Altatásos fogászat

Kinek, mikor és miért jó az altatásos fogászat?

Sok páciens fél a fogorvosoktól. A legtöbben mégis teljesen ellazulnak, amint belépnek meghitt belvárosi rendelőnkbe, és megismerkednek barátságos, felkészült kollégáinkkal. Számukra tökéletes megoldást nyújtanak lézerfogászatunk innovatív és fájdalommentes kezelései. Természetesen azokra a vendégeinkre is gondolunk, akik gyermekkorukban átélt erős félelmükből, pánikbetegségükből, a fokozott garatreflex okozta hányinger miatt, vagy más okból kifolyólag rettegnek a fogászati kezelésektől.Nekik nyújt megbízható, kiszámítható és 100%-ig emlékmentes megoldást az altatásos fogászat, amelyre nagyobb szájsebészeti beavatkozások esetén kerülhet sor. Ezek közé tartozik a fogászati implantáció, az arcüreg emelés, illetve ciszta vagy nagyobb kiterjedésű gyulladás eltávolítása.

Fogeltávolítás esetén is szóba jöhet az altatásos fogászat: 4 bölcsességfog egyidejű eltávolításakor még azok számára is javasolt lehet az altatásos kezelés (a helyi érzéstelenítéssel szemben), akik nem tartanak a fogászati kezelésektől. Tapasztalt fogorvosaink ugyanis az altatás ideje alatt sokkal több munkát tudnak elvégezni egy-egy kezelés során, mint a hagyományos érzéstelenítési eljárások alkalmazásakor.

 

Így érkezzen az altatásos kezelésre!

Ugyan első találkozásunkkor átfogó állapotfelmérést végzünk, és alaposan felkészítjük mindenre, ami a későbbi, sikeres altatásos kezeléshez szükséges, itt is megtalálja a legfontosabb információkat:

 • Az altatátos beavatkozás előtt 3 órával már nem szabad inni, 6 órával a kezelés előtt pedig enni. (Erre azért van szükség, mert az altatás során a nyelő, illetve köhögő reflex sem működik, így fennállhat a veszélye, hogy a gyomor tartalma a torokba kerül.)
 • A rendszeresen szedett gyógyszereiről előzetesen tájékoztatnia kell altatóorvosát. (Aneszteziológus orvosunk utasításainak megfelelően ezek bevételéről személyre szabottan tájékoztatjuk Önt.)
 • Mivel a beavatkozás után – az álmosságérzet miatt – támogatásra lehet szüksége, kérje meg egy közeli hozzátartozóját vagy ismerősét, hogy kísérje el Önt a kezelésre! (Fontos: a beavatkozást követő 24 órában tilos autót vezetni.)

 

Ön alszik, mi dolgozunk – Az altatásos fogászati kezelések folyamata

 • A fogászati altatóorvos (aneszteziológus) átnézi az előzetes vizsgálat leleteit.
 • Egy fizikai vizsgálatot követően, az Ön kérdéseinek megválaszolása után elkezdődik az altatásos fogászati kezelés.
 • Az altatást aneszteziológus szakorvos és aneszteziológus szakasszisztens végzi. Miután kényelmesen elhelyezkedett, a mellkasára helyezett EKG-elektródák és az ujjhegyére helyezett érzékelőcsipesz segítségével specialistáink nyomon követhetik állapotát a kezelés alatt. 
 • Egy apró vénás szúrást követően bekötjük az altatószeres infúziót, és az altatóorvos tiszta oxigént tartalmazó maszkot helyez az Ön szájához.
  Ön mély álomba merül. Az altatás során, a vénásan adott fájdalomcsillapító gyógyszereknek köszönhetően semmilyen kellemetlenséget nem érez.
 • Tapasztalt fogorvosunk elvégzi az Ön számára szükséges, teljes beavatkozást. Az ellenőrző monitorozás alapján annyi időt tölt el kényelmes kezelőnkben a teljes ébredésig, amíg az elengedési protokoll összes paraméterének eleget nem tesz.
  Ön visszanyeri tudatát és fogazatának természetes szépségét, egészségét.


Az altatásos fogászati kezelésekhez megelőző vizsgálatok elvégzése szükséges! A konzultáció során minden kérdésére teljes körű választ kap felkészült szakorvosunktól, a kizáró okoktól a szükséges teendőkön át egészen a lehetséges mellékhatásokig.

 

Sok szeretettel várjuk belvárosi, kényelmes rendelőnkben.

Altatás első óra

190 000 Ft
Mélyaltatásban végzett fogászati beavatkozások – biztonságosan és kényelmesen
Bővebben

Altatás, első órán túli óra/óránként

100 000 Ft
Mélyaltatásban végzett fogászati beavatkozások – biztonságosan és kényelmesen az első órán túl
Bővebben

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)