Amikor a tömött fog lüktet – Mitől lehet?

1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyLézeres foggyökércsúcs gyulladás eltávolításLézeres nyelvfék, ajakfék eltávolításLézeres peri implantitis kezelésLézeres ínykorrekcióLézeres ínyesztétika, ínyvisszahúzódás kezelésLézeres fogfúrás, fogtömésLézeres gyökérkezelésLézeres kürettálás, mélytisztításLézer minden területre: a Biolase termékcsaládEsztétikai fogászatFogkő eltávolítás, depurálásMosolytervezés biológiai alapokonFogszuvasodás kezelése, fogtömésÓzonkezelés, fertőtlenítésMiért fontos a rendszeres dentálhigiénés kezelés?Kismama fogászatÁltalános fogászati állapotfelmérésLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyKerámia héjakDentálhigiéniai tanácsadásFogékszerGyermekfogászatBarázdazárásFog restaurációKofferdám izolálásPorcelán, azaz préskerámia koronaFémmentes cirkon korona és hídProfesszionális dentálhigiénés kezelésKorona, hídSzájsebészetCsontpótlás implantáció előttBiorezonancia, biorezonanciás mérésVoll mérésBölcsességfog húzás fájdalommentesenLágyszövettágítás a sikeres csontpótlásértFoghúzásDigitális panoráma röntgenLézeres ínykorrekcióCsontpótlás, arcüreg emelés saját membránnal kiegészítveCsontpótlás FogbeültetésFogfehérítésOtthoni fogfehérítésFogfehérítés Budapesten lézerrelLED lámpás fogfehérítésFehér fogak egy életre?Kiemelt ajánlataink4 + 1 Straumann implantátum akció - pároknak isOtthoni fogfehérítés – KIVÉTELES ajánlat akár 39.000 Ft-értSzépségfogászati csomag jegyespárok részéreIdén is ajándékozzon mosolyt!Gyermek fogászati csomagDentálhigiéniai csomag kismamák részéreFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatLézeres mikroszkópos gyökérkezelés: Mikor jó megoldás és hogyan zajlik?Állkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászatFogszabályozásÖnligírozó fogszabályozásFémmentes fogszabályozásKivehető éjszakai fogszabályozó gyerekeknekFogszabályzó típusok: melyiket kinek ajánljuk?Esztétikai fogszabályozásLáthatatlan fogszabályzásBelső, nyelv felőli fogszabályzóÉjszakai fogszabályzó akár felnőtteknek isÖnligírozó fém vagy porcelán fogszabályzó
LézerfogászatEsztétikai fogászatSzájsebészetFogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Tömött fog lüktet

A tömött fog lüktetése általában nem jelent jót. Valószínűleg a fogtömés magassága vagy annak illeszkedése a többi fogra okozhat problémát. Ilyenkor érdemes azonnal felkeresni újra a fogorvost, hogy minél előbb kezeltessük a lüktetést. Miért fontos ez? 

Ha a fogtömés másnapján a tömött fog lüktet

A fogtömések elkészítésénél az egyik legfontosabb, hogy az elkészült restauráció magassága a páciens többi fogához illeszkedjen, azaz kényelmes legyen. Néhány esetben előfordulhat, hogy a fogtömés valamilyen okból magas marad, amelynek következtében a tömött fog lüktethet a későbbiek folyamán. Legtöbbször akkor fordul elő, amikor a páciens az érzéstelenítés alatt vagy a hosszas szájnyitás miatt elfáradó állkapocsízület miatt máshogyan érzékeli a fogtömés magasságát. Ilyenkor az érzéstelenítő múlásával a tömött fog lüktetni kezd, így a kezelés másnapján még érzékenyebb lehet az érintett fog. 

Amennyiben a tömött fog lüktet vagy érzékennyé válik, esetleg fáj, a kezelés másnapján azonnal keresse fel újra a kezelőorvost, hiszen a magas tömés miatt a fog túlterhelés alá kerül, emiatt pedig el is halhat. Ha elhal a fog, akkor pedig gyökérkezelésre kerülhet sor a fog megmentése érdekében. A tömés magasságának megállapítása nem könnyű feladat, mivel a páciensek legtöbbször azt érzik, hogy a kezelt foggal szemközt lévő fog az, amelynél kellemetlen érzést tapasztalt. 

Általában, ha a tömött fog lüktetése harapáskor jelentkezik, akkor a fogtömés magassága okozza a gondot. Ilyenkor semmiképp se halogassa a problémát, hogy hátha magától elmúlik a panasz. A fog fokozott terhelése miatt a tünetek súlyosbodhatnak, így az érzékenység, és az enyhe nyomó-feszítő érzés, rendkívül erősen jelentkező tömött fog lüktetésbe átmehet. 


