Fogrestauráció és esztétikus fogtömés

Minőség a főbarázdákon túl

Az esztétikai fogászat egyik csúcsa a fog restauráció, amely során a Naturadent specialistái nem pusztán az érintett fog természetes anatómiáját és színvilágát követik, hanem zománcazonos mesterművet alkotnak.A speciális festési eljárással, egyedi rétegző technikával készített, helyenként természetes árnyalattal ellátott, művészien kidolgozott fogtöméseknél a főbarázdák mellett a mellékbarázdák kidolgozására is nagy hangsúlyt fektetünk. Világszínvonalú restaurációink első pillantásra hasonlítanak a tapasztalt fogtechnikus szakemberek által megmunkált remekművekhez. Innovatív eljárásunk azonban kevesebb foganyag veszteséggel jár.

 

Fog restauráció: nem csak előadóknak és modelleknek

Bár a művészek és közszereplők mosolya, illetve fogai megkülönböztetett figyelmet kapnak munkájuk során, a fog restauráció minden vendégünk számára ajánlott, aki különösen igényes fogai szépségére és egészségére. Szabad szemmel láthatatlan az átmenet a fog és a restauráció között. Mégsem csupán ez az oka, amiért sok vendégünk dönt a kiemelkedően esztétikus kezeléstípus mellett. A fog restauráció a klasszikus töméseknél hosszabb távú megoldást nyújt, ugyanis speciális minőségű anyag használatával készül. Ez biztosítja restaurációink keménységét és kopásállóságát. Nem csoda, hogy pácienseink fogai semmit sem veszítenek harapási magasságukból, és restaurált frontfogaik is teljes mértékben élethűek, természetes színűek.

 

Szuvas helyett gyönyörű fogak

A fogszuvasodás továbbterjedésének és a fogbélgyulladás kialakulásának megakadályozása mellett a fogsérülések eltüntetése és a fogfelszín esztétikussá tétele is fontos szempont, amiért esztétikus fogtömésre lehet szüksége. Illetve abban az esetben is, ha az alábbi kérdések bármelyikére igen a válasz:

 • Apró lyukat lát valamelyik foga felületén?
 • Barna vagy sötét folt jelent meg a fogfelszínen?
 • Kiesett korábbi tömése?
 • Letört egy darab valamelyik fogából?
 • Amalgám töméssel rendelkezik (amely 50%-ban higanyt tartalmaz)?

Rendelőnkben az esztétikus fogtömést kizárólag biológiailag tesztelt, nagy szilárdságú és a fog színével 100%-ig megegyező tömőanyaggal végezzük. Mi nem pusztán a szuvas fog okozta lyukakat kezeljük, hanem a legjobb minőségű, fémmentes fogászati anyagok használatával érjük el, hogy Ön észre se vehesse a fogtömés helyét.


Egészséges, biztonságos és fájdalommentes fogtömés, lézerrel

A modern technológiának köszönhetően a fogtömés szinte teljesen fájdalommentes lehet. A leginnovatívabb lézeres technológiákat és eszközöket használva nem okozunk mechanikai sérülést az ép foganyagban, teljes mértékben elpusztítjuk a baktériumokat, és kiválóan tapadó, steril felszínt alakítunk ki az új, esztétikus fogtömés számára. 

Tapasztalt fogorvosaink olyan élethű fogtöméseket és restaurációkat hoznak létre, amelyeket lehetetlen megkülönböztetni a maradó fogrészektől. Csapatunk szakértelmének és világszínvonalú eszközeinknek köszönhetően nálunk nem fordul elő kiesett, esztétikus fogtömés!


Esztétikus fogtömés, 6 lépésben

Barátságos rendelőnkben minden eljárást egy alapos állapotfelméréssel kezdünk, melynek eredménye egy részletes kezelési terv. A folyamatok részletes átbeszélése után a következőkre számíthat:

 1. Egy kellemes, gyümölcs illatú és ízű, zselés felületi érzéstelenítő anyaggal tesszük érzéketlenné a nyálkahártyáját.
 2. Az artikain tartalmú érzéstelenítőt extra vékony és rövid tűvel adagoljuk, kizárólag a szükséges mennyiségben. (Ez kevésbé allergén, mint a hagyományos, lidocain tartalmú érzéstelenítők, ugyanakkor hatáserőssége jóval magasabb és gyorsabban ürül ki a szervezetből. A tűszúrás szinte észrevehetetlen, a feszítő érzés elmarad.)
 3. Amennyiben töméscserére kerül sor (például amalgám tömés cseréje), specialistánk egy gumilepedő segítségével elszigeteli a kezelt fogat, hogy a kezelést nyál- és páramentes környezetben végezhesse (kofferdám izolálás).
 4. A szuvas, roncsolt fogrészeket lézerrel precízen, mikrorepedések létrehozása nélkül távolítjuk el.
 5. Eltüntetjük a baktériumokat a lézer fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Fogászati lézerünk az egészséges szöveteket egyáltalán nem bántja: szövetspecifikusan működik, és segít abban, hogy a töméshez kialakított üreg előkészítése biztonságosan és fájdalommentesen valósulhasson meg.
 6. A természetes hatású, fényre kötő, fogszínű tömőanyagot precízen az üregbe helyezzük. 

Célunk, hogy Ön még a tükör előtt állva se tudja megállapítani, mely foga lett betömve belvárosi rendelőnkben. Tegyen egy próbát!

 

Sok szeretettel várjuk belvárosi, kényelmes rendelőnkben.

Restauráció (kompozit) iPlus lézeres felületkezeléssel - 1 felszín

37 000 Ft -tól
Fogszínű restauráció tömés lézeres felületkezeléssel
Bővebben

iPlus lézeres üregalakítás és restauráció (kompozit) - 1 felszín

42 000 Ft -tól
iPlus lézeres üregalakítás és fogszínű restauráció tömés
Bővebben

iPlus lézeres fognyakérzékenység megszüntetés (Ca(OH)2) - 1 fog

12 000 Ft
iPlus lézeres fognyakérzékenység megszüntetés – 1 fog
Bővebben

Iplus lézeres nyaki tömés

29 500 Ft
Biolase Waterlase iPlus keményszöveti lézeres felület-előkészítés és nyaki tömés
Bővebben

Üvegionomer tömés ideiglenes vagy tejfogba - 1 felszínű

20 000 Ft
Gyengéd és hatékony egyfelszínű tömés - Gyermekeknek, tejfogba is kiváló
Bővebben

Lézeres maradó fog barázdazárás - 1 fog

28 000 Ft
Maradó fog lézeres barázdazárás
Bővebben

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)