A rossz fogak okai és azok kezelési módszere

1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyLézeres foggyökércsúcs gyulladás eltávolításLézeres nyelvfék, ajakfék eltávolításLézeres peri implantitis kezelésLézeres ínykorrekcióLézeres ínyesztétika, ínyvisszahúzódás kezelésLézeres fogfúrás, fogtömésLézeres gyökérkezelésLézeres kürettálás, mélytisztításLézer minden területre: a Biolase termékcsaládEsztétikai fogászatFogkő eltávolítás, depurálásMosolytervezés biológiai alapokonFogszuvasodás kezelése, fogtömésÓzonkezelés, fertőtlenítésMiért fontos a rendszeres dentálhigiénés kezelés?Kismama fogászatÁltalános fogászati állapotfelmérésLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyKerámia héjakDentálhigiéniai tanácsadásFogékszerGyermekfogászatBarázdazárásFog restaurációKofferdám izolálásPorcelán, azaz préskerámia koronaFémmentes cirkon korona és hídProfesszionális dentálhigiénés kezelésKorona, hídProfesszionális dentálhigiénés kezelésDirekt héjEsztétikus fogtömésKíméletes szájsebészeti kezelések Csontpótlás implantáció előttBiorezonancia, biorezonanciás mérésVoll mérésBölcsességfog húzás fájdalommentesenLágyszövettágítás a sikeres csontpótlásértFoghúzásDigitális panoráma röntgenLézeres ínykorrekcióCsontpótlás, arcüreg emelés saját membránnal kiegészítveCsontpótlás FogbeültetésFogfehérítésOtthoni fogfehérítésFogfehérítés Budapesten lézerrelLED lámpás fogfehérítésFehér fogak egy életre?Kiemelt ajánlataink4 + 1 Straumann implantátum akció - pároknak isOtthoni fogfehérítés – KIVÉTELES ajánlat akár 39.000 Ft-értSzépségfogászati csomag jegyespárok részéreIdén is ajándékozzon mosolyt!Gyermek fogászati csomagDentálhigiéniai csomag kismamák részéreFogpótlások, fogbetétek, koronákFogpótlásFogbeültetés - fogimplantátumFogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatLézeres mikroszkópos gyökérkezelés: Mikor jó megoldás és hogyan zajlik?Hatékony gyökérkezelés lézerrel és mikroszkóppalÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászatFogszabályozásÖnligírozó fogszabályozásFémmentes fogszabályozásKivehető éjszakai fogszabályozó gyerekeknekFogszabályzó típusok: melyiket kinek ajánljuk?Esztétikai fogszabályozásLáthatatlan fogszabályzásBelső, nyelv felőli fogszabályzóÉjszakai fogszabályzó akár felnőtteknek isÖnligírozó fém vagy porcelán fogszabályzó
LézerfogászatEsztétikai fogászatKíméletes szájsebészeti kezelések FogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Rossz fogak okai

A rossz fogak okainak hátterében nem csak fogászati problémák, de más általános betegségek is állhatnak. Ezek megtalálása érdekében mindenképp fontos, hogy keresse fel szakértő csapatunkat, hogy kezelni tudjuk a probléma forrását. 

Rossz fogak okai – Fogászati megközelítés

A rossz fogak okaira számos fogászati probléma lehet kiindulópont. Ezeknek megtalálására először meg kell állapítani a rossz fogak okainak betegségét. Fogászati probléma lehet akár a fogszuvasodás, repedések a fogakon, fogkopás, fogérzékenység, amelyek végeredménye akár komoly fogfájás is lehet. Emellett nemcsak a fogak betegsége okozhat problémát, de ínybetegségek is állhatnak a rossz fogak okai mögött. Fogászati szempontból a fogproblémák jelentős része általában az elhanyagolt szájhigiénia miatt alakul ki, azonban a rossz fogak okai mögött a nem megfelelő fogmosási technika és az étkezési szokások (nassolás, szénhidrátban gazdag étrend) egyaránt állhatnak. 

Tapasztalt már hasonló tüneteket a fent említett problémák közül? Jobb, ha minél előbb felkeresi rendelőnket

 

Rossz fogak okai – Más is lehet a háttérben? 

A rossz fogak okai mögött állhat ennél sokkal összetettebb probléma is. Például más általános betegség, bizonyos gyógyszerek mellékhatásai, vagy rossz szokások, mint a fogcsikorgatás, dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás, illetve részben a genetika is okozhat fog- és fogíny problémákat. A legjobb, ha minél előbb utánajárunk, hogy mi lehet a háttérben és a problémát, illetve annak forrását szakszerűen kezeltessük. 

 

A rossz fogak okainak megtalálása

A rossz fogak okainak megtalálása nem mindig könnyű, hiszen akár összetett probléma is lehet a háttérben. A fogászati problémák kezelése során azonban nem mindegy, hogy pontosan mi okozta azt, hiszen a kezelési terv felállítása során igen lényeges információ. Tapasztalt fogorvosaink segítenek megtalálni a baj okát, akár már az első találkozás alkalmával. Ez nagyon fontos, hiszen a hosszú távú siker érdekében elsősorban a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, nem csupán a rossz fogak okainak ellátására. A rossz fogak okainak megtalálása után pedig megkezdődhet a problémák kezelése, legyen az fogszuvasodás, fogágybetegség, fogérzékenység, foghiány vagy ezek kombinációja. 

