#Gnatológia

Állkapocs ízületi problémák kezelése

 

Az állkapocs kattogás, ropogás, csikorgás és az ezekből származó fájdalom nagyon sok embert érintő és igen összetett fogászati probléma.

Ha Önnek is ilyen jellegű problémája van, aggodalomra nincs oka, problémája nem egyedi eset és van rá megoldás, amivel enyhíthető, és akár örökre meg is szüntethető a fájdalma.

 

Mik azok az okok, amik miatt elkopik az állkapocs ízület?

  • fogai rágófelülete nem megfelelő módon illeszkedik és már pihenő, zárt helyzetében is helytelen pozícióban tartja állkapocs ízületét
  • rágáskor diszharmonikus terhelést kaphat az ízület, például foghiány esetén, egyoldalú rágáskor
  • nappal és éjjel, alvás közben is sokan csikorgatnak, ami szintén az állkapocs ízület állandó feszülését okozza
  • a mai általános felfokozott stresszes életmód negatív velejárója az az erőteljes fogszorítás, ami idegi alapon vezérelt és hatása terheli a fogat, koptatja a fogfelszínt, elmozdulást is eredményezhet és terheli, feszültségben tartja az állkapocs ízületet

Dr. Fülöp Papp Márta magyarázza épp, hogy kopik el az állkapocs ízület

Egy átlagos ember napi 10-15 ezerszer használja állkapocs ízületét, gyakran többször mint lábait, térdízületeit. Ha valami oknál fogva feszültségterhelést kap az ízület, akkor ez napi 10-15 ezerszer ismétlődik, egyre inkább fogyasztva, rombolva a normális ízületi anyagot.

Ha ez elfogy, elkopik, akkor jelentkezik a fájdalom, ami törődés hiányában az elviselhetetlenségig is elmehet, minden szót, falatot, sőt még a nyugodt alvást is pokollá téve.

 
Milyen módszerrel csökkenthető a fájdalom?

A probléma orvosolható, ha kellő időben észrevesszük és kellően szakmai módon kezeljük. Az állkapocs ízület finoman és kíméletesen visszaterelhető a nyugalmi, kényelmi állapotába, ahol képes regenerálódni.

Rendelőnkben a Prof. Lawrence F. Andrews által kidolgozott, sok milliószor már kiváló gyógyulási eredményeket hozó terápiás sínt alkalmazzuk. Ez a sín segít az állkapocs ízület nyugalmi pozícióba terelésében, megszünteti a fájdalmat, a fogcsikorgatást, a fognyakak és rágófelületek további töredezését.

A kezeléseink végére az Ön állkapocs ízülete is új helyzetbe kerül majd. Ezután gondoskodunk róla, hogy fogai ebben az új, kiegyensúlyozott, feszültségmentes helyzetben is tökéletesen illeszkedjenek, rágó és esztétikai funkcióinak is maximálisan megfelelve.

Ezután fogorvosaink és dentálhigiénikusaink tanácsait és javaslatait figyelembe véve állkapocs ízülete biztosan és stabilan a megfelelő helyen tartható, ami immár fájdalommentes beszédet, rágást és alvást jelent Önnek.  

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogszabályozó szakorvosunk, fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségét az állkapocs ízület fájdalmának, problémáinak megoldásában! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön és gyermeke rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)

Kapcsolódó cikkeink