Ózonkezelés, fertőtlenítés

Az ózonkezelés az ózon gyógyító és fertőtlenítő hatását használja ki. Gyakran alkalmazzuk fogtömések,  barázdazárások előtt, valamint fertőtlenítésre afta, herpesz, fekélyek esetén és különböző szájsebészeti beavatkozások, implantáció után,  illetve prevenciós célból a fogszuvasodás megelőzésére. Rendelőnk alapvető célja az Ön fogainak megmentése, és ebben hasznos segítőnk az ózonkezelés.

 

Ózonzuhannyal a baktériumok ellen

Az ózon egy erősen fertőtlenítő hatású gáz, ami elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9 százalékát, miközben az ép fogállományt sértetlenül hagyja. Minden olyan területen alkalmazzuk, ahol fontos a fog anyagának védelme és a maximális sterilizáció, baktériummentesség.

Az ózonos fertőtlenítés alkalmazása fogpótlások, inlay betétek, onlay betétek és koronák felhelyezésénél is nagy jelentőségű, mert biztosítani tudja a ragasztási, illesztési felületek tökéletes tisztaságát, ami hosszabb élettartamot biztosít az elkészült fogműnek, illetve nagyobb szabadságot ad Önnek.

Az ózonkezelés folyamata

  • az ózonkezelés során 15-20 másodpercig ózonzuhannyal fürdetjük a fogat, illetve a fertőtlenítendő területet
  • egy ásványosítási folyamattal speciális folyadék formában fontos ásványi anyagokat juttatunk a foghoz
  • a baktériumok 99,9% elpusztul, a fog, illetve a fertőtlenítendő terület ép felülete nem sérül
  • ha szükséges, a fogat speciális, bio fogtömő anyagokkal lezárjuk

Az ózonkezelés alkalmazási területei

  • fogpótlások, inlay betétek, onlay betétek, koronák felhelyezése és barázdazárások előtt a fogfelületek sterilizálása
  • a baktériumok által fertőzött gyökércsatornák, koronaszélek és tömésszélek fertőtlenítése
  • herpesz és afta kezelése
  • szájsebészeti beavatkozások, implantációk után a sebgyógyulás folyamatának felgyorsítására


Az ózonkezelés határai

Az ózonos fertőtlenítést nagyon sok fogmegmentő, szépségfogászati, esztétikai kezelés kapcsán használhatjuk. A lézeres fogszuvasodás eltávolító kezeléssel a legtöbb esetben fájdalommentesen, sok esetben lehetőség van érzéstelenítő injekció és a klasszikus fogfúró használata nélkül eltávolítani a szuvas területet, megmentve a fogat a további károsodástól és Önt is a további fogfájdalmaktól.

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk , hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg. Kérje a NaturaDent Lézerfogászat szakorvosainak, lézerfogászati specialistáinak tájékoztatását lézeres kezeléseinkről!

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, dentálhigiénikusaink segítségét fogai fertőtlenítésében, a kellemetlen afta és herpesz eltávolításában! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön és gyermeke(i) rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel. 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)

Kapcsolódó cikkeink