#Fogimplantáció

Csontpótlás, arcüreg emelés saját membránnal kiegészítve

A NaturaDent olyan, hazánkban egyedülálló megoldást kínál a sikeres csontpótlás elvégzésére, mely saját szervezetünkből származik, tehát biológiailag a legjobb számunkra, mégsem jár nagy beavatkozással.

A megoldás a PRGF-Endoret rendszer, melynek lényege, hogy a páciens saját levett véréből állítjuk elő a csontpótlás kiegészítésére felhasznált membránt vagy gélt.

Számos új tanulmány és kutatás bizonyítja az eljárás sokoldalú és biztonságos felhasználhatóságát, hatékonysága pedig megnyitja az ajtót a személyre szabott orvoslás felé, melyet külföldön már számos orvosi és tudományos területen alkalmaznak, többek között a fogászati implantológia területén.

 
Milyen előnyökkel jár, ha páciensünk saját véréből kinyert membránnal egészítjük ki a csontpótlás folyamatát?

  • 100%-ban biokompatibilis és biztonságos
  • Erősen bakteriosztatikus tulajdonságokkal bír: megakadályozza a baktériumok elszaporodását
  • Ellenőrzött elkészítés és felhasználás
  • Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: a vérvételt követően 30 percen belül, egyetlen centrifugálással elkészül
  • A klinikai hatékonyságot számos tudományos tanulmány bizonyítja
  • A saját vérből előállított csontpótló membrán stimulálja a szövetek regenerálódását, és gyulladáscsökkentő hatással bír

Miben nyújt segítséget a saját vérből kinyert membrán:

  • Csontpótláskor vagy arcüreg-emelés esetén:

Védelmet nyújt a fertőzésekkel, baktériumokkal szemben azáltal, hogy lezárja a területet. Továbbá a csontpótló anyagot át tudjuk itatni a gél állagú membránnal, ezáltal gyorsabb és könnyebb lesz a szervezet számára az elfogadás. Sőt, van olyan eset, amikor a szintetikus csontpótló anyag használata teljes mértékben elkerülhető.

  • Foghúzást követően:

A foghúzás csontveszteséggel is jár, mely az idő előrehaladtával egyre nő. Nagy előnye a PRGF-Endoret eljárásnak, hogy közvetlenül foghúzást követően az eltávolított fog helyére be lehet helyezni a saját vérből kinyert membránt, ezáltal védjük a csontot a leépüléstől:

Mi a kezelés folyamata, ha saját vért alkalmazunk?

A csontpótlás kezelés előtt a páciens kb. 30 perccel korábban érkezik a NaturaDent rendelőjébe. Itt, a helyszínen szakképzett nővér leveszi a vért, amelyből kb. 30 perc alatt kinyerhető a membrán. Ezt követően elkezdődik a tervezett kezelés, mely érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik.

Néhány nap múlva lézeres biostimulálásban részesül a páciens, mely további segítséget nyújt abban, hogy a beavatkozást a lehető legkevésbé érezze megterhelőnek és a gyógyulás folyamata lerövidüljön.

A PRGF-rendszer segítségével trombocitában dús, autológ plazma nyerhető ki a vérből, és csontintegrációra alkalmazható, valamint arra, hogy a beültetett implantátum stabil legyen.

Az eljárással kinyert membrán vérlemezkéket és növekedési faktorokat tartalmaz, mely számos biológiai folyamat beindításában nyújt segítséget. Az eljárás elősegíti a csontregenerációt és a gyógyulást, mivel beindítja azokat a biológiai folyamatokat, melyek a sejteket befogadásra ösztönzik. Ezáltal a szervezet  gyorsabban és jobban elfogadja és beépíti a csontpótló anyagot.

 

Fogbeültetés, fog implantátum árak, tudnivalók az implantációról

A Naturadentnél elkötelezettek vagyunk a csúcstechnika alkalmazása, a magas szintű professzionalizmus és a barátságos, félelemoldó kommunikáció mellett, amelyre az implantációk során kiemelt figyelmet fordítunk.

A fogorvosi kezelésekre minden egyén és szervezet eltérően reagálhat. A szervezetének megfelelő kezelési terv kialakításához keresse fogorvos szakértőinket, akik személyre szabott megoldást nyújtanak Önnek!


Implantológus szakemberek:

Dr. Fülöp Papp Márta M.Sc. M.Sc.

Dr. Amirhossein Golkhorshidi M.Sc.

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)