1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatEsztétikai fogászatSzájsebészetFogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Miért fontos a rendszeres fogorvosi kontroll?

Szervezetünk egészségének megőrzése kiemelt fontosságú feladat. Fogsorunk esetében, ezt a rendszeres fogorvosi kontroll vizsgálatok segíthetik elő, melyre a Naturadent Esztétikai és Lézerfogászat fokozott figyelmet fordít.

Mit jelent a fogászati prevenció?

A fogászati prevenció a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzését, korai stádiumban való felismerését és kezelését jelenti. A fogászati vizsgálatok által lehetőség nyílik a kialakult betegségek korai kezelésére, növelve ezzel a gyógyulás esélyét és gyógyulás gyorsaságát. A rendszeres fogászati kontrollvizsgálat csökkenti a hirtelen tünetek kialakulásának kockázatát is - mint például a fogfájás, fogfájdalom –, amely esetében legtöbbször azonnali beavatkozásra van szükség, mert azonnal szükséges a fájdalom csökkentése, megszüntetése. A fogorvosi kontroll vizsgálatok előre megtervezhetőek, napirendbe beilleszthetőek és kényelmes megoldást nyújtanak fogaink egészségének megőrzésében.

 

Hogyan zajlik egy fogászati ellenőrzés?

A Naturadent Esztétikai és Lézerfogászaton minden új páciens kezelése egy általános állapotfelméréssel kezdődik. Az állapotfelmérés során fogorvosaink felmérik a pácienseink fogainak állapotát, majd ez alapján elkészítik a kezelési tervet, amely a további szükséges kezeléseket tartalmazza.

Az általános fogászati állapotfelmérés teljesen fájdalommentes, így a pácienseink félelmeiket nyugodtan félretehetik és kényelmesen hátradőlhetnek a fogorvosi székben, rábízva magukat fogorvosaink, szájsebészeink, parodontológusaink szakértelmére és tapasztalatára.

A fogászati kontroll vizsgálatok legközelebb a kezelési terv befejeztével válnak aktuálissá. A rendszeres, 3-6 havonta szükséges, ellenőrző és megelőző kontrollvizsgálat folyamata teljesen megegyezik az általános fogászati állapotfelmérés folyamatával. A vizsgálat alatt sor kerül a szájnyálkahártya jó- és rosszindulatú elváltozásainak felkutatására, valamint egy teljes körű fogászati és dentálhigiéniai tanácsadásra is, kiemelve azokat a fogápolási területeket, amelyeket a leginkább meg kell erősíteni, be kell gyakorolni.

Rendszeres fogászati ellenőrzés - Naturadent Budapest

 

Milyen gyakran ajánlott részt venni a fogorvosi kontroll vizsgálatokon?

Ahhoz, hogy még időben felfedezésre és kezelésre kerüljenek az esetleges fogbetegségek, 3 havonta vagy félévente ismételt kontroll vizsgálatokon való részvétel ajánlott. A 3 hónap, vagy a 6 hónap egy olyan időintervallum, mely során ha jelentkezik fogászati probléma,  betegség, akkor még időben és megfelelően orvosolható, maradandó károsodás kockázata nélkül. A legtöbb komolyabb, fájdalmas fogászati probléma a kezeletlenség következményeként alakul ki.

A Naturadent Esztétikai és Lézerfogászat kollégái fokozott figyelmet fordítanak pácienseik utólagos fogászati egészségének megőrzésére is. A fogászat az elvégzett kezelésekre garanciát vállalva, ingyenes állapotfelmérést biztosít páciensei számára a kezelési terv befejezését követő időszakban is, amely ingyenes kontrollvizsgálat időpontjának közeledtéről e-mailben vagy telefonon is értesíti pácienseit a klinika.

 

Milyen veszélyeket rejt magában a rendszeres kontrollvizsgálatok elmulasztása?

A későn felfedezett, előre haladott állapotban lévő betegségek kezelése komplikáltabb és hosszadalmasabb, mint az időben felfedezett problémák esetében. Egy kezeletlen fogbetegség súlyos szövődményekkel és akár maradandó károsodással is járhat.

Az egyik legsúlyosabb talán a nem komolyan vett, ám gyorsan súlyos következményekkel járó, általános ínygyulladás, ami a fogágybetegség kapuja. Ha nem vesszük komolyan, e miatt sajnos az összes ép fogunk is elveszíthetjük, akár már egész fiatalon is.

Egy kisebb fogszuvasodás az idő múlásával akár a fog elhalásához is vezethet, mely egy már vissza nem fordítható állapot, kezelése pedig jóval komplexebb eljárásokat igényel, mint a szuvas fogé. Szükség lehet a fog megmentése érdekében gyökérkezelésre, az elhalt területek különböző fogbetétekkel való pótlására - inlay betétek, onlay betétek -, illetve a foghiány helyére fogimplantátum beültetésére.

 

Mit tehetünk fogaink egészségéért a kontroll vizsgálatok között?

A rendszeres fogászati vizsgálatok között ügyeljünk fogunk és ínyünk ápolására, panaszt észlelése esetében pedig mihamarabb keressük fel fogorvosunkat.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha kérdése van, írjon nekünk és kérje fogorvosaink, dentálhigiénikusaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Legfrissebb cikkek

A gyulladt fog mellékhatásai

A fogfájás megkeserítheti a mindennapokat és nem csak számos oka lehet, de sok szövődménye is. Egy gyulladt fog rendkívül tud fájni, és minél előbbi kezelésre szorul a fogorvos által. Összeszedtük a gyulladt fog...

Időpontfoglalás

Tegye fel kérdését!

Időpontfoglalás

Hogyan zajlik az első bejelentkezés?

  1. Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül
  2. Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata
  3. Részletes írásos kezelési terv és ajánlat
  4. Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése
  5. Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Tegye fel kérdését!


Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent