#Fogimplantáció

Fogbeültetés és a nem megfelelő fogimplantátum veszélyei

Miről olvashat ezen az oldalon?

Mit tud okozni a foghiány?

Miért javasoljuk a fogbeültetés választását?

BTI implantátumok

A fog beültetésének menete, lépései

Van-e veszélye, hátránya a fogászati implantációnak?

Hogyan segíti a lézer a fogbeültetést?

Implantológus szakemberek

Pácienseink véleménye

Fogbeültetés, implantátum fog árak

 

 

A hiányzó fog sokkal több területre van káros hatással, mint azt elsőre gondolnánk. A foghiány nem csak esztétikai, de funkcionális problémákat is okoz. Káros hatásait rövid és hosszútávon is érezhetjük. Beleszól táplálkozásunkba, önkifejezésünkbe, és még ép fogaink egészségébe is.

 

Mik lehetnek a foghiány következményei?

Ha foghiányunk keletkezik, vagyis valamilyen okból elveszítjük fogunkat, akkor javasolt azt pótoltatni valamilyen megoldással, hiszen több problémát is okozhat a fogsorban tátongó üres lyuk.

 

Mi történik, ha nincs pótolva a hiányzó, kiesett fog?

 • Az ép fogak elmozdulnak a hiány irányába
 • Bedőlnek, meghosszabbodnak, gyökerük elveszíti stabilitását
 • A fogak rágóereje jelentősen csökken
 • A fogíny gyulladásba kerül
 • Minden falat fájdalmat okoz, az evés kín lesz
 • Az állkapocs nem terhelődik, ezért csontja elvékonyodik, jelentősen gyengül
 • Az állkapocs ízület is gyulladásba kerül
 • Az arc és a nyak izmai deformálódnak
 • Ez a deformáció kihat a gerincre, rajta keresztül az egész testre
 • Változik a tartás, a járás, a belső szervek elhelyezkedése

Amennyiben foghiánnyal küszködik, alapvetően két megoldás közül választhat. Vagy egy úgynevezett hídpótlást készíttet a hiányzó fog melletti két egészséges fogat is bevonva, amely így áthidalja a foghiányt, vagy a fogpótló hídnál sokkal stabilabb, egészségesebb, tartósabb fogbeültetést, implantációt választja. Így megóvja az egészséges, szomszédos fogakat.

Olvasson tovább, ha Ön is mindent tudni szeretne a fogászati implantátumokról!

Rendelőnk a legmodernebb biokompatibilis titánból készült implantátumokat használja és alkalmazza. Jelenleg ezek a bio implantátumok a hiányzó fog pótlásának legjobb eszközei.

 

 


 

 

Foghiány esetén miért javasoljuk a fogbeültetés választását?

 • Nincs szükség a szomszédos ép fogak lecsiszolására, mint a fogpótló híd esetén
 • A fogbeültetés bármely életkorban elvégezhető
 • A fogbeültetés fájdalommentes, 3-6 hónap alatt garantáltan új, stabil foga lesz, ha a megfelelő implantátumokat választja
 • A titán műfoggyökér beépül az állcsontjába, az eredeti fogánál is stabilabb kötést hozva létre
 • Az új fog továbbra is edzi az állcsontot, az ínyt, így azok hosszú távon is egészségesek maradnak
 • A beültetett fogimplantátum tökéletesen illeszkedik színben és formában is az eredeti fogaihoz
 • Több fog, vagy a teljes fogazat hiánya esetén teljesen kiváltható a kivehető műfogsor
 • Fogbeültetés után 50-60 évig stabil, tökéletesen használható, megbízható és észrevétlen marad a fogpótlása

 


 

 

Fog implantáció a Naturadentnél - elsőrangú BTI fog implantátumokkal

Esztétikai és lézerfogászatunk olyan világelső fogpótló megoldásokat nyújt, melyekkel véglegesen megoldható a hiányzó, illetve megrongálódott fogak problémája.

A spanyol Biotechnology Institute-nak sikerült kifejlesztenie azt az implantátumot, melynek kilökődési esélye kevesebb, mint 1,5%-os. (A többi implantátum esetében ez az arány átlagosan 3-4%.)

 

Fog implantáció Budapest belvárosában

A világ talán legkisebb kilöködési arányú implantátumának felülete Ca-ionokkal bevont. Ennek köszönhetően, amikor az implantátum bekerül a csontba, a vér körülötte pár percen belül elkezd megalvadni.

Ez azért előnyös, mivel segítségével az osteointegráció gyorsabb lesz, tehát a csontba történő beépülés könnyebben, gyorsabban, kisebb terheléssel zajlik.

Az általunk használt implantációs, fogbeültetéses technikák fájdalommentesek. Segítségükkel véglegesen pótolhatóak az elveszett fogak, legyen az csak egy  fog, több fog, vagy akár a teljes fogsor.

A fogpótlásokat minden esetben egyénileg készítjük el: a legjobb minőséget adjuk a legmegbízhatóbb forrásból, a lehető legnagyobb gondoskodással és figyelemmel.

 


 

 

 

 

A fog beültetésének menete, lépései:

Első alkalommal az implantológus szakember szeretettel várja Önt egy implantációs konzultációra.

Ennek egyik része egy szájvizsgálat, panoráma röntgenfelvétellel kiegészítve. A panoráma röntgenen kétdimenzióban láthatók az állcsontok, meghatározható a szomszédos foggyökerek helyzete és esetleges, szabad szemmel nem látható, még a fogbeültetés előtt kezelést igénylő elváltozások.

Az implantológus fogszakorvos a konzultáció során meghallgatja a páciens igényeit, tájékoztatja a fogbeültetés lépéseiről, aki kiválaszthatja a kívánt implantátum típusát és felteheti egyéb kérdéseit.

Amennyiben a fogak és a fogíny állapota megfelelő, a fogbeültetés előtt itt helyben, a Naturadentnél elkészítjük a 3D CT felvételt, mely 3 dimenzióban letérképezi a fogak és a csont helyzetét, mennyiségét, sűrűségét.

A CT felvétel alapján az implantológus szakember a páciens igényeit figyelembe véve megtervezheti a fogbeültetést - így egyértelmű képet kap a beavatkozás előtt.

A fogimplantáció alapvető feltétele a megfelelő csontállomány. Az implantátum becsontosodásához és a hosszú távú, kellemes, észrevétlen viseléshez elengedhetetlen, hogy a beültetett fog kellően beágyazódjon a csontba.

Amennyiben a fogbeültetés helyén a csontállomány a szükségesnél kevesebb, az implantáció előtt csontpótlás szükséges.

Ha a csontállomány megfelelő, egy előre egyeztetett időpontban történik az implantátum beültetése a csontba.

A Naturadent kezelőjében a páciens az implantátum beültetésével egyidőben lézeres fertőtlenítő kezelést is kap, így megakadályozzuk a baktériumok felgyülemlését, és elősegítjük a gyorsabb gyógyulást. Ezt még összesen két alkalommal megismételjük, így a fertőtlenített, káros baktériumoktól mentes fogíny egészségesebben gyógyul.

A fogászati implantátum becsontosodásának ideje 3- 6 hónap, ami szükséges a hosszú távú terhelhetőség miatt.

Ezt követően kerül sor a felépítmény és az esztétikus fogkorona felhelyezésére.

 

 

 

Egy foghiány pótlásához szükséges:

 • 1 implantátum csavar
 • 1 felépítmény
 • 1 korona

 


 

 

Hogyan kerülhetőek ki a fogimplantátum veszélyei?

Fentebb olvasható, hogy a fog beültetése megfelelő előkészületet igényel. A fogászati implantáció minden egyes leírt lépése azt a célt szolgálja, hogy a kockázatokat minimalizáljuk.

Az implantátum beültetésekor elkezdett 3 alkalmas lézeres fertőtlenítő kezeléssel kivédhető a bakteriális fertőzés. Az implantátum ötvözetlen titán anyaga évtizedek alatt sem okoz allergiás reakciót, vagy egyéb megbetegedéseket.

