pillanatok alatt meg tudja mutatni, hogy egy esetleges láthatatlan fogszabályozás esetén milyen mozgásokkal lehet Önnek gyönyörű mosolya.

Milyen előnyöket nyújt még számomra a 3D fogszkennelés?

A technológia lehetőséget ad röntgen felvétel készítése nélkül meglátni és diagnosztizálni a fog közötti szuvasodásokat. Baleset vagy sérülés esetén helyreállítható az eredeti állapot.

Lehetőség van a fogíny állapotát megvizsgálni és reális képet kapunk a fogágy problémákról is.

Kinek lehet fontos a dentálhigiénés kezelés 3D szkenneléssel?

Például Önnek, ha tart attól, hogy az elkészítendő pótlás, korona testidegen lesz a szájában, de ezzel a szkenneléssel pontosan az eredeti fogazatnak megfelelő pótlás készül.

Ha Önnek munkaeszköze a szép száj, mert olyan foglalkozást végez mondjuk egyetemi oktatóként, zenészként, művészként, politikusként, modellként, ahol elengedhetetlen a tökéletes megjelenés.

Önnek, ha hobbi szinten vagy akár professzionális szinten sérülésveszélyes sportot űz, például amerikai foci, boksz, jégkorong, kézilabda vagy súlyemelés.

A digitális mosoly nemcsak Önnek, hanem fogorvosának is óriási segítséget nyújt a későbbiek során implantációs vagy protetikai fogpótlások (hidak, koronák) készítése esetén. 

Miért hagyná ki ezt a lehetőséget? Foglaljon időpontot most dentálhigiénés kezelésre.

All inclusive csomag

55 000 Ft
Lézeres tasakfertőtlenítés, professzionális dentálhigiénés kezelés 2 állcsont - ultrahang, polírozás, intraorális homokfújás, scan
Bővebben

Brilliant Csomag

28 000 Ft
Professzionális dentálhigiénés kezelés 2 állcsont - ultrahang, polírozás, intraorális homokfújás, scan
Bővebben

Gold Csomag

24 000 Ft
Professzionális dentálhigiénés kezelés ultrahang, polírozás - 2 állcsont
Bővebben

Silver Csomag

15 000 Ft
Intraorális homokfúvás, polírozás
Bővebben

Bronz Csomag

11 000 Ft
Ultrahangos fogkőeltávolítás, polírozás - néhány fog
Bővebben

Lézeres herpesz kezelés - csomag - 3 alkalom

15 000 Ft
Lézeres herpeszkezelés - Csökkentse a gyógyulási időt és támogassa a természetes regenerációt
Bővebben

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)