1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatEsztétikai fogászatSzájsebészetFogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Lézeres peri implantitis kezelés

Ha fogpótláson gondolkodik, és már elkezdett információt gyűjteni az eljárásról, biztosan találkozott már a peri implantitis kifejezéssel.

Mit is jelent a peri implantitis?

A peri implantitis szó szerinti jelentése nem más, mint implantátum körüli gyulladás. A nem megfelelően tisztított implantátum felszínén baktériumok szaporodhatnak fel és gyulladást okozhatnak az implantátum körüli területen. Kezdeti fázisában az implantátum körüli íny vöröses színűvé válik, gyakran vérzik. Abban az esetben, ha csak az íny érintett, a probléma egyszerűbben kezelhető. Nagyobb baj akkor van, amikor a gyulladás átterjed az implantátum körüli csontszövetre és a csontszövet mennyiségének csökkenését okozza.

Az alábbi képen jól látható a különbség az egészséges és a gyulladt implantátum körüli terület között.

Peri implantitis: különbség az egészséges és a gyulladt implantátum között.

Hogyan előzhető meg a peri implantitis?

A peri implantitis megelőzéséhez a legfontosabb az implantátum gondos és alapos tisztítása. Tudományos vizsgálatok bebizonyították viszont, hogy egy bizonyos baktérium okozza legtöbbször a gyulladást, aminek jelenléte a szervezetben genetikai okokra vezethető vissza. Ezért bizonyos esetekben előfordul, hogy a jól elhelyezett implantátum és a megfelelő szájhigiénia ellenére is megtörténik a gyulladás.

 

Miért szükséges mielőbb a peri implantitis kezelése?

Kezelés nélkül az implantátum körüli gyulladás gócként funkcionál szervezetünkben, szisztémás megbetegedéseket is okozhat (pl. érelmeszesedés, szív-érrendszeri megbetegedés, nőknél koraszülés). A gyulladásban lévő íny a beültetett fog kilazulását okozza, ami előbb vagy utóbb pedig a beültetett implantátum elvesztéséhez vezethet.

 

Mik a kezelési lehetőségek?

Folyamatos a klinikai kutatás a kezelési lehetőségeket illetően, de jelenleg nincs a szakma által egységesen elfogadott, protokoll-szerűen alkalmazható terápiás javaslat a peri implantitis orvoslására.

A kezelés lényege minden esetben a gyulladást okozó baktériumflóra eltávolítása, a gyulladás megszüntetése, és az implantátum teljes körű megtisztítása. A peri implantitis kezelésében nem elegendő csak antibiotikus terápiát alkalmazni, az antibiotikum csak, mint kiegészítő terápia jöhet szóba.

Rendelőnkben széleskörűen alkalmazott lézerfogászati eszközeink az implantátum körül gyulladás kezelésében is hatékonyan felhasználhatóak.

Peri implantitis kezelése lézerfogászaton

Modern, gyors és fájdalommentes megoldás a kellemetlen tünetekkel járó peri implantitis kezelésére

 

Miért érdemes a lézert választani?

A lehetséges kezelési módszerek közül semmilyen másik eljárás nem képes olyan hatékonyan elpusztítani az implantátum körül felszaporodott baktériumokat, mint a lézerfény.

A lézersugár elpusztítja a baktériumokat, és hatástalanítja a baktériumok toxikus termékeit, ezáltal fertőtleníti az implantátum körüli területet.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Legfrissebb cikkek

A gyulladt fog mellékhatásai

A fogfájás megkeserítheti a mindennapokat és nem csak számos oka lehet, de sok szövődménye is. Egy gyulladt fog rendkívül tud fájni, és minél előbbi kezelésre szorul a fogorvos által. Összeszedtük a gyulladt fog...

Időpontfoglalás

Tegye fel kérdését!

Időpontfoglalás

Hogyan zajlik az első bejelentkezés?

  1. Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül
  2. Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata
  3. Részletes írásos kezelési terv és ajánlat
  4. Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése
  5. Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Tegye fel kérdését!


Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent