Csontpótlás

Biztonságos, emberi szövetekből álló csontpótlás, csúcstechnológiával

Annak érdekében, hogy pácienseink számára 50-60 éven át biztonságos és stabil fogpótlást készíthessünk, az elsőrangú implantátumon túl megfelelő vastagságú csontra is szükség van (az arcüregben). Azon vendégeink, akik például parodontális gyulladás miatt kevés vagy rossz minőségű csontállománnyal rendelkeznek, a biztonságos befogadás érdekében csontpótlásra, illetve felső állcsont esetén arcüreg emelésre (sinus lift kezelésre) szorulhatnak.

Regeneratív, új csont képződését elősegítő csontpótlási eljárásunk során a csontállomány térfogatát úgynevezett augmentációs beavatkozással növeljük. Bár egy csontpótló anyag szintetikus, állati eredetű, illetve emberi szövetekből származó is lehet, a tökéletes beágyazódás szempontjából humán eredetű vagy kevert megoldás javasolt. A Naturadentnél kizárólag a legmagasabb minőségű, legjobb klinikai eredményekkel rendelkező anyagokkal találkozhat, legyen szó humán vagy xenograft csontpótló anyagokról, a műtét során helyileg, saját csontból nyert és készített granulátumról, vagy ezek keverékéből létrehozott csontpótló anyagról. Az általunk alkalmazott anyagok kapcsán biztos lehet benne, hogy szervezete barátságosabban fogadja be, hiszen „hozzá közelebb állónak” érzékeli, mint például a szintetikus csontpótló anyagokat.

Lézerfogászatunkon az aprólékos csontpótlást követően történik meg a hagyományos titánium implantátumnál akár másfélszer erősebb tartást biztosító, kiemelkedő ellenálló képességű fogimplantátum beültetése. A Naturadentnél kizárólag csúcsminőségű svájci és svéd implantátumokkal dolgozunk, amelyekre élettartam garanciát vállalunk. A sikeres fogbeültetést követően pedig 3 alkalmas, ingyenes lézeres biostimulációval segítjük az Ön számára ideális implantátum gyors elfogadását, illetve a műtéti hely regenerálódását.

 

A fájdalommentes csontpótlás folyamata

Intézményvezető fogorvosunk, Dr. Fülöp Papp Márta a lézerfogászat mellett az implantáció, a csontregeneráció és a csontpótlás specialistája is. Vezetésével alakítottuk ki innovatív, 6 lépéses kezelési folyamatunkat:

  1. Érzéstelenítjük a szükséges területet, így Ön a csontpótlás alatt semmilyen fájdalmat nem érez.
  2. A fogíny szakszerű bemetszését követően, ablakos technikával láthatóvá tesszük az arcüreg nyálkahártyáját.
  3. A csontablakon keresztül bejuttatjuk a steril flórában tárolt, hőkezelt, kórokozómentes csontpótló anyagot.
  4. A csontpótlás elősegítése érdekében felszívódó, kollagén membránnal, vagy nem felszívódó membránnal zárjuk az „ablakot”, hogy a szemcsés állagú csontpótló anyag megfelelően rögzülhessen a csontozaton.
  5. A bemetszést varrattal zárjuk.
  6. A kezelés után 7 nappal szeretettel várjuk a kontrollon, illetve varrateltávolításon.

Nézze meg videón, hogyan valósul ez meg a gyakorlatban. 

 

Nem minden csontpótlás arcüreg emelés, de minden arcüreg emelés csontpótlás.

Az arcüreg emelés, más néven sinus lift, egy olyan speciális eljárás, amelynél a csont mennyiségét úgy növeljük, hogy az arcüreg megemelt nyálkahártyája alá helyezett csontpótló anyagból alakul ki új csont, a szervezet regeneráló képességét kihasználva.

A Naturadentnél a felhasználásra kerülő csontszövet szűrése és sterilizálása élvonalbeli technológiával, a beültetés pedig a legmodernebb műszerekkel és orvosi gondossággal történik. Innovatív csontpótló anyagainknak és szakértelmünknek köszönhetően nemcsak biztonságosabb kezelésre és stabilabb alapra számíthat, hanem rövidebb regenerálódási időre és jóval alacsonyabb kilökődési esélyre is.

Csontpótlás, csont tágítás - 1 implantátum

45 000 Ft -tól
Csontpótlás kiegészítése a páciens saját véréből előállított membránnal vagy géllel.
Bővebben

Csontpótlás - 1-2 implantátum

50 000 Ft -tól
Csontpótlás kiegészítése a páciens saját véréből előállított membránnal vagy géllel.
Bővebben

Lézeres implantátum körüli gyulladás csökkentés

6 000 Ft
Innovatív Biolase lézeres kezelés az implantátum körüli ínygyulladás csökkentésére
Bővebben

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)