#Mosolytervezés
#Fogfehérítés

Minden, amit a fogfehérítésről tudni érdemes

Ragyogó, felszabadult, hófehér mosolyt szeretne?

Rendelőnkben két fogfehérítési módszerrel dolgozunk: a LED-lámpás, illetve a lézeres mélyfehérítéssel. Emellett lehetőség van otthoni fogfehérítés alkalmazására is.

A LED- lámpás fehérítést azon kedves pácienseknek ajánljuk, akiknek kevésbé érzékenyek a fogaik. A fehérítés során a LED-lámpával világítják meg a fogakat, mindkét fogívet egy időben, négyszer nyolc percig, folyamatosan.

A LED-lámpás fogfehérítés során tapasztalt eredmények alapján több árnyalatot is fehéredhetnek a fogak, de a fogak fehéríthetősége, azaz az eredmény elsősorban a fogak összetételétől függ, amely egyénenként eltérő lehet.

Amennyiben érzékenyebbek a fogai, a lézeres mélyfehérítést ajánljuk. A fehérítés alatt és után, a hőérzékenység mértéke a lézeres fehérítés során kisebb, hiszen kevesebb ideig világítják meg a fogakat, továbbá a fogfehérítő anyag is kevesebb ideig van a fogakon. Maga a fogfehérítő anyag is kíméletes, ugyanis másképp vezeti le a hőt, így csökkentve a fogak érzékenységét.

 

Az otthoni fogfehérítés otthonában biztonságosan elvégezhető.

Dentálhigiénikus által kontrollált fogfehérítés, melynek során páciensünk szájáról egyéni lenyomatot veszünk, részére elkészül az a fogfehérítő sín, melybe elhelyezve a fehérítő anyagot, biztonságosan kifehérítheti fogait.

A fehérítés eredményének tartóssága életmódfüggő, függ az étkezési szokásoktól, ám odafigyeléssel akár 1-1,5 évig is fenntartható az elért szín a lézeres mélyfehérítés esetében. A LED-lámpás fehérítési eljárással, az eredmény tartóssága várhatóan 6-12 hónap.

A fehérítési módszerek teljesen ártalmatlanok, amennyiben szakember, a megengedett peroxid-tartalmú fogfehérítő anyaggal végzi a fehérítést, ahogyan ez a rendelőnkben is történik.

Ezért mindenképp érdemes fontos szempontként figyelembe vennünk (a kívánt eredmény elérésén túl), hogy ne tegyük ki káros hatásnak fogainkat!

Bármelyik fogfehérítési módszert is választaná, a fehérítés előtt mindenképp szükséges egy professzionális fogkő eltávolítás és tisztítás (homokfúvással), a szép és egységes eredmény elérése érdekében a fehérítést megelőzően minimum egy nappal. Ezáltal a fogíny tökéletes regenerációját tudjuk biztosítani.

Tartós fogfehérítést szeretne?

Nézze meg Fehér Fogak Egy Életre programunkat!

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)