Ha továbbra is fennáll a probléma

A tömött fog lüktetése utalhat arra is, hogy a fog vagy a foggyökér gyulladásban van. Ebben az esetben a gyökérkezelés lesz a megoldás a fog megmentésére. A legjobb, ha nem várunk a tömött fog lüktetésével és a fog érzékenységével, hiszen az időfaktor nagyon fontos lehet. Minél hamarabb fordul kezelőorvoshoz a segítségért, annál nagyobb az esély arra, hogy a gyulladásban lévő fog megmenthető lesz, így kevésbé drasztikus terápiát kell rá alkalmazni. Tehát ezáltal akár a foghúzás is elkerülhető lehet. 

Ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal a fogtömés után, keresse fel rendelőnket!

 

A tömött fog lüktetésének kezelése

A tömött fog lüktetésének kezelése attól függ, hogy az adott fog érzékenységének mi áll a hátterében. Amennyiben a tömött fog lüktetésének oka a fogtömés magassága, akkor a fogtömés cseréjét vagy javítását végezzük el. Abban az esetben, ha a tömött fog lüktetésének hátterében a fog túlterhelése vagy gyulladása áll, akkor az adott fogat gyökérkezelésnek vetjük alá. A NaturaDentben alkalmazott lézeres gyökérkezelés segítségével pedig nem csak teljesen fájdalommentes lesz a kezelés, de a lézer fertőtlenítő hatásának köszönhetően a gyökérkezelés valóban eredményes. 

Már folyamatban lévő gyökérkezelésnél a fog lüktetése a kezelés után 3-4 napig még természetes folyamat lehet, mivel ennyi idő kell a szervezetnek, hogy reagálni tudjon a kezelésre és elinduljanak a regenerációs folyamatok, így ebben az esetben nem kell megijednie. 

 

A tömött fog lüktetésének megelőzése

A tömött fog lüktetésének megelőzésére a legjobb, ha a fogtömés után bármilyen érzékenységet is tapasztal, inkább vegye fel kezelőorvosával azonnal a kapcsolatot. A fogorvos szakszerű tanácsot tud adni Önnek, illetve, ha úgy látja, hogy kezelésre szorul, rögtön segítségére lesz. Ahogyan a NaturaDent szakértő és tapasztalt kollégái bármilyen helyzetben segítenek Önnek! 

Tehát, ha bármilyen ráharapási érzékenységet, vagy lüktető érzést tapasztalna, érdemes minél hamarabb felvennie rendelőnkkel a kapcsolatot, kivéve akkor, ha frissen gyökérkezelt fogról van szó.

 

Páciensünk véleménye

Kónya Annamária

En csak ajanlani tudom a naturadentet! Azt a ketszer rezekalt fogamat amit 8-bol 6 orvos ki akart huzni, ok megmentettek!! Sok idobe telt,de megerte!  Nem kellett kihuzni az elso fogamat es nem kellett implantatumot rakni mert a naturadent helyre hozta! 
8 kulonbozo fogorvosnal konzultaltam es 6 ki akarta huzni mert ezt mar nem lehet megmenteni. 
A  naturadent ujra gyokerkezelte a fogamat, ujra mutottek, es lezerrel is kezeltek. 
CT-t vizsgalatot is csinaltak a mutet elott es kozoltek,hogy az elozoleg mar ketszer rezekalt fogamban benne hagytak a fogam gyokerenek egy reszet a mutetnel ezert gyulladt be allandoan..
Mashol nem keszitettek volna egyaltalan CT-t, igy valoszinuleg ki sem derult volna mi a baj csak kihuztak volna a fogamat es ugyan ugy begyulladt volna folyamatosan..
Koszonom Naturadent!

További vélemények pácienseinktől a Google oldalán


Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Jelentkezzen be online!
 

Legfrissebb cikkek

Rossz fogak okai

A rossz fogak okainak hátterében nem csak fogászati problémák, de más általános betegségek is állhatnak. Ezek megtalálása érdekében mindenképp fontos, hogy keresse fel szakértő csapatunkat, hogy kezelni tudjuk a probléma forrását. 

Fogtömés árak – Mire számítson?

Az egyik leggyakoribb ok, amiért megkeresnek minket pácienseink, az a fogtömés. Sajnos egyre gyakoribb problémát jelentenek a lyukas fogak és azok nem megfelelő kezelése. Mi a Naturadent Lézerfogászaton csakis a legkorszerűbb...

a

Időpontfoglalás

Tegye fel kérdését!

Időpontfoglalás

Hogyan zajlik az első bejelentkezés?

  1. Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül
  2. Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata
  3. Részletes írásos kezelési terv és ajánlat
  4. Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése
  5. Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Tegye fel kérdését!


Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

a

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent