#Esztétikai fogászat
#Lézeres kezelések

Lézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosoly

A fogíny és a szájban, a száj környékén található egyéb lágy szövetek állapotának vizsgálata és szükséges esetben korrekciója az Ön fogmegmentő,  mosolyszépítő vágyainak megvalósításakor fontos szerepet kap.

De egyéb, egészségügyi okokból is szükséges lehet az íny plasztikázására, amire rendelőnk a legfejlettebb lézerfogászati berendezéseket és az ország legnagyobb, legszélesebb körben alkalmazható eszközparkját alkalmazza.

 

Milyen problémakörök kezelésében segítenek Önnek kezeléseink?

Fogíny formázása, ínymosoly megszüntetése

Az ínymosoly olyan mosolyt jelent, amikor az íny a fogakra lenőve részben elfedi azokat, így túlságosan hosszan láthatóvá válik. Ekkor az íny a fog jelentős részét eltakarhatja, csökkentve ezzel a mosoly szépségét, ami gyakran okozhat önbizalom hiányt is.

A lézeres ínyplasztika az íny hosszának csökkentésével kialakítja a harmonikus mosolyt és egyensúlyba hozza az íny hosszát a fog méretével és formájával, valamint a felső ajak formájával.

Mindezt lézerfogászati eszközökkel tudományosan bizonyítottan gyorsabb sebgyógyulással, mérsékeltebb vérzéssel, biztonságosan, kevesebb kezelés utáni érzékenységgel végezzük rendelőnkben. 

 

Visszahúzódott fogíny formázása

Az ínyvisszahúzódás egyre gyakoribb probléma, amely az esztétikai problémán kívül, számos más panaszt is okoz (pl.: fognyaki fájdalom, hidegre, melegre érzékenység).

Visszahúzódott fogíny helyreállítására szájsebészeti beavatkozást, ún. tunnel-technikát alkalmazunk, hogy fogínye ismét a szükséges mértékben fedje a fogakat. A hatékony lézertechnológiát ebben az esetben a gyógyulás elősegítésére használjuk.

A tunnel–technika beavatkozással a maximálisan egészséges íny esetében a probléma orvosolható. A klinikai vizsgálat tehát azért szükséges, hogy megállapítsuk, mi áll az ínyvisszahúzódás hátterében.

Amennyiben parodontális probléma, azaz ínybetegség, úgy mindenféleképp első sorban azt kell orvosolnunk, és megszüntetnünk, ezt követően kerülhet sor az ínyplasztikai beavatkozásra

Nyelvfék korrekció, nyelvfék lézeres átvágás

A nyelvnek a beszédben és az étkezés, táplálkozás folyamatában van jelentős szerepe. Emellett a nyelvfék a nyelv mozgástartományát szabályozza, így a természetes fogápolási, tisztítási reakciókat, mozdulatokat bekorlátozhatja.

Néha ez a kis szövetszál, a nyelvfék fejlődési rendellenesség miatt rövidebb, így a nyelv mozgása korlátozottá válik, gyakran fájdalmat is okoz. A nyelvfék fájdalommentes, gyors, steril lézeres átvágásával ez a problémakör nagyon kíméletesen szüntethető meg. Ezért egyre több kisgyermekes szülő választja és kéri a lézeres nyelvfék átvágó kezelésünket.

 

Ajakfék megszüntetése, ajakfék korrekciója, átvágása, ínymosoly

Az ajakfék felelős az ajkak mozgásáért mosolygás és beszéd közben. Ez a szövetszál sok esetben túlságosan röviddé válik, vagy nem fejlődik ki teljesen. Egyértelmű jele, hogy már egy finomabb mosoly esetén is teljesen le-, illetve felhúzza a fogakról és az ínyről az ajkat.

Amikor mosolygás közben a fogak mellett nagyon nagy arányban láthatóvá válik az íny, akkor beszélhetünk ínymosolyról. Ez sok esetben nem túl esztétikus, illetve meggátolja az ajkak védelmi szerepét is az íny körül.

Az ajakfék kiengedése, lézeres átvágása és kellemetlen problémakörének megszüntetése gyors és fájdalommentes, sok esetben azonnali, látványos változást eredményez, ami után gyorsan visszatér pácienseink eddig talán elnyomott, titkolt önbizalma, szívből jövő mosolya.

 

Mik a lézerfogászati ínyformázás, ínyplasztika legfőbb előnyei?

 • sok esetben nem szükséges érzéstelenítő
 • a kezelések javarészt fájdalommentesek, nincs szükség érzéstelenítő injekcióra
 • a vérzés minimális, mérsékelt, nem zavaró
 • a beavatkozás, a formázás helye gyorsabban és szebben gyógyul, mint a szikével végzett kezeléseknél
 • a kezeléseknek pár nap alatt nyoma sem marad
 • a korábbi esetleges, a mosoly takarásából vagy egyéb akadályoztatásból fakadó önbizalomhiány eltűnik, megszűnik
 • az Ön mosolya megnyerőbb, ínye szebb és harmonikusabb lesz
 • a napi rutinjából sem esik ki, kezeléseink után akár rögtön visszatérhet kedvenc elfoglaltságához
 • kisgyermekeknek, kiemelten ajánlott, megkímélve őket a hosszú, fájdalmas kezelésektől és az elhúzódó gyógyulástól

A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek, bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára.

 

Miért választják pácienseink a lézersebészeti, lézerfogászati módszereket ínyplasztika esetén?

 • a lézeres kezelések a ma elérhető legfejlettebb, legkíméletesebb sebészeti kezelések
 • alkalmazásuk során sok esetben a kezelések fájdalommentesek, még érzéstelenítő injekció alkalmazása sem szükséges
 • a lézeres ínyplasztika során a lézerfény seblezáró jótékony hatása kiemelten érvényesül
 • kezeléseink során kevesebb vérzést és sokkal gyorsabb gyógyulást tapasztalhat
 • a kezelt felület sterilitásáról, maximális antibakteriális tisztításáról a minden baktériumot elpusztító lézerfény gondoskodik
 • kezeléseink nem hagynak nagy nyomot, legtöbb esetben zsibbadással sem járnak
 • mivel nem szükséges érzéstelenítő injekciót alkalmazni, így akár rögtön kezelés után bárki folytathatja napi rutinját, intézheti ügyeit, visszatérhet dolgozni munkahelyére
 • stresszmentesen és gyorsan kezelhetők a kisgyermekek is, a gyermekük egészségére és lelki fejlődésére odafigyelő, felelős szülők egyik legnagyobb örömére

Lágyrész-esztétikai műtéteink annak elkerülésében is segítséget nyújtanak, hogy ne csak fogai, hanem a "keret", az ínye is tökéletes, szép és meggyőzően egészséges legyen!

A legújabb módszereket és fejlesztéseket rendszeres külföldi lézerfogászati továbbképzéseken sajátítjuk el, és csak olyan eljárásokat javaslunk Önnek is, amiről biztosan tudjuk, hogy hatékonyan orvosolja problémáját, eleget tesz az Ön igényeinek és elégedett pácienseink is ezt ajánlanák Önnek.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje lézersebészeti specialistáink, szájsebészeink segítségét ínye esztétikai problémáinak fájdalommentes, gyors, lézeres kezelésében. Válassza a professzionális lézeres kezeléseket, hogy ínye még szebb lehessen.

A lézeres kezelés gyors és a lehetséges vérzés minimális, így Ön nyugodtan folytathatja napi teendőit, akár már kezelése után azonnal. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)