Munkáink

Tekintse meg korábbi munkáinkat, amelyek híven tükrözik a Naturadent által képviselt, kiemelkedő minőséget.

Lézeres ínyplasztika az egészséges mosoly visszanyeréséért - Vége az ínyrecesszónak!

before after

Lézeres ínyplasztika az egészséges mosolyért

Esetleírás
Páciensünknek nem csupán esztétikai, de egészségügyi panaszokat is okozott az
ínyvisszahúzódás, vagy más néven ínyrecesszió. Ez a fogászati probléma egy olyan elváltozás
a fogak körüli lágyrészekben, mely több befolyásoló tényező következtében alakul ki. Ilyen
tényező lehet például az agresszív fogmosás, bakteriális fertőzés, torlódott és túlterhelt fogak.


Kezelés célja
A kezelés célja a gyulladás megszüntetése, a sérült ínyrészek helyreállítása és az egészséges,
magabiztos mosoly visszanyerése volt.


Megoldás
A mikrosebészeti lágyplasztika egy olyan megoldás volt páciensünk számára, ami sikeresen
helyreállította a sérült ínyszéleket. A lézerfény seblezáró hatását kihasználva nyom nélküli,
gyors gyógyulást és esztétikus formát biztosítottunk az íny számára. A kezelésnek
köszönhetően ezután már semmi sem állhatott a fájdalomtól mentes, egészséges mosoly
útjába.

Kapcsolódó szolgáltatások

Világszínvonalú eljárások a hosszú távú gyógyulásért

Parodontológiai kezelésre abban az esetben van szükség, ha a fogágy gyulladt, megbetegedett. Bár több fogászaton is foglalkoznak a fogat körülvevő szövetek baktériumok okozta gyulladásos megbetegedésével, Magyarországon kizárólag a Naturadent alkalmaz olyan innovatív eljárást a lézeres parodontológia területén, amelyet a világhírű, németországi RWTH Aachen Egyetem szakértői dolgoztak ki.

Elsőrangú lézeres kezeléseinkkel még azokat a fogágyban megtelepedő, agresszív baktériumokat is el lehet pusztítani, amelyekkel szemben a legerősebb antibiotikumok is hatástalanok. 

Parodontológiai kezeléseknél kulcsfontosságú, hogy a lehető leghamarabb megkezdődjön az Ön állapotára szabott gyógyító eljárás. Ez adott esetben lehet egy villámgyors lézeres tasakfertőtlenítés és fogkő-eltávolítás, de súlyos esetben a 2 fázisból álló, 1 éves intervallumot felölelő, innovatív kezeléssorozatunkra is szükség lehet a fogai megmentéséhez és a kompromisszummentes, hosszú távú gyógyuláshoz. 

A Naturadent Váci utcai rendelőjében többek közt nyitott kürettre, lebenyes tasakműtétre, recesszióműtétre, lebenyes, elcsúsztatásos műtétre, valamint a legmodernebb, tunnel technikával megvalósított ínyhosszabbításra és -vastagításra is lehetőséget biztosítunk, hogy Ön a fogai egészsége mellett ínyének szépségét is visszanyerhesse.

 

3 stádium, 3 megoldás, 3 jó hír – Vonatkozó kezeléseink közelebbről

30 perces, fájdalommentes állapotfelmérésünkön az elkészített panorámaröntgen, valamint az íny és a fogazat átfogó vizsgálata alapján meghatározzuk, hogy a lehetséges parodontológiai stádiumok közül melyik áll fenn az Ön esetében. Részletes kezelési tervet készítünk, amely a szükséges kezeléseken felül személyre szabott fogászati tanácsadást is tartalmaz, pontos árajánlattal.

  • A legkönnyebben és leggyorsabban kezelhető állapot a fogínygyulladás (1. stádium). Ebben az esetben specialistánk egy minden fogra kiterjedő lézeres tasakfertőtlenítéssel kezdi meg a kezelést. Miután elpusztult az íny és fog között található résben (tasakban) fellelhető kórokozók nagy része, egy alapos fogkő-eltávolításra is sor kerül. 

    Jó hír, hogy a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetünk: szakértőnk a kezelés után dentálhigiéniai tanácsadással járul hozzá ahhoz, hogy Ön a lehető leghatékonyabban ápolhassa fogait és ínyét.

  • A kezdődő fogágybetegségnél (2. stádium) már íny alatti fogkövek is irritálják az ínyt, illetve veszélyeztetik a környező csontok épségét. Tapasztalt fogorvosaink az ultramodern Biolase Waterlase iPlus készülékkel végzik el a mélytisztítást és a lézeres fertőtlenítést annak érdekében, hogy az ínybe hatoló baktériumok számát nullára csökkentsék.

    Jó hír, hogy a világ legfejlettebb lézerfogászati és lézeres sebészeti berendezése az YSGG-lézerhullámhossz és a hűtést biztosító víz-levegő spray együttes használatával hő, vibráció és nyomás nélkül képes kezelni az ínyt, a bőrt és a csontokat. Így a legtöbb esetben nincs szükség érzéstelenítőre, fájdalomcsillapítóra.

  • A régebben kialakult fogágybetegségnél (3. stádium) már olyan mértékű a baktérium okozta csontpusztulás, hogy fogai kilazulnak, és akár fájdalom vagy bármilyen előrejelzés nélkül kieshetnek. Kétfázisos lézeres kezelési sorozatunknál a legszigorúbb protokollokat követve szüntetjük meg a nagyobb méretű gyulladásokat, és állítjuk helyre fogazatának és ínyének optimális állapotát. Ez innovatív, lézeres mélytisztítási technikáinknak és különböző hullámhosszú lézereink csíramentesítő és baktériumölő hatásának is köszönhető. Az első fázis egy 8 alkalmas kezeléssorozatot takar, amely során mechanikailag eltávolítjuk az íny alatti fogköveket és gyulladásokat, továbbá lézerrel fertőtlenítjük a fogakat körülvevő íny teljes belső és külső felületét. A második fázis pedig egy 5 alkalmas, 1 éves intervallumot felölelő egyedülálló eljárás, amelyre a hosszú távú, kompromisszummentes gyógyulás érdekében van szükség, hiszen az ínyben lévő baktériumok száma 3-4 hónappal a kezelés első fázisa után fokozatosan növekedni kezd. Ezt pedig meg kell akadályoznunk. 

    Jó hír, hogy A Biolase Ezlase/Epic diódalézeres tasakfertőtlenítéseknek, a nagy teljesítményű Er,Cr:YSGG lézeres kürettálásoknak, továbbá egyedi, professzionális szájhigiénés kezeléseinknek köszönhetően olyan páciensek fogazatát és egészségét is sikerült megmentenünk, akik az előrehaladott fogágybetegség miatt kialakuló gyulladások következtében már szív- és érrendszeri panaszokkal küzdöttek. 

Sok szeretettel várjuk belvárosi, kényelmes rendelőnkben.

Bővebben a szolgáltatásról
Ön is hasonló kihívással néz szembe?
Jöjjön el hozzánk állapotfelmérésre!

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)