Ínyvisszahúzódás kezelése lézerrel kiegészítve

Az ínyrecesszió vége, az egészséges mosoly kezdete

Néha a fogak túl magasnak tűnnek. Ennek az esetek döntő többségében az az oka, hogy az íny bizonyos tényezők hatására felfut a fogak gyökeréről. Ez pedig nem csak esztétikai kihívásokat okoz, de hosszú távon érzékeny gyökérfelszínhez, ínyvérzéshez, fognyaki fájdalomhoz, komolyabb esetben pedig ínygyulladáshoz és csontsorvadáshoz is vezethet.

Lézeres ínyplasztikai szolgáltatásaink villámgyors és esztétikus megoldást nyújtanak a sokakat érintő kihívásra: az ínyrecesszióra. Tapasztalt fogorvosaink nemcsak a tünetet, hanem a kiváltó okot is kezelik. Az ínyvisszahúzódást kiváltó tényezők azonosítása után az Ön állapotára szabott kezelési tervet állítunk össze, hogy mielőbb felszabadultan mosolyoghasson.

Ínygyulladás esetén például világelső lézeres berendezéseinkkel, a szakmailag elismert, aacheni egyetem lézeres protokollja alapján szüntetjük meg a gyulladást, és csak ezt követően látunk hozzá a fájdalommentes, lézeres ínyplasztikához.


Nem mindegy, milyen korán lép

Az ínyvisszahúzódás kezdeti szakaszában (helytelen fogmosási technika következtében kialakult visszahúzódásnál) már professzionális, dentálhigiéniai kezelésünk is optimális megoldást nyújthat az Ön számára. Előrehaladottabb állapotban viszont fognyaki tömésre és ínyplasztikai beavatkozásra lehet szükség. 

Innovatív, belvárosi rendelőnkben az ínyplasztikai kezelést a terület specialistája, egy gyakorlott szájsebész fogorvos végzi, aki azt az eljárásunkat fogja alkalmazni, amely a legtökéletesebb esztétikai eredményt biztosítja az Ön számára.

Az ínyrecesszió során a gyulladás megszüntetése mellett az elveszett ínyszövetek pótlására is szükség van. Amennyiben a fogíny erőteljesen visszahúzódott a fogról, koronálisan elcsúsztatott lebenyképzéssel és a tunnel technika segítségével garantálhatjuk, hogy fogínye ismét a szükséges mértékben fedje fogait. A koronálisan elcsúsztatott lebenyképzéssel szemben a tunnel technikánál nincs szükség lebenyképzésre, mégis kiváló ínyhosszabbító és -vastagító megoldás, érzékeny fogak esetén is. Nem véletlen, hogy ez a szolgáltatásunk örvend nagyobb népszerűségnek. Az alagúttechnika fenntartja az ínyszövet vérellátását, ez pedig kiemelkedő esztétikai eredménnyel jár. A lézertechnológiát ebben az esetben a gyógyulás elősegítése érdekében alkalmazzuk. 

Az íny megvastagítására természetesen az ínyátültetés is optimális megoldás. Modern rendelőnkben a bölcsességfogak és a szájpadlás területéről végzünk átültetést, hiszen ezeken a területeken áll rendelkezésre számottevő mennyiségű ínyszövet. Ugyanakkor exkluzív lézerfogászatunkon korszerű lágyrész-pótló segédanyagok közül is válogathat (szintetikus anyagok és állati eredetű kollagénmátrixok).


A legmodernebb lézertechnológia mindig segít

A Biolase ezLase lézerkészülék a tökéletes megoldás esztétikai, lágyszöveti, ínyplasztikai kezelésekre. A segítségével megvalósított eljárásainkhoz általában nincs szükség érzéstelenítőre, mivel kevesebb erővel és hőkibocsátással érjük el a szükséges hatást. Ráadásul az innovatív eszköz biostimuláló fejjel együtt alkalmazható a fognyaki érzékenység csökkentésére, valamint fájdalomcsökkentésre is.

Az Ön számára optimális szájsebészeti műtét után az elvesztett íny helyére tehát új kerül, a fog és a kopott fognyak pedig gyorsan és szinte teljesen fájdalommentesen visszakapja azt a védelmet, amelyre szüksége van. A beavatkozás hegképződés nélkül gyógyul: néhány hét múlva szebb, esztétikusabb és egészségesebb fogínye lesz, mint valaha.

Sok szeretettel várjuk belvárosi, kényelmes rendelőnkben.

Speciális ínyplasztika, ínyhyperplázia

28 000 Ft -tól
Vissza az egészséges mosolyhoz: Ínyvisszahúzódás kezelése lézeres ínyplasztikával
Bővebben

Ínyhosszabbítás és vastagítás (tunnel- vagy egyéb technika)

45 000 Ft -tól
Tunnel-vagy egyéb technika - 1 fog
Bővebben

Ínyhosszabbítás és vastagítás (tunnel - technika)

95 000 Ft -tól
Palatumból kötőszövet pótlással - 1 fog
Bővebben

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)