#Fogimplantáció

Fogbeültetés - fogimplantátum

 

A hiányzó fog sokkal több területre van káros hatással, mint azt elsőre gondolnánk.

A foghiány nem csak esztétikai, de funkcionális problémákat is okoz. Káros hatásait rövid és hosszútávon is érezhetjük. Beleszól táplálkozásunkba, önkifejezésünkbe, és még ép fogaink egészségébe is.

 

Mik lehetnek a foghiány következményei? 

Ha foghiányunk keletkezik, vagyis valamilyen okból elveszítjük fogunkat, akkor javasolt azt pótoltatni valamilyen megoldással, hiszen több problémát is okozhat a fogsorban tátongó üres lyuk.

 

Mi történik, ha nincs pótolva a hiányzó, kiesett fog? 

 • Az ép fogak elmozdulnak a hiány irányába
 • Bedőlnek, meghosszabbodnak, gyökerük elveszíti stabilitását
 • A fogak rágóereje jelentősen csökken
 • A fogíny gyulladásba kerül
 • Minden falat fájdalmat okoz, az evés kín lesz
 • Az állkapocs nem terhelődik, ezért csontja elvékonyodik, jelentősen gyengül
 • Az állkapocs ízület is gyulladásba kerül
 • Az arc és a nyak izmai deformálódnak
 • Ez a deformáció kihat a gerincre, rajta keresztül az egész testre
 • Változik a tartás, változik a járás, a belső szervek elhelyezkedése 

Amennyiben foghiánnyal rendelkezik, alapvetően két megoldás közül választhat. Vagy egy úgynevezett hídpótlást készíttet a hiányzó fog melletti két egészséges fogat is bevonva, amely így áthidalja a foghiányt, vagy a fogpótló hídnál sokkal stabilabb, egészségesebb, tartósabb fogbeültetést, implantációt választja, így megóvja az egészséges, szomszédos fogakat. Olvasson tovább, ha Ön is mindent tudni szeretne a fogászati implantátumokról!

Rendelőnk a legmodernebb biokompatibilis titánból készült implantátumokat használja és alkalmazza. Jelenleg ezek a bio implantátumok a hiányzó fog pótlásának legjobb eszközei.

 

 

Foghiány esetén miért javasoljuk a fogbeültetés választását? 

 • Nincs szükség a szomszédos ép fogak lecsiszolására, mint a fogpótló híd esetén
 • A fogbeültetés bármely életkorban elvégezhető
 • A fogbeültetés fájdalommentes, 3-6 hónap alatt garantáltan új, stabil foga lesz, ha a megfelelő implantátumokat választja
 • A titán műfoggyökér beépül az állcsontjába, az eredeti fogánál is stabilabb kötést hozva létre
 • Az új fog továbbra is edzi az állcsontot, az ínyt, így azok hosszú távon is egészségesek maradnak
 • A beültetett fogimplantátum tökéletesen illeszkedik színben és formában is az eredeti fogaihoz
 • Több fog, vagy a teljes fogazat hiánya esetén teljesen kiváltható a kivehető műfogsor
 • Fogbeültetés után 50-60 évig stabil, tökéletesen használható, megbízható és észrevétlen marad a fogpótlása

Fog implantáció a Naturadentnél - Nobel, Straumann és BTI fog implantátumokkal 

Esztétikai és lézerfogászatunk olyan fogpótló megoldásokat nyújt, melyekkel véglegesen megoldható a hiányzó, illetve megrongálódott fogak problémája. Az általunk használt implantációs, fogbeültetéses technikák fájdalommentesek. Segítségükkel véglegesen pótolhatóak az elveszett fogak, legyen az csak egy fog, több fog, vagy akár a teljes fogsor.

 

A fogpótlásokat minden esetben egyénileg készítjük el, és a legjobb, legmegbízhatóbb svájci és svéd implantátumokat ültetjük be pácienseinknek. A legjobb minőséget adjuk a legmegbízhatóbb forrásból, a lehető legnagyobb gondoskodással és figyelemmel.

 

Svájci fogimplantátum - prémium minőségű beágyazódás, élettartam garancia 

Fontos, hogy kizárólag a világ vezető fogászati implantátum gyártójának termékeit használjuk (Nobel Biocare – svéd és Straumann - svájci) éppen azért, mert nagyon régóta a piacon vannak, megbízhatóak, ráadásul élettartam garanciával rendelkeznek, azaz bármikor bármi probléma merülne fel az implantátummal, bárhol a világon kicserélik az implantátumot, és egy újat ültetnek be. Minőségük, tartósságuk széles körben ismert ezeknek az implantátumoknak, nem kell tartania semmilyen problémától.

 

A csúcskategóriás Straumann SLActive implantátumok beépülése, csontosodása soha nem látott gyorsasággal történik. Az implantátum felülete biológiailag tesztelt, bio anyaggal kezelt, plusz magának a felületnek a kialakítása is olyan, ami a gyors megtapadást biztosítja.

