#Fogszabályozás
#Gyermekfogászat

Kivehető éjszakai fogszabályozó gyerekeknek

Gyermekkorban, amikor az állkapocs csontjai még nem érték el végleges méretüket, fejlődésben vannak, a páciens csontjainak helyzetét és növekedési irányát kivehető, a köznyelvben úgynevezett éjszakai fogszabályozó készülékkel tudjuk a helyes irányba alakítani.

 

Az éjszakai fogszabályozót elég akkor viselni, amikor alszom?

Amit általában kivehető fogszabályozónak nevezünk, sajnos nem csupán éjszakai, alvás közbeni viselésre szolgál. Miért?

Amikor nyomást gyakorlunk a csontozatra és a fogunkra, hogy vándoroljon arrébb, és az állcsontra, hogy megfelelő irányban növekedjen, akkor tulajdonképpen az agyunkat késztetjük a változáshoz történő alkalmazkodásra.

Ahhoz, hogy az agyunk - és ezen keresztül a csont anyagcseréje - megfelelően tudjon reagálni az információra, kezelésre, bizonyos időnek el kell telni. Ez általában 12 óra. Ezért a lelkiismeretes fogszabályozó fogszakorvos naponta 12-14 órás kivehető, "éjszakai fogszabályozó" viselést ír elő kis pácienseinek.

A fogszabályzó éjszakai megnevezése a gyakorlatban nem helytálló, hiszen 12-14 órát kevés iskolás gyermek tud alvással tölteni.

 

Lehet szép, hatékony eredményt elérni az éjszakai fogszabályozó viselésével?

Szülői odafigyelés és fegyelmezett páciens esetén igen.

A fent leírt 12-14 órás viselet betartása rendkívül fontos. A gyermekek állkapcsa leginkább 8-12 éves kor körül fejlődik nagyon, ekkor szépen alakíthatók a csontok, viszonylag kis nyomással helyes irányba terelhető a harapás.

Illetve ilyenkor, a fogváltás ideje alatt, alakítható ki egészséges kiegyensúlyozott harapás.

 

Mikor érdemes először ellátogatni a fogszabályozó fogorvoshoz?

Nyolc éves kor körül - amikor kinőtt az alsó 4 és legalább 2 felső metszőfog - érdemes felkeresni a fogszabályozó szakorvost egy konzultáció erejéig, mert ekkor már láthatóak lehetnek a normális harapástól eltérő helyzetek, hogy szűk-e a felső állcsont, van-e elég hely a maradó fogak számára.

A Naturadentnél lelkiismeretes fogszakorvosok dolgoznak, akik szakmájukban is nagy gyakorlattal bírnak és a gyermekek nyelvét is értik.

Fogászatunkon nincs várólista, délután, a tanítási idő végeztével is tudjuk fogadni a gyermekeket, és fogszabályozás esetén a rendszeres kontrollt is biztosítjuk.

 

Gyermekét is szeretettel várjuk rendelőnkben!

Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és kedves családja rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)