#Fogszabályozás

Fogszabályozás képekben – esetbemutatások előtte-utána

Az esztétikus és valóban tartós eredményhez a páciens együttműködése is szükséges: elszántság nélkül önmagában a technológia és a fogszakorvos szakértelme nem segít.

Annak érdekében, hogy pácienseinket motiváljuk a szebb mosoly, egészségesebb harapás elérése felé, összegyűjtöttünk néhány fogszabályozás esetet, amelyeket most részletesebben be is mutatunk.

 

1. eset: Előredőlt és réses frontfogak, valamint a nagymetsző fogak tág fogközének megfelelő helyzetbe segítése önligírozó, esztétikus porcelán fogszabályozóval

Fogszabályozás esetbemutatások előtte-utána képekben

Negyvenes, szép fehér fogakkal rendelkező páciensünk szerette volna mosolyát megszépíteni és harapását szabályossá változtatni. Az önligírozó porcelán fogszabályozó az ő problémáján is segített, mindössze a fogszakorvos szakértelmére, empátiájára és a páciens kitartására volt szükség.

Alkalmazott fogszabályozó kezelés: Önligírozó porcelán fogszabályozás

 

2. eset: Enyhén hátradőlt nagymetsző fogak, erőteljesen kifelé álló kismetsző fogak - mélyharapás és keresztharapás kezelése önligírozó porcelán fogszabályozóval és sebészeti felsőállcsont tágítással

A kezelés célja a fogívek harmonizálása volt, a torlódások és a mélyharapás megszüntetése, továbbá a szép mosoly kialakítása.

A fogászati probléma megoldására a felső állcsontműtétet és önligírozó porcelán fogszabályozó készüléket javasoltuk, mellyel minden felmerülő problémát megoldottunk, így páciensünk elégedetten távozott a rendelőből.

A tökéletes mosoly kialakításának utolsó lépése a mosolytervezéssel kialakított esztétikus kerámia héjak felhelyezése, ez még hátra van a munkafolyamatból. A végleges eredményről szintén beszámolunk majd!

Alkalmazott fogszabályozó kezelés: Felső állcsont tágítása műtéti segítséggel és fogszabályozás önligírozó porcelán készülékkel

 

3. eset: Bal felső szemfog ívbe állítása, ideális harapás kialakítása, középvonal beállítása önligírozó porcelán fogszabályzó segítségével

Fogszabályozás esetbemutatás előtte-utána képekben

Tizenhat esztendős páciensünk felső fogíve a fogak méretéhez képest kicsi volt, emiatt a bal felső szemfog számára nem jutott hely. A szűkület miatt a harapás sem volt megfelelő, valamint az alsó állcsont az ideálisnál hátrébb helyezkedett el.

Az eltérésnek hosszú távon negatív következményei lettek volna. Ezért a helyreállításra hyrax tágító, majd önligírozó porcelán fogszabályozó készülék segítségét vette igénybe a fogszabályozó fogszakorvos. A kezelés során sikeresen megtörtént a fogívek harmonizálása, a középvonal rendezése, így szép mosolyt sikerült kialakítani.

Alkalmazott fogszabályozó kezelés: Felső állcsont tágítása hyrax tágítóval, fogszabályozás önligírozó porcelán készülékkel

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha Önnek is szüksége lenne fogszabályozó kezelésre, keressen fel bennünket! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak  Ön és kedves családja rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel. 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)