#Fogimplantáció

Van jobb megoldás a ragasztott műfogsornál

Régóta teljes kivehető műfogsora van, és érzi, hogy lötyög, hamar kifordul a szájából, vagy egyre több műfogsorragasztót kell használnia ahhoz, hogy stabil maradjon?

Ez nem egyedi probléma, hiszen a legtöbb kivehető fogpótlással rendelkező páciensünk szembesül ezekkel a problémákkal. Az étkezések során fellépő mozgás, nehéz rágás, vagy a rágás során keletkező ínysérülések mind-mind a műfogsor viselés hátrányai közé tartoznak.

Abban az esetben, ha Ön is rendszeresen tapasztalje ezeket, az IMTEC MDI mini implantátumos műfogsor rögzítés a megfelelő megoldás, melyet akár régi műfogsor esetén is alkalmazhatunk.

A teljes vagy részleges műfogsor esetén is igénybe vehető mini implantátum rendszer stabil, megbízható megoldást jelent az Ön számára is. Felejtse el a kényelmetlen kivehető műfogsort és válasszon problémamentes fogpótlást.

Bejegyzésünkben bemutatjak mikor ideális implantátumra rögzített műfogsor mellett dönteni és mit érdemes tudni erről a fogpótlásról.

 

Implantátumra rögzített műfogsor

A legtöbb páciensünk azt gondolja, teljes vagy részleges foghiány esetén csak a hagyományos kivehető protézis, valamint a fogbeültetés közül választhat. Létezik azonban egy kevert megoldás, mely során a műfogsort implantátumokra rögzítjük, használat során stabil, mégis kivehető fogpótlást eredményezve.

Ez a módszer kiváló lehetőség azon páciensek számára, akik jelentős foghiánnyal rendelkeznek, csontállományuk pedig nem elegendő a hagyományos implantációhoz. Az implantátumokra rögzített műfogsor egy kevésbé költséges, rövid idő alatt elkészíthető, stabil és megbízható fogpótlási eljárás, mely esztétikus, a természetes fogakkal megegyező hatású és funkciójú lesz.

Az implantáció során beültetett, kis méretű titán csavarok 3-6 hónap alatt, az úgynevezett osszeointegrációs folyamatnak köszönhetően beépülnek a szervezetbe.

Ezekre kerülnek a speciális kivehető fogsorok, amelyek tökéletesen ráillenek az implantátumokra. Bármikor eltávolíthatóak a szájüregből, például alvás vagy tisztítás során, napközben pedig egyszerűen visszapattinthatóak a beültetett műgyökerekre. Nincs szükség műfogsorrögzítőre, a fogsor mégsem fog kilazulni, mozogni vagy billegni.

 

Miben különbözik az MDI mini implantátum a hagyományos implantátumtól?

A hagyományos implantátum átmérője 4 mm, általában egy fog pótlásakor alkalmazzuk, a tetejére korona kerül. 

Azon idősebb páciensek esetében, akiknek a csontkínálata már nem megfelelő a hagyományos implantátum beültetéséhez, és csontpótlást sem szeretnének, a hagyományosnál kisebb helyen, mégis stabilan elférő mini implantátumokra gömbfejjel pattintható megoldást ajánljuk.

A mini implantátum átmérője kb. 1,8 mm.

Teljes fogatlanság esetén is kiválóan megállja a helyét, stabilan megtartja a kivehető protézist.

Természetesen mini implantátum esetén is szükséges bizonyos mennyiségű csontállomány megléte, azonban nem akkora mennyiségű, mint amit a hagyományos implantátum megkövetel.

 

Az MDI mini implantátum előnyei:

  • ez a jelenlegi legköltséghatékonyabb megoldás régóta fennálló fogatlanság esetén
  • a fogsor 4-6 fix, stabil, az állcsontba épített mini implantátum alapon rögzül
  • újra magabiztosan rághat, ehet bármit, fogsora stabilan a helyén marad
  • a műfogsora nem akadályozza meg a beszédben, a nevetésben
  • műfogsorragasztó nélkül rögzített fogsora nem mozdul el, nem sérti fel az ínyét, nem emelkedik el, nem csúszik meg többé
  • egyszerűen el fogja felejteni, hogy van, annyira könnyű, kényelmes, megbízható és fix a viselése
  • szükség esetén, pl. tisztításhoz műfogsora kivehető és könnyen visszapattintható

    Műfogsor rögzítés: ragasztó helyett mini implantátumos kivehető fogsor

 

IMTEC MDI mini implantátum rendszer - igényes és kényelmes megoldás régóta fennálló teljes fogatlanság esetén

Az IMTEC MDI mini implantátum rendszert kifejezetten azon esetekre fejlesztették ki, amikor a teljes fogatlanság miatt a csontállomány lecsökken, de a páciens szeretné a rágást és a protézis viselését problémamentesen, kényelmesen, aggodalom nélkül megélni.

Ekkor már csak a kivehető műfogsor jöhet szóba, melyre biztonságos megoldást jelent a mini implantátumon történő műfogsor rögzítés.

 

Alsó állcsontba 4, felső állcsontba 6 mini implantátum és kész a stabil műfogsor rögzítés

Amennyiben teljes foghiány van, összesen 10 mini implantátum beültetésével költséghatékonyan, mégis stabilan rögzíteni lehet fogsorát, mely kivehető marad.

A mini implantátumokat egy állcsont esetében is lehet alkalmazni, ekkor alsó állcsont esetén 4, felső állcsont esetében 6 mini implantátum beültetésére van szükség. Ezek az implantátumok gondoskodnak arról, hogy a műfogsor stabil és terhelhető legyen használat során.

 

A mini implantátum beültetésének menete

Az MDI mini implantátum beültetése ugyanúgy, gondos előkészületekkel történik, mint a hagyományos implantátumé.

Fogászatunkon szájsebész végzi a beültetést, melynek előzménye a digitális panoráma röntgenfelvétel mellett a 3 dimenziós CT felvétel elkészítése és elemzése, mely alapján megtervezhető a mini implantátumok beültetése.

Egy következő időpontban megtörténik a mini implantátumok beültetése és a lézeres kiegészítő kezelés.

 

Fogbeültetés után lézeres biostimuláció

A Naturadent Lézerfogászat rendelőjében a fogbeültetéseket lézeres biostimulációs kezelés követi. Ez azt jelenti, hogy lézer segítségével fájdalommentesen fertőtlenítjük a kezelt felületet. A lézeres kezelés bizonyítottan szebb és gyorsabb gyógyulást nyújt, a kezelt felületen a baktériumok nem tudnak megtelepedni és ezáltal az implantátum beágyazódása probléma nélkül történhet meg.

 

Mi a műfogsor rögzítés folyamata?

Az állcsontba olyan titán csavarokat rögzítünk, amelyek tetején egy kis gömb van, a gömb „házikóját” pedig a már meglévő műfogsorba rögzítjük.

Az eljárás gyors és kényelmes. Az általunk használt mini titán csavar maximálisan testbarát, a szervezet gyorsan befogadja, a csontosodás során biztonságosan egybe épül a csonttal, ezáltal biztosítva a maximális komfortot és stabilitást műfogsorának.

Az implantáció után következik a maximálisan illeszkedő műfogsor elkészítése, mely gondos tervezés után, személyre szabottan, fogtechnikai laborban történik. Minden fogpótlási eljárásnál, így a műfogsor készítésnél is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az eredmény ne csak észrevehetetlen és esztétikus, hanem funkcionális és kényelmes legyen pácienseink számára.

A műfogsor elkészítését lenyomatvétel előzi meg, melyet rendelőnkben digitálisan, intraorális scanner segítségével is el tudunk végezni. A lenyomat alapján készítik el a fogtechnikusok a kész protézist, általában 2 héten belül. Az elkészült műfogsort ezután szájba próbáljuk a maximális kényelem és illeszkedés érdekében.

Teljes, illetve részleges kivehető műfogsort is lehet ezzel a módszerrel hatékonyan és azonnal rögzíteni. Az eredmény pedig az eredeti fogakhoz hasonló, kényelmes fogsor lesz!

 

Régebben elkészült protézis átalakítása mini implantátumon rögzülő műfogsorrá

Régebben készült, jó állapotú, és jól funkcionáló műfogsort is lehet mini implantátumokon rögzülővé alakítani. A fog beültetését követően kialakítjuk a fogsorban az implantátumok helyét, mely a gyógyulási idő elteltével problémamentesen használható.

 

Van-e veszélye, hátránya a mini implantátum beültetésének?

Amennyiben a szükséges előkészületeket (panoráma röntgen, 3D CT felvétel készítés és elemzés) megtesszük, a mini implantátum beültetésének nincs veszélye.

Fontos tudni, hogy ezt a kezelést annak javasoljuk, akinek a csontállománya nem teszi lehetővé a hagyományos implantátum beültetését.

Alulra 4, felülre 6 mini implantátum beültetésével és a megfelelő gyógyulási idő (3-6 hónap) betartásával kellemes, az életminőséget jelentős mértékben javító megoldás, mely a hagyományos implantátumokhoz képest lényegesen kedvezőbb áron elérhető.

A mini implantátumok beültetését rendelőnkben szakképzett és tapasztalt implantológus szakembereink végzik, maximális gondossággal és odafigyeléssel.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, szájsebész szakorvosaink segítségét műfogsora, modern, kényelmes, praktikus, új rendszerű rögzítésében. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)