#Fogpótlások

Fogpótlás árak

Hogyan alakulnak a fogpótlás árak manapság? Ez nagyban függ a fogorvosi rendelő által kiválasztott fogtechnikai laboratóriumtól, és a fogazat állapotától! Mi a Naturadentnél a legjobb eljárásokkal és fogtechnikákkal dolgozunk!

Fogainkat akkor veszítjük el, amikor azok már nem megmenthetőek fogorvosi beavatkozásokkal, ezen kívül idősebb korban, vagy egy esetleges baleset következtében.

Azonban a fogpótlásnak nem csak esztétikai, de egészségügyi következménye is van. A hiányos fogazat nemcsak nem szép látvány, de az egész rágási folyamatot megnehezíti, ami kihathat akár a mozgásunkra is. A fogpótlás árak nem annyira magasak, hogy egészségünk érdekében ne ruházhatnánk be rá.

 

Fogpótlás árak: vajon megéri?

A szép és ép fogsor nemcsak esztétikailag fontos, hanem egészségünk miatt is. A fogpótlás segít a még ép fogakat megvédeni, hogy azok ne tudjanak a foghiány felé elmozdulni, bedőlni, gyökereik meglazulni, és elveszteni stabilitásukat.

A hosszú távú foghiánynak csontvesztés, a fogak helytelen elmozdulása és aszimmetrikus terhelés a legfőbb következményei.

 

Fogpótlás eredménye előtte-utána

Hosszú távú foghiány következményei - fotó: Straumann.com

 

Az új fogak pótolják az értékes rágófelületet, ami élettani szempontból nagyon fontos.

Elkerülhető a féloldalas rágás, és így az állkapocsizületnek a kopása is. A fogatlanságnak számos külső negatív esztétikai következménye van, ami az emberi kapcsolatokat és az életminőséget nagyon nagy mértékben befolyásolja.

Ezért a fogpótlásra fordított erőforrások igenis megérik, egészségünk érdekében.

 Fogatlanság esztétikai következménye - fotó: Straumann.com

 
Hogyan alakulnak a fogpótlás árak?

A fogpótlás árak nagyon eltérhetnek egymástól, ennek oka, a különböző minőségű anyagok, és eljárások alkalmazása.

Vannak olcsóbb, de kevésbé megbízható, és hosszú távú fogpótlási technikák is, de olyanok is, amik akár életünk hátralévő részében is megmaradnak, és a természetes fog érzetét adják vissza.

Továbbá a fogpótlás árak függenek a fogak sérülésének mértékétől is. Ezért nehéz pontosan megmondani, hogy hogyan alakul egy-egy fogpótlás ára.

 
Fogpótlás árak: milyen eljárások vannak?

Alapvetően három eljárás közül lehet választani, az egyik a természetes fogakra való híd építése, a másik a fogimplantátumra való híd építése, a harmadik pedig a kivehető fogsor, ami lehet csak ínyen támaszkodó (mi ezt a fajtát ritkábban alkalmazzuk) vagy implantátumokon támaszkodó (amit a rendelőnkben gyakran készítünk).

A természetes fogakra való híd lényegében két ép fog közötti átívelő pótlást jelent, ami kevésbé stabil és tartós, mint az implantátum használata, ami manapság a legkorszerűbb beavatkozás.

Teljes híd fogpótlás eredménye

Híd fogpótlás - fotó: Straumann.com

Az implantátumhoz, a híddal szemben nem szükséges két szomszédos ép fog, illetve ezek megcsiszolása sem és problémamentes esetekben életünk hátralévő részében egészséges fogként szolgálnak.

Implantátum fogpótlás eredménye

Fogpótlás implantátumon - fotó: Straumann.com
 

A kivehető, csak ínyen támaszkodó műfogsort (implantátum nélkül) csak nagyon ritkán alkalmazzuk, mert szerintünk ez a legkevésbé optimális megoldás a fogak pótlására, hiszen a műfogsor gyakran lötyög, nem elég stabil, ráadásul az ízélményből is visszavesz.

Sokkal jobb megoldás ennél az implantátumokra rögzített műfogsor, amit mi is gyakran készítünk, biztos rágási élményt és a szájban tartós pozíciót eredményez. 

Implantátumra rögzített műfogsor eredménye

    Implantátumra rögzített műfogsor- fotó: Straumann.com

A fogpótlás árak nagyban függenek a választott technikától, mi a Naturadentben a legjobb minőségű anyagokkal és fogtechnikákkal dolgozunk.

 
Fogpótlás árak: fogimplantátum

Ön a legmagasabb elvárásokkal fordul felénk problémájával, ezért mi prémium minőségű fogimplantátumokkal dolgozunk, ami bár nem olcsó, de rendkívül megbízható, élettartam garancia van rá.

Ami azt jelenti, ha bármi probléma merülne fel az implantátummal, akkor azt bárhol, bármikor kicserélik.

Ráadásul ezeknek a csúcskategóriás BTI és Straumann SLActive implantátumoknak a beépülése, csontosodása hihetetlenül gyorsan történik. Szerintünk ennek a fogpótlásnak az ára teljesen megéri az árát. Egyetlen hátránya, hogy a beavatkozás időigényes, de mint írtuk nagyon tartós, megbízható, és nem áll fenn a bizonytalan rágás, az ízérzés elvesztése, olyan mértékben, mint például egy kizárólag ínyen támaszkodó kivehető fogsor esetében.

 
Fogpótlás árak: mit kap a pénzéért?

A fogimplantátumos fogpótláshoz tartozik egy konzultáció, amelynek része egy fogvizsgálat, illetve egy panoráma röntgenfelvétel készítése, ilyenkor lehetőség van a folyamat átbeszélésre, a páciens kérdéseinek megvitatására.

Ezt egy háromdimenziós 3D CBCT felvétel követi, amiből kiderül a fog és a csont helyzete, annak mennyisége.

Ha az implantációs fogszakorvos megfelelőnek találja a csont állományát, akkor megtörténhet a fogimplantátum beültetése. A beültetéssel egy időben egy lézeres fertőtlenítést is végzünk, ami megelőzi a baktériumok terjedését, így felgyorsítja a beágyazódást.

A 3-4 hónapos beágyazódás után kerül sor a fogkorona felhelyezésére és az esztétikai kialakításra. A fogpótlás árak összegezve tartalmazzák, magát az implantátum csavart, a felépítményt és a koronát is. 

Amennyiben egy teljesen pontos árkalkulációt, egyedi, Önre szabott árajánlatot szeretne, úgy jelentkezzen implantációs konzultációra, ahol fogorvos kollégánk teljes körűen tájékoztatni fogja, emellett egy nyomtatott kezelési tervet kap árakkal, hogy mennyibe fog kerülni új és tartós mosolya.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)