Segítünk megtalálni a rossz fogak okát: Kérjen időpontot rendelőnkbe

 

Kezdjük az alapoktól: a rossz fogak okainak kialakulása és kezelési módszere

A rossz fogak okai elsősorban a nem megfelelő szájhigiénián alapulnak. Az otthoni szájápolási technika nagymértékben hozzájárul a fogak egészségének fenntartásához. Ha nem alkalmazzuk az otthoni szájápolási eszközöket megfelelően, akkor könnyedén kialakulhat bármelyik fogászati probléma. Fontos, hogy a fogkefe mellett használjunk valamilyen fogköztisztító eszközt, amely lehet fogselyem vagy fogközkefe. Emellett érdemes elkerülni a szénhidrátban gazdag nassolni valókat, és már azzal is sokat tehetünk, ha étkezés után csak fél óra elteltével mosunk fogat, hogy a felpuhult zománcot ne sértsük meg. 

A megfelelő eszközök rendszeres használata mellett, végezzünk otthon a tükörben is ellenőrzést fogainkon, hogy nem-e látunk bármilyen elszíneződést (barna, fekete lyukakat, foltokat), esetleg a fogak közé szorult ételmaradékot vagy fogselymet. Továbbá járjunk el legalább félévenkénti fogászati állapotfelmérésre és professzionális dentálhigiénés kezelésre, hiszen a fogorvos és a dentálhigiénikus segíthet leginkább fenntartani fogaink egészségét. 

Fontos, hogy fájdalom esetén ne várjunk a szükséges kezeléssel. Fogérzékenység vagy fogfájás esetén sem szabad halogatni a fogorvos felkeresését, mivel a rossz fogak okait súlyosbíthatjuk a kezelés hiányával. Lehet, hogy egy kisebb problémát kezdetben egy kis töméssel megoldhatunk, azonban a későbbiekben akár gyökérkezelésre is szükség lehet a fog megmentésére, végső esetben foghúzásra is sor kerülhet, melyet sokkal költségesebb híddal vagy implantációval lehet már csak pótolni.

Amennyiben fog-, ínyérzékenységet, fogfájást vagy bármilyen fogászati problémát észlel, keresse fel kollégáinkat, hogy minél előbb elvégezhessük a rossz fogak okainak feltárását és annak szakszerű kezelését!

 

Páciensünk véleménye

Henzel Petra
Mindig is féltem a fogászattól és a fogorvosoktól, de mióta rátaláltam a Naturadent-re, magam sem hiszem, de örömmel járok vizsgálatokra. :)

Mindenki végtelenül kedves, már a recepción is oldott hangulat fogad, de a fogorvosom Dr. Portik Szilárd a leghumorosabb, legmegnyugtatóbb, legprecízebb, legtürelmesebb "leglegleg" orvos, akiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. 
Kezelések közben folyamatosan tájékoztat, hogy mikor mit fog csinálni, így ezzel abszolút csökkenti a feszültséget. Elérte nálam azt, hogy fogtömés közben szinte folyt a könnyem a nevetéstől (bár így elég nehéz lehetett neki dolgozni). Minden kérdésemre válaszol, minden apró részletre figyel és további jó tanácsokkal lát el a fogápolás területén. 
Meg szeretném említeni asszisztensét Anettet is, aki kedvességével, figyelmességével, stresszlabdáival és humorával szintén hozzájárul ahhoz, hogy mosolyogva jöjjek ki tőlük a rendelőből.
Csak ajánlani tudom őket mindenkinek! :)

További Google vélemények pácienseinktől

 

Tegyen jót fogainak, előzze meg a problémákat, kérjen időpontot most! Várjuk szeretettel rendelőnkben.
 

Legfrissebb cikkek

Mit csináljak, ha letört a fogam?

A fog sok esetben letörhet, amelyet azonban minél előbb helyre kell állíttatni a fogorvossal, hogy újra egészséges és esztétikus lehessen! De milyen esetekben törik le egy fog és ezt hogyan kezeljük a NaturaDent Lézerfogászatán? 

Esztétikus fogtömés

Esztétikus fogtömés, amely nem látszik? A lyukas fog és a fogszuvasodás ellen a fogtömés segíthet, amelyet a NaturaDent Lézerfogászatán a legbiztonságosabb és a legtartósabb anyagokkal végzünk el fájdalom nélkül. Fogai...

a

Időpontfoglalás

Tegye fel kérdését!

Időpontfoglalás

Hogyan zajlik az első bejelentkezés?

  1. Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül
  2. Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata
  3. Részletes írásos kezelési terv és ajánlat
  4. Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése
  5. Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Tegye fel kérdését!


Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

a

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent