Professzionális dentálhigiénés kezelés: Ezért kell rendszeresen!

1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyLézeres foggyökércsúcs gyulladás eltávolításLézeres nyelvfék, ajakfék eltávolításLézeres peri implantitis kezelésLézeres ínykorrekcióLézeres ínyesztétika, ínyvisszahúzódás kezelésLézeres fogfúrás, fogtömésLézeres gyökérkezelésLézeres kürettálás, mélytisztításLézer minden területre: a Biolase termékcsaládEsztétikai fogászatFogkő eltávolítás, depurálásMosolytervezés biológiai alapokonFogszuvasodás kezelése, fogtömésÓzonkezelés, fertőtlenítésMiért fontos a rendszeres dentálhigiénés kezelés?Kismama fogászatÁltalános fogászati állapotfelmérésLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyKerámia héjakDentálhigiéniai tanácsadásFogékszerGyermekfogászatBarázdazárásFog restaurációKofferdám izolálásPorcelán, azaz préskerámia koronaFémmentes cirkon korona és hídProfesszionális dentálhigiénés kezelésKorona, hídSzájsebészetCsontpótlás implantáció előttBiorezonancia, biorezonanciás mérésVoll mérésLágyszövettágítás a sikeres csontpótlásértFoghúzásDigitális panoráma röntgenLézeres ínykorrekcióCsontpótlás, arcüreg emelés saját membránnal kiegészítveCsontpótlás FogbeültetésFogfehérítésOtthoni fogfehérítésFogfehérítés Budapesten lézerrelLED lámpás fogfehérítésFehér fogak egy életre?Kiemelt ajánlataink4 + 1 Straumann implantátum akció - pároknak isOtthoni fogfehérítés – KIVÉTELES ajánlat akár 39.000 Ft-értSzépségfogászati csomag jegyespárok részéreIdén is ajándékozzon mosolyt!Gyermek fogászati csomagDentálhigiéniai csomag kismamák részéreFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatLézeres mikroszkópos gyökérkezelés: Mikor jó megoldás és hogyan zajlik?Állkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászatFogszabályozásÖnligírozó fogszabályozásFémmentes fogszabályozásKivehető éjszakai fogszabályozó gyerekeknekFogszabályzó típusok: melyiket kinek ajánljuk?Esztétikai fogszabályozásLáthatatlan fogszabályzásBelső, nyelv felőli fogszabályzóÉjszakai fogszabályzó akár felnőtteknek isÖnligírozó fém vagy porcelán fogszabályzó
LézerfogászatEsztétikai fogászatSzájsebészetFogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Miért fontos a rendszeres dentálhigiénés kezelés?

Sokan úgy gondolják, elegendő az otthoni szájápolás fogaink egészsége érdekében. Azonban ez nem így van. A teljes szájüreg egészsége a rendszeres professzionális dentálhigiénés kezelésen is nagyban múlik. Miért mondjuk ezt? Összefoglaltuk! 

Mi az a professzionális dentálhigiénés kezelés? Miért van szükség rá?

A professzionális dentálhigiénés kezelés lényegében az egyik legalapvetőbb fogászati ellátás, amelyet minden évben érdemes elvégeztetnünk. Az evés, rágás során a fogakon megtapad a plakk, amelyből lepedék alakul ki és ehhez a lepedékhez a nyálból ásványok tapadnak, amelyek megszilárdulnak. Ez a szilárd anyag a fogközökben, az íny alatt és a nehezen tisztítható helyeken megtapad, amit fogkefével már nem lehet eltávolítani, csak professzionálisan dentálhigiénikus szakember segítségével. A fogkő fekete vagy sárgás-barna színű lehet és leggyakrabban a fogközökben illetve a fog belső felszínén valamint az íny alatt található meg. Sajnos nem csak a saját természetes fogainkon alakul ki, hanem a protéziseken, pótlásokon, koronákon és hidakon is. Gyakori tévhit, hogy a fogkövet nem szabad eltávolítani, mert „legalább összetartja a fogakat”, azonban, ha a fogkő nem kerül eltávolításra, az íny egyre inkább visszahúzódik, elsorvad.

 

Milyen gyakran kell a fogkőeltávolítás?

A szájban lévő nyál összetétele és a fogközökben lévő lerakódások indokolják a dentálhigiéniai kezelést (ultrahangos fogkőeltávolítást, gyöngyhomokfúvást, polírozást), ennek gyakoriságát a dentálhigiénikus szakember határozza meg. Alapesetben félévente szükséges elvégeztetni,  NaturaDent Lézerfogászatán a dentálhigiénés kezelés során ultrahangos fogkőeltávolítást végezünk el: Ultrahangos depurátorral a fogzománc károsítása nélkül, rezgő mozgás segítségével szétporlasztjuk és eltávolítjuk fogköveit. A depurátor nem károsítja a fogzománcot, majd ezután következik a gyöngyhomok fúvás. Ezek a lépések segítenek eltávolítani a fogakon és a közöttük ragadt étel és baktérium maradékokat, valamint segít megszabadítani a sárgás színű foltoktól. A kezelés végén a fogak felszínét teljesen simává tesszük polírozás segítségével: pasztával és speciális kefékkel, gumiharangokkal simára polírozzuk, hogy ezzel csökkentsük a lepedék újbóli megtapadásának esélyét.Így a fogak felülete nem csak simább lesz, de fehérebbnek is hatnak az elszíneződött foltok eltávolítása miatt. 

A kezelés végén dentálhigiénikusaink megtanítják a helyes szájhigiénia fenntartását, a fogtisztítás technikáját, és megmutatják az ehhez javasolt kis eszközöket is (pl.: interdentális fogköztisztító kefe, fogselyem).
Ez egy alapos kezelés, ami hozzávetőleg 1 órát vesz igénybe.

Fogkő, foglepedék

 

Miért szükséges a dentálhigiénés kezelés?

Ugyan az otthoni szájápolás segít fenntartani fogaink tisztaságát, a rendszeres fogmosás és fogselyemhasználat mellett is gyakran előfordul, hogy nem tudjuk kellőképpen eltávolítani a lepedékeket, ezáltal könnyedén kialakulhat a fogkő. A fogkövet pedig csak szakszerű eszközök segítségével lehet eltávolítani, így mindenképp szakértő kollégáink szükségesek hozzá. Amennyiben a fogkő nem kerül eltávolításra, azzal tovább fokozhatjuk a problémát és akár súlyosabb fogászati betegségek is kialakulhatnak, mint például az ínygyulladás, ínyvisszahúzódás, ínysorvadás, fogérzékenységEmellett a fogkő nem csak funkcionális problémákat tud okozni a szájban, de mosolyunk esztétikáján, megjelenésünkön is sokat tud rontani. 
A fogászati problémák nagy többsége megelőzhető rendszeres fogorvosi kontrollal és a dentálhigiénés tisztítással. 

Előzze meg a problémák kialakulását, tegyen érte egy dentálhigiénés kezelés erejéig, és akkor nemcsak fogainak, hanem a pénztárcájának is jót tesz! Jelentkezzen be rendelőnkbe most!

 

Milyen rendszereséggel érdemes elvégeztetni a dentálhigiénés kezelést?

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb felnőtt ember esetén a fogkő már pár hónap alatt képes kialakulni, így a félévenkénti dentálhigiénés kezelést ajánljuk pácienseinknek. Sok esetben előfordulhat, hogyha valaki például sokat dohányzik, kávézik vagy teázik, az csak elősegíti a fogkőképződést, így ajánlott gyakrabban ellátogatnia rendelőnkbe. Kollégáink természetesen a fogászati szűrés alkalmával és a dentálhigiénés kezelés során segítenek meghatározni Önnek, mikor érdemes visszajönnie fogászatunkra. 

 

Milyen fogászati problémák előzhetők meg a dentálhigiénés kezeléssel?

A kialakult fogkő következtében és a nem megfelelő szájápolás hiánya miatt számos fogászati probléma jelentkezhet. A leggyakoribb fogászati problémák, amelyek a fogkő következményeként felléphetnek a fogszuvasodás, fogínyvérzés, fogágybetegség, vagy akár a kellemetlen lehelet. Ezeket senki sem szeretné, hiszen ezek a problémák még inkább tovább ronthatják fogaink állapotát és akár súlyosabb szövődmények is kialakulhatnak. 


A jó döntés tehát? Ha rendszeresen eljárunk professzionális dentálhigiénés kezelésre, amely megelőzi minden fogászati probléma gyökerét! Tegyen jót fogainak, előzze meg a problémákat, kérjen időpontot most és válassza professzionális dentálhigiénés kezelésünket, amelyet tapasztalt kollégáink végeznek el. 

Várjuk szeretettel rendelőnkben! 
 

Legfrissebb cikkek

Ínysorvadás kezelése, tünetek

Az ínysorvadás alatt azt a jelenséget értjük, amikor az íny visszahúzódik a fogról, melynek következtében szabaddá válik az alatta levő foggyökér. Ezáltal az ínysorvadás első tünete, hogy a fogak érzékennyé válnak....

a

Időpontfoglalás

Tegye fel kérdését!

Időpontfoglalás

Hogyan zajlik az első bejelentkezés?

  1. Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül
  2. Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata
  3. Részletes írásos kezelési terv és ajánlat
  4. Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése
  5. Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Tegye fel kérdését!


Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

a

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent