Arcüreg emelés

Innovatív csontpótlás, a stabil implantátum titka

Magyarországon (és a velünk azonos éghajlati övön élők körében) a vékonyabb arccsont a jellemző. Részben ezért gyakori kezelés az arcüreg emelés (sinus lift) hazánkban, amelynek köszönhetően a tökéletes, hosszú távon is problémamentes fogpótlás könnyen kivitelezhető.

Ahhoz, hogy az ideális implantátum befogadásához megfelelő minőségű és mennyiségű csont álljon rendelkezésre, Önnek is arcüreg emelésre lehet szüksége. Az arcüreg emelés egy speciális eljárás, amelynél az arcüreg megemelt nyálkahártyája alá helyezett csontpótló anyagból, a szervezet regeneráló képességét kihasználva alakítunk ki új csontot.

A beavatkozás szinte teljesen fájdalommentes és gyors, hatékonyságát pedig számos klinikai vizsgálat igazolja. A csontpótló anyag megkötése után a csonttal azonos szilárdságúvá válik, és segít az implantációs fogpótlás biztonságosan befogadásában. Jó hír, hogy az arcüreg emelés több fog pótlása esetén is innovatív megoldást nyújt.

 

A legjobb megoldás Öntől ered – Arcüreg emelés PRGF-Endoret technológiával 

A Naturadent lézerfogászatán kizárólag olyan, prémium minőségű anyagokat használunk, amelyek nálunk is bizonyítottak. Léteznek humán csontpótló anyagok, állati eredetűek (xenograft), a leginnovatívabb megoldás azonban PRGF-Endoret technológia.

A hazánkban egyedülálló, 100%-ban biokompatibilis PRGF-Endoret rendszer lényege, hogy az Ön saját, levett véréből állítjuk elő a csontpótlás kiegészítésére felhasznált membránt vagy gélt. Ez jelenti biológiailag a legbiztonságosabb megoldást, amely nem jár nagy beavatkozással.

Mivel egy implantátumnál hosszú távú, évtizedekig tartó viselés és gondtalan használat a cél, megfelelő szilárdságra, a fogbeültetés során is sértetlen arcüregre van szükség. Innovatív csontpótló folyamatunknak köszönhetően a saját vérből előállított csontpótló membrán stimulálja a szövetek regenerálódását, és gyulladáscsökkentő hatással bír. Erős bakteriosztatikus tulajdonságainak köszönhetően pedig megakadályozza a baktériumok elszaporodását.

 

Fogadjunk, hogy így az Ön szervezete is elfogadja a csontpótló anyagot

A sikeres arcüreg emelés titka, hogy a saját véréből kinyert membránnal valósul meg a csontpótlás 6 lépéses folyamata:

  1. Az arcüreg emelés előtt körülbelül 30 perccel szakképzett nővér veszi le a szükséges mennyiségű vért, melyből centrifugálás segítségével kinyerjük a trombocitában dús, autológ plazmát.
  2. Megkezdjük a tervezett kezelést, érzéstelenítésben, fájdalommentesen.
  3. A fogíny bemetszését követően a csonton "ablakos" technikával láthatóvá tesszük az arcüreg nyálkahártyáját.
  4. A csontpótló anyagot fájdalommentesen bejuttatjuk.
  5. A membránnal lezárjuk az ablakot. Az innovatív eljárással kinyert membrán vérlemezkéket és növekedési faktorokat tartalmaz. Ezeknek köszönhetően valósul meg a gyors csontregeneráció és gyógyulás, továbbá szervezete sokkal gyorsabban elfogadja és beépíti a csontpótló anyagot. 
  6. A bemetszést varrattal zárjuk.

A kezelés után néhány nappal lézeres biostimulálásban részesítjük. Ez nyújt segítséget abban, hogy a beavatkozást a lehető legkevésbé érezze megterhelőnek, illetve a gyógyulás folyamata lerövidüljön.

Sok szeretettel várjuk belvárosi, kényelmes rendelőnkben.

Csontpótlás, sinus elevatio

160 000 Ft
Csontpótlás és arcüreg emelés, sinus emelés, sinus elevatio, sinus lift
Bővebben

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)