#Lézeres fogászat

Lézer minden területre: a Biolase termékcsalád

A Naturadent teljes értékű lézerfogászata a világhírű, piacvezető Biolase lézerfogászati eszközeit használja.


Melyek az Ön gyógyulását segítő fogászati lézer készülékek?

Rendelőnkben a Biolase Waterlase iPlus-t használjuk, ami a mai fogászati lézer berendezések csúcsa. Ezen kívül óriási tapasztalatunk van a Biolase iLase és ezLase készülékek használatában is. Ezek szintén lézerfogászati készülékek, amelyek a fogorvoslásban eddig kevéssé ismert lézeres gyógyító hatást hasznosítják.

 

Mi a különbség a három Biolase lézer készülék között?

A Biolase Waterlase iPlus, vagy másik nevén a „Kis Ferrari” a legnagyobb testvér. Ez az a készülék, amely víz és lézersugár együttes erejével működik, a hűtést a víz biztosítja. Ez jelenleg a világon a legfejlettebb lézerfogászati és lézeres sebészeti berendezés, Közép-Európában, Magyarországon jelenleg egyedül nálunk elérhető. Szájsebészeti és általános lézeres kezelések elvégzésére is alkalmas.

 

A Biolase ezLase a középső testvér. Ez a készülék nem alkalmas fogfúrásra, semmilyen keményszöveti műtétre, csak lágyszöveti, ínyplasztikai kezelésekre. A kezelések elvégzéséhez nem feltétlenül szükséges érzéstelenítő, a lágyszöveti műtétek esetén a vízhűtést külsőleg kell biztosítani. Ez a készülék kiválóan alkalmas Biolase lézeres fogfehérítésre, valamint lézeres biostimulációra is.

 

 

A legkisebb testvér a sorozatban a Biolase iLase, formája hasonlít a filmbéli jedi-kardra. Olyan kicsi és vékony, mint egy toll, de közel olyan erővel rendelkezik, mint a Biolase ezLase. Kettejük között alapvetően a kezelési lehetőségek tesznek különbséget, akárcsak a két nagyobbik testvér, az ezLase és a Waterlase iPlus között.

 

Mik ezek a különbségek?

A Biolase Waterlase iPlus lézerfénnyel és vízzel működik. Ezért használhatjuk fogszuvasodás fájdalommentes lézeres eltávolításához, preparáláshoz, nagyobb szájsebészeti műtétekhez.

 

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk , hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

 

A Biolase ezLase feladata az érzékenység csökkentés, biostimuláció, fájdalomcsökkentés, lézeres fogfehérítés, lézeres kürettálás, lézeres gyökércsatorna fertőtlenítés, lézeres érzékenység csökkentés, herpeszek és afták gyógyítása, valamint lágyszöveti szájsebészeti beavatkozások (pl. nyelv- és ajakfék átvágása).

Biolase Waterlase iPlus - szakszerű segítség az esztétikai fogászatban és a szájsebészetben is

A Biolase Waterlase iPlus használata csökkenti a pácienseink félelmét, a fájdalmat és traumát, így sokkal kényelmesebbé, oldottabbá téve a fogászati látogatást.

 

A Biolase Waterlase iPlus alkalmazási lehetőségei szinte végtelenek. Alkalmazhatjuk:

 

  • Fogmegmentő kezeléseknél, fogszuvasodás lézeres eltávolításakor
  • Szépségfogászati, esztétikai beavatkozásoknál
  • Fájdalommentes szájsebészeti műtéteknél

 

A Biolase Waterlase iPlus fogászati lézer berendezés az YSGG lézer energia és víz használatával működik. Lehetővé teszi a fogorvos számára a beavatkozások mértékének csökkenését és a precízebb fogászati kezeléseket.

 

A legtöbb Waterlase iPlus-szal kivitelezett kezelésnél bizonyos esetekben nincs szükség érzéstelenítőre, ami a páciensek idegességének egyik fő forrása.

 

A páciensek kevesebb vérzést, duzzanatot, kezelés utáni kellemetlen érzést tapasztalnak és kevesebb vagy egyáltalán nem szükséges fájdalomcsillapító használata.

 

Milyen előnyei vannak a Biolase Waterlase iPlus kezeléseknek?

