#Félelemoldás

Félek a fogorvostól

Félelem a fogorvostól?

A fogászattól való félelem nagyon ősi ösztönre vezethető vissza, hiszen a szájüregünk nagyon közel van az agyunkhoz, ezt a területet pedig mindenáron igyekszünk védeni. Emellett a szájüreg rendkívül intim szféránk, ahova nem szívesen engedünk bepillantást. Az Ön félelme tehát teljesen természetes, melyet mi, fogorvosok és dentálhigiénikusok teljesen meg tudunk érteni.

Emellett az évtizedekkel ezelőtti fogászati ellátás kevésbé a páciens komfortérzetéről, inkább a hatékony panaszkezelésről szólt: fájdalmas érzéstelenítés, vagy anélküli kezelések, gyors ellátás jellemezte.

 

Természetes, hogy a fogászathoz egy kellemetlen élmény társult.

A fentiekhez hasonló tapasztalatok arra motiválnak, hogy próbáljuk halogatni a kezeléseket. A fogainkról – a minimális szájápolást eltekintve - a lehető legkevesebb tudomást vesszük. Azonban a szájszervünk is igényli a törődést, ezért elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb terítékre kerüljön a fogfájás.

 

Dr. Fülöp Papp Márta kíséri be páciensét a Naturadent rendelőjébe

 

Mi lehet a megoldás a fogorvostól történő berögzött félelemre?

  • Elsőként váltsunk szemléletet: az Ön fogazata értékes! Felnőttkorban egyetlenegy van belőle, tehát próbálja meg elkerülni a foghúzást!
  • Ha már megtörtént a foghúzás, értékelni fogja a többi fogát – próbálja megvédeni őket, az egészségüket és pótoltassa a hiányzó fogat!
  • A fogorvosi technológiák rohamosan fejlődnek: ma már nem kell félni még az érzéstelenítőtől sem, mert nem fájdalmas!
  • Vannak olyan kezelések, melyek akár érzéstelenítés nélkül is, fájdalommentesen elvégezhetők. Modern technikai felszereltséggel lézerkészülékkel akár szikét, fúrót is tudunk helyettesíteni. A fogfúrást, egyes szájsebészeti kezeléseket lézerrel el tudjuk végezni.
  • Válasszon körültekintően fogorvost: az empátia a mai világban elengedhetetlen, az elkötelezett szakmai tudás pedig kiemelt fontosságú. Nézze meg más páciensek véleményét az adott fogorvosról, rendelőről.

Higgye el, sokan érzünk ugyanúgy, mint Ön: megfelelő kezekben azonban a szorongás feloldódik és felszabadulva koncentrálhat fogai egészségére.

A NaturaDent rendelőjében mindannyian, a recepciós kollégáktól kezdve a  fogorvosokig és dentálhigiénikusokig mindannyian azért dolgozunk, hogy Ön félelem nélkül érkezzen meg a rendelőbe, bátran foglaljon helyet a fogászati székben és egészséges fogakkal, mosolyogva távozzon.

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)