Munkáink

Tekintse meg korábbi munkáinkat, amelyek híven tükrözik a Naturadent által képviselt, kiemelkedő minőséget.

Harmonikus mosoly részárással

Esetleírás

Páciensünk életét megnehezítette a frontfogak közötti rés. Az időigényes, hagyományos fogszabályozás helyett azonnali megoldásra vágyott. A cél a metszőfogak közötti zavaró hézag azonnali megszüntetése volt. Instant fogszabályozás keretein belül, a fogak előkészítése után, borító koronával zártuk le a rést.

 

Kezelés célja

A fő cél az volt, hogy villámgyorsan megszüntessük az esztétikai és funkcionális kihívásokat is okozó rést a frontfogak között, és egy harmonikus, esztétikus mosolyt alkossunk.

 

Megoldás

Az instant fogszabályozás során először a fogak előkészítése valósult meg. Minimális mennyiségű foganyag elvétele után esztétikus borító koronákat alkalmaztunk a részáráshoz. Ez a módszer azonnali harmonikus mosolyt hozott, amelynek köszönhetően páciensünk visszanyerte önbizalmát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Minőségi anyagok + modern eljárás = stabilitás, természetesség, igényesség

Mindent megteszünk a szép és egészséges mosoly helyreállításáért. Innovatív eljárással készülő porcelán fogkoronáink a nagy nyomással való préselésnek, és az egyedülállóan magas minőségű alapanyagainknak köszönhetően válnak kompromisszummentes, szinte titán keménységű fogpótlássá. A préskerámia porcelán fényáteresztő képessége hasonló az emberi fogéhoz, mégis keményebb, mint a fogzománc. 

A préskerámia fogkorona tartós, az előkészített fogra pontosan illeszkedik, segítségével a természetes fog színe tökéletesen visszaadható. Ezért (is) választják pácienseink a frontfogakat érintő kihívások esetén. Barátságos fogászatunknál az egész porcelán fogkorona anyaga kerámia (nem tartalmaz fémvázat), illetve a rögzítésre szánt kötőanyagok is a fogszínéhez hasonlóak (vagy átlátszóak): így a tökéletes esztétikum garantált.

 

Fémallergia? Kevés foganyag? Elszíneződött fogak? Nem akadály!

A préskerámia fogkorona egyik legnagyobb előnye, hogy nem vált ki fémallergiát. Antiallergén, biokompatibilis, tehát semmilyen káros hatást nem gyakorol az Ön szervezetére. A préskerámia koronával megvalósult fogpótlás nem csak fájdalommentes, de a fogbélkárosodás esélyét is minimálisra csökkenti

Amennyiben esztétikus megoldásunk mellett dönt, a hagyományos koronák előkészítéséhez képest lényegesen kevesebb foganyagot kell eltávolítanunk a sikeres kezeléshez (0,7-1 mm). Kevésbé elszíneződött, gyökérkezelt fog esetén a porcelán fogkorona eltakarja az elszíneződést. Erősen elszíneződött fog esetén a fogkorona rögzítése előtt kifehérítjük fogait.


Alapos tervezés, évtizedekig tartó, tökéletes eredmény

Barátságos, belvárosi rendelőnkben a préskerámia korona előkészítése nagy alapossággal történik.

  • Átfogó fogászati állapotfelmérést végzünk, amely többek közt tartalmazza a szájüreg, az íny és a fogazat teljes vizsgálatát, a meglévő elváltozások feltárását, valamint egy részletes, személyre szabott, írásos kezelési tervet, amelyet követve elérjük funkcionális és esztétikai fogászati céljait.
  • Elvégezzük az esetleges harapási rendellenességek korrigálását fogai és a készülő fogpótlás védelme érdekében.
  • A fogat érzéstelenítésben készítjük elő. Szükség esetén a szuvas részek eltávolítása után csonkfelépítést végzünk. Gyökérkezelt fogak esetén fogszínű csap beragasztására is szükség lehet, mellyel megerősítjük a fogszerkezetét.
  • Precíz lenyomatot készítünk, hogy tapasztalt fogtechnikus partnerünk mielőbb elkészíthesse a végleges fogpótlást.
  • Rendelőnkben vagy fogtechnikai laborban készített, ideiglenes koronával látjuk el az előkészített fogát.
  • A préskerámia korona elkészítése után bepróbáljuk a természetes fogak színét tökéletesen visszaadó fogpótlást.
  • A rögzítés előtt fogínyét lézerrel kezeljük, hogy baktérium- és nyálmentes, 100%-ig steril felületet kapjunk. Gyökérkezelt fog esetén lézeres üregfertőtlenítést végzünk: a koronához előkészített üregből eltávolítjuk a jelen lévő baktériumokat, ezzel minimalizáljuk az alászuvasodás esélyét.
  • Amennyiben a megalkotott préskerámia fogkorona kényelmes, és elnyeri az Ön tetszését (esztétikai és funkcionális szempontból is ideális), fogorvos kollégánk véglegesen rögzíti azt.

A szakértő kollégánk által javasolt fogápolási tanácsok betartásával, a helyes harapási helyzet megteremtésével, illetve esztétikus préskerámia fogkoronájával akár hosszú, gondtalan évtizedeket „nyerhet” fogának.

 

Sok szeretettel várjuk belvárosi, kényelmes rendelőnkben.

Bővebben a szolgáltatásról
Ön is hasonló kihívással néz szembe?
Jöjjön el hozzánk állapotfelmérésre!

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)