#Esztétikai fogászat

Rövid nyelvfék, ajakfék lézeres megszüntetése

Megszüntetjük a nyelv-és ajakfékből eredő problémáit - fájdalommentesen

A nyelvfék és ajakfék problémák gyermekkorban jelennek meg először és sok későbbi kellemetlenséget tudnak okozni. Lézeres kezelésekkel gyorsan és legtöbb esetben fájdalommentesen szüntethetők meg.

 

Az ajakfék a felelős az ajkak mozgásáért mosolygás és beszéd közben. Ez gyakran olyan rövid, úgyszólván lenőtt, hogy már egy finomabb mosoly is teljesen le-, illetve felhúzza a fogakról és az ínyről az ajkat, ínymosolyt hozva létre. Ez sok esetben nem túl esztétikus, illetve meggátolja az ajkak védelmi szerepét is az íny körül.

 

Az ajakfék okozza legtöbb esetben a két elülső fog közötti térköz, rés kialakulását. Ha eltávolításra, átvágásra kerül ez a lágyszöveti fék, akkor a fogak visszarendeződnek szépen és esztétikusan egymás mellé, beállnak egészséges pozíciójukba. Ha már gyerekkorban megtörténik a kezelés, akkor elkerülhető a későbbi hosszadalmas fogszabályzási kezelés.

 

A nyelvnek a beszédben és az étkezés folyamatában való részvételen kívül a fogak tisztításában is fontos szerepe van.

 

Néhány páciens esetében a nyelvfék rövidebb, így a nyelv mozgása korlátozott, gyakran fájdalmas, ezért nem tudja a fogakat olyan hatékonyan tisztítani.

 

 

A nyelvfék az alsó ajak és a nyelv között alakul ki. A nyelvfék gátolja a nyelv szabad mozgását, gátolja a megfelelő hangképzést és a megfelelő beszédet. Az ajakfék jelenléte gátolja a gyermek önkifejezését, megnehezíti a beilleszkedését, szociális kapcsolatteremtését, önbizalomhiányt alakulhat ki. Ezt a vékony, lágyszöveti féket gyermekkorban eltávolítva a probléma megszűnik, a beszéd szebbé, artikuláltabbá, érthetőbbé válik.

 

Rendelőnk a legfejlettebb lézerfogászati berendezéseket és az ország legnagyobb, legszélesebb körben alkalmazható eszközparkját alkalmazza.

 

 

Melyek a lézersebészeti, lézerfogászati módszerek előnyei ínyplasztika esetén?

  • a lézeres kezelések a ma elérhető legfejlettebb, legkíméletesebb sebészeti kezelések
  • alkalmazásuk során a legtöbb esetben a kezelések fájdalommentesek, még érzéstelenítés sem szükséges
  • gyermekkorban alkalmazva stresszmentes kezelést tesz lehetővé, így a gyermekben nem alakul ki negatív kép a fogorvosokról, ami megkönnyíti számára a jövőben a fogproblémáinak időbeli kezeltetését
  • a lézeres ínyplasztika során a lézerfény seblezáró jótékony hatása kiemelten érvényesül
  • kezeléseink során kevesebb vérzést és sokkal gyorsabb gyógyulást tapasztalhat
  • a kezelt felület sterilitásáról, maximális antibakteriális tisztításáról a minden baktériumot elpusztító lézerfény gondoskodik
  • kezeléseink nem hagynak nagy nyomot, legtöbb esetben zsibbadással sem járnak
  • mivel nem szükséges érzéstelenítő injekciót alkalmazni, így akár rögtön kezelés után bárki folytathatja napi rutinját, intézheti ügyeit, visszatérhet napi feladataihoz
  • stresszmentesen és gyorsan kezelhetők a kisgyermekek is, a gyermekük egészségére és lelki fejlődésére odafigyelő, felelős szülők egyik legnagyobb örömére

A lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükséges az érzéstelenítő injekció használatára. Célunk, hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek.

 

A legújabb módszereket és fejlesztéseket magunkon is teszteljük, és csak olyan eljárásokat javaslunk Önnek is, amiről biztosan tudjuk, hogy hatékonyan orvosolja problémáját, eleget tesz az Ön igényeinek és elégedett pácienseink is ezt ajánlanák Önnek.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje lézersebészeti specialistáink, szájsebészeink, gyermekszakfogorvosaink segítségét gyermeke ajakfék és nyelvfék problémáinak kezelésében. Válassza a professzionális lézeres kezeléseket, hogy Ön vagy gyermeke ajakfék és nyelvfék eltávolítása stresszmentes, a lehető legkevesebb fájdalommal járó és gyors lehessen.

Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön és gyermeke rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)