 

 

A fog beültetésének menete, lépései: 

Első alkalommal az implantológus szakember szeretettel várja Önt egy implantációs konzultációra.

 1. Ennek egyik része egy szájvizsgálat, panoráma röntgenfelvétellel kiegészítve. A panoráma röntgenen kétdimenzióban láthatók az állcsontok, meghatározható a szomszédos foggyökerek helyzete és az esetleges, szabad szemmel nem látható, még a fogbeültetés előtt kezelést igénylő elváltozások.
 2. Az implantológus fogszakorvos a konzultáció során meghallgatja a páciens igényeit, tájékoztatja a fogbeültetés lépéseiről, aki kiválaszthatja a kívánt implantátum típusát és felteheti egyéb kérdéseit.
 3. Amennyiben a fogak és a fogíny állapota megfelelő, a fogbeültetés előtt itt helyben, a Naturadentnél elkészítjük a 3D CT felvételt, mely 3 dimenzióban feltérképezi a fogak és a csont helyzetét, mennyiségét, sűrűségét.
 4. A CT felvétel alapján az implantológus szakember a páciens igényeit figyelembe véve megtervezheti a fogbeültetést - így egyértelmű képet kap a beavatkozás előtt.
 5. A fogimplantáció alapvető feltétele a megfelelő csontállomány. Az implantátum becsontosodásához és a hosszú távú, kellemes, észrevétlen viseléshez elengedhetetlen, hogy a beültetett fog kellően beágyazódjon a csontba. Amennyiben a fogbeültetés helyén a csontállomány a szükségesnél kevesebb, az implantáció előtt csontpótlás szükséges.
 6. Ha a csontállomány megfelelő, egy előre egyeztetett időpontban történik az implantátum beültetése a csontba.
 7. A Naturadent kezelőjében a páciens az implantátum beültetésével egyidőben lézeres fertőtlenítő kezelést is kap, így megakadályozzuk a baktériumok felgyülemlését, és elősegítjük a gyorsabb gyógyulást. Ezt még összesen két alkalommal megismételjük, így a fertőtlenített, káros baktériumoktól mentes fogíny egészségesebben gyógyul.
 8. A fogászati implantátum becsontosodásának ideje 3-6 hónap, ami szükséges a hosszú távú terhelhetőség miatt.
 9. Ezt követően kerül sor a felépítmény és az esztétikus fogkorona felhelyezésére.

Egy foghiány pótlásához szükséges: 

 • 1 implantátum csavar
 • 1 felépítmény
 • 1 korona

 

Hogyan kerülhetőek ki a fogimplantátum veszélyei?
 

Fentebb olvasható, hogy a fog beültetése megfelelő előkészületet igényel. A fogászati implantáció minden egyes leírt lépése azt a célt szolgálja, hogy a kockázatokat minimalizáljuk.

Az implantátum beültetésekor elkezdett 3 alkalmas lézeres fertőtlenítő kezeléssel kivédhető a bakteriális fertőzés. Az implantátum ötvözetlen titán anyaga évtizedek alatt sem okoz allergiás reakciót, vagy egyéb megbetegedéseket.

A helyes orvosválasztás, a megfelelő konzultáció, diagnosztika, digitális felvételek elemzésével történő előkészületek a sikeres fogbeültetés záloga. Mindezek betartásával a fogbeültetés biztonságos fogászati eljárás.

 

Hogyan segíti a lézer a fogbeültetést? 

Az implantátum csavar behelyezését követően különösen ügyelünk arra, hogy a beágyazódás sikeresen megtörténjen, a műtét helye szépen begyógyuljon.

Rendelőnkben minden fog implantátum csavar díja 3 alkalmas lézeres biostimulációt is tartalmaz. Tudományosan igazolt, hogy lézer segítségével gyorsabb és szebb gyógyulás érhető el, használata elősegíti a regenerációt, valamint megakadályozza, hogy káros baktériumok jussanak az implantátum mellé.

 

Foghiánya pótlásában kérje gyakorlott szakorvosaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével és minden figyelmükkel.

 

Fogbeültetés, fog implantátum árak 

Milyen részekből áll egy foghiány pótlása implantátummal?

 • Csontpótlás - amennyiben szükséges
 • 1 implantátum csavar
 • 1 felépítmény
 • 1 korona 

Részletes árlistánkat IDE kattintva tekintheti meg.

A Naturadentnél elkötelezettek vagyunk a csúcstechnika alkalmazása, a magas szintű professzionalizmus és a barátságos, félelemoldó kommunikáció mellett.

A fogorvosi kezelésekre minden egyén és szervezet eltérően reagálhat. A szervezetének megfelelő kezelési terv kialakításához keresse fogorvos szakértőinket, akik személyre szabott megoldást nyújtanak Önnek!

 

Elhatározta már, hogy fogbeültetést szeretne? 

Olvasson tovább arról, hogy a széles választékból melyik implantátum típust milyen esetben ajánljuk. Jelentkezzen implantációs konzultációra, várjuk szeretettel rendelőnkben!

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)

Kapcsolódó cikkeink