 

 

Megannyi előnye közül egyik legfontosabb, hogy elkerülhető a hagyományos fúró használata, mely páciens szemmel hangosnak és ijesztőnek tűnik. Ez a két aspektus azonban nem minden; a hagyományos fúró súrlódást okoz, mely felhevíti a fogat, és fájdalmat okozhat. A fájdalom ugyan elkerülhető érzéstelenítéssel, a hő által keletkezett sérülés azonban nem. A hagyományos fúró egyéb hátránya, hogy makro repedéseket okozhat, melyen keresztül baktériumok kerülhetnek a fogba és további szuvasodást okozhatnak.

 

Miért fájdalommentesek a kezelések a WaterLase iPlus-szal?

A Biolase Waterlase iPlus az egyedülálló YSGG lézer hullámhossz erős kölcsönhatását alkalmazza a szabadalmaztatott víz/levegő spray-vel, mely kontaktus, hő, vibráció és nyomás nélkül vágja és alakítja a szövetet. Ez a tudományosan kifejlesztett és igazolt eljárás tehát kiemelkedően hatékony íny, bőr és csont kezelésére.

 

BioLase ezLase

A Biolase ezLase a legnagyobb erővel rendelkező kézi fogászati lézer berendezés. Az összesen 1 kilogramm súlyú lézerfogászati készülék csúcsteljesítménye 7 Watt.

 

Míg más fogászati lézer a kibocsátott hővel képes szöveteket vágni, addig a Biolase ezLase sokkal komfortosabb kezelést biztosít. A Biolase ezLase kevesebb erővel és hő kibocsátással is hatékonyan tud kezelni.

 

A Biolase ezLase kiváló lézerfogászati eszköz. Tökéletesen alkalmas gyökércsatornák fertőtlenítésére, szájsebészeti beavatkozásokra, esztétikai kezelésekre, ínykontúrozásra, íny plasztikára, fognyaki érzékenység csökkentésre, afták, herpeszek kezelésére.
A Biolase biostimuláló fejjel együtt alkalmazható fájdalomcsökkentésre, fogfehérítésre és pattanások kezelésére is.

 

BioLase iLase

A Biolase iLase vékony, toll méretű hordozható lézerfogászati készülék, mely 5 Watt csúcsteljesítménnyel dolgozik.

 

Akárcsak a Biolase ezLase, a Biolase iLase is gyengéden dolgozik, kevesebb hővel és erővel képes szöveteket vágni, ezzel kényelmesebbé téve a fogászati kezelést pácienseink számára.

 

A Biolase iLase mérete ellenére igen sok funkcióval rendelkezik, és rengeteg kezelést végezhetünk vele. Kiválóan alkalmas esztétikai kezelésekre!

 

Mik a legnagyobb előnyei a lézeres fogászati eszközök használatának?

Sok esetben elhagyható az érzéstelenítő injekció, például fogszuvasodás kezelésekor. Ez különösen fontos a kisgyermekeknél, felnőtteknél, akik félnek az injekciótól, illetve kismamáknál, akiknél a baba védelmében a lehető legkevesebb külső anyag kerülhet a mama szervezetébe.

Lágyszöveti szájsebészeti kezelésekkor kevesebb a vérzés, ami gyorsabb gyógyulást eredményez. Ez mindenki számára hasznos, hiszen lecsökken a gyógyulási idő és a kezelt felület a lézer hatása miatt sokkal szebb, a kezelés nyoma sokkal észrevehetetlenebb lesz.

De különösen fontos ez a tulajdonság cukorbetegeknek, akiknél alapvetően a sebek lassabban gyógyulnak, de a lézeres kezelések után náluk is gyorsabb lesz a gyógyulás.

A lézeres fogfúráskor elfelejthetjük a fúró hangját. Helyette halk pattogatott kukorica pattogás hallható csak.

Továbbá gyökérkezeléseknél és fogágybetegség megszüntető kezelésekkor maximális fertőtlenítést tesz lehetővé a lézeres kezelés, amivel a fog biztosan megmenthető, a gyulladt terület gyorsan regenerálódik, a gyulladás megszűnik.

Nagy öröm számunkra, hogy a Biolase eszközeit használhatjuk és vezető fogorvosunk, Dr. Fülöp Papp Márta mára nemzetközileg is elismert lézerspecialistává lett és folyamatosan segíti fogorvosaink munkáját lézeres fogászati kezeléseik során.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kezelése kapcsán kérje fogorvosaink, lézerspecialistánk segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)

Kapcsolódó cikkeink