A helyes orvosválasztás, a megfelelő konzultáció, diagnosztika, digitális felvételek elemzésével történő előkészületek a sikeres fogbeültetés záloga. Mindezek betartásával a fogbeültetés biztonságos fogászati eljárás.

 


 

Hogyan segíti a lézer a fogbeültetést?

Az implantátum csavar behelyezését követően különösen ügyelünk arra, hogy a beágyazódás sikeresen megtörténjen, a műtét helye szépen begyógyuljon.

Rendelőnkben minden fog implantátum csavar díja 3 alkalmas lézeres biostimulációt is tartalmaz.

Tudományosan igazolt, hogy lézer segítségével gyorsabb és szebb gyógyulás érhető el, használata elősegíti a regenerációt, valamint megakadályozza, hogy káros baktériumok jussanak az implantátum mellé.

 


 

 

Néhány vélemény pácienseinktől:

 

”Azt hiszem nem ismerek annyira precíz, alapos fogorvost, mint Dr. Fülöp Papp Márta. Mindent helyrehoz, azt is, amit 20 éve elrontottak. Sosem jártam félelem nélkül fogorvoshoz, most viszont teljesen nyugodtan ülök a váróban, tudom, hogy a legjobb kezekben vagyok.“ - Kiss Ágnes

 

 

”Sokunk bőrét azonos félelmek égetik a fogorvosi kezelésekre gondolván. Márta szemlélete és kedvessége visszahitelesíti létező eredeti értékébe a humánus hozzáállás képét, mintegy kiszorítva ezzel a saját félelmeinket. Kétségbevonhatatlan képessége, hogy tudatos erőfeszítéssel akár felemelje mások életét. Köszönetemet ezen gondolat kíséretében ajánlom neki.“ - Vajda Péter

 

 

”Sok fogorvosnál jártam már, de még sehol nem találtam ekkora alaposságot és precizitást! Nagyon köszönöm az implantátumot!“ - M. Dénes

 

 

”Gyerekkoromból a fogászat kellemetlen élményként maradt fent. “Öreg, büdös bácsi a számban piszkálódik” – ez az élményeim alapja. Nagy várakozással ültem be “a doki lányok” székébe, és igen kellemes élmény volt a kezelés annak ellenére, hogy a fél fejem elzsibbadt és Márta gyakorlatilag az “agyamat furkálta”. Profik, gyorsak, kedvesek – … és az illatuk is jó :) A felnőttkori emlékeim egész jók a fogorvosról.“ - Tóth Mihály

 

 

”Az interneten találtam rájuk! Biológiai fogászt kerestem, aki odafigyel és meghallgatja a páciensét, nem utolsó sorban megbeszéli vele az anyagiakat és a lehető legpontosabban és legnagyobb odafigyeléssel végzi a munkáját, hiszen tudja, hogy neki “csak” egy páciens a sokból, de a páciensének az egyetlen foga is többet ér önmagának, mint egy arany fogpótlás, és ezt mindig szem előtt tartja! Megtaláltam! Fogorvos a Naturadent-től! Ők már a helyes úton járnak! Kiváló szakemberek és Nagyszerű EMBEREK! Kérlek, ne higgy Nekem, mert akkor több időpontból választhatok! :) ;)" - Deák Csaba

Még több referencia pácienseinktől

 

Foghiánya pótlásában kérje gyakorlott szakorvosaink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével és minden figyelmükkel.

 


 

 

Implantológus szakemberek:

Dr. Fülöp Papp Márta

 

 

Fogbeültetés, fog implantátum árak

Milyen részekből áll egy foghiány pótlása implantátummal?

 • csontpótlás - amennyiben szükséges
 • 1 implantátum csavar
 • 1 felépítmény
 • 1 korona

Részletes árlistánkat itt éri el.

 

A Naturadentnél elkötelezettek vagyunk a csúcstechnika alkalmazása, a magas szintű professzionalizmus és a barátságos, félelemoldó kommunikáció mellett.

A fogorvosi kezelésekre minden egyén és szervezet eltérően reagálhat. A szervezetének megfelelő kezelési terv kialakításához keresse fogorvos szakértőinket, akik személyre szabott megoldást nyújtanak Önnek!

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)