1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatEsztétikai fogászatSzájsebészetFogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Kofferdám izolálás

Lézerfogászatunkon bizonyos kezeléseket kofferdám izolálás alkalmazásával végzünk, mely a kezelt fog abszolút elszigetelését jelenti.

A kofferdám izolálás amalgám tömések eltávolításakor, lézeres fogfúrás, fogtömés, betétek készítésekor, illetve gyökérkezelés esetén alkalmazott fogászati eljárás.

 

Mit jelent a kofferdám izolálás?

Gumilepedő segítségével elszigeteljük a kezelt fogat vagy fogakat, vagyis a kezelést nyál-, páramentes környezetben végezzük. Használatával a nyálban lévő baktériumok nem kerülnek az előkészített üregbe. Így minimalizáljuk az alászuvasodás esélyét.

 

Miért hasznos a kofferdám izolálás?

A minőségi fogszínű tömőanyagok érzékenyek a nedvességre, szerkezetüket a nedvesség, nyál, és a kilélegzett pára befolyásolja. A kofferdám izolálás segít, hogy az elkészített tömések a magas esztétika mellett hosszú élettartamúak is legyenek, és kevésbé szuvasodjanak alá.

 

Kofferdám izolálás amalgám tömés cseréjekor

Kofferdám izolálás a Naturadent lézeres fogászatán

Az amalgám tömés cseréjét körültekintően érdemes végezni.

A régi tömés cseréjekor a kofferdám nyálrekesz kettős funkciót tölt be: megakadályozza, hogy az amalgám törmelék a szervezetbe jusson, vagyis a mérgező higanytartalmú amalgámot a fogból teljesen, veszélymentesen eltávolíthatjuk.

Valamint védjük az üreget a baktériumoktól és a másodlagos alászuvasodástól.

 

Fájdalmas a kofferdám izolálás?

A kofferdám felhelyezése érzéstelenítésben történik, nyomásérzéssel jár. A gumilepedőt tartókapocs rögzíti a foghoz, mely az érzéstelenítés elmúltával enyhén nyomó érzést hagyhat, de még szűk fogközök esetén sem jár fájdalommal.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvos kollégáink segítségét régi amalgám fogtöméseinek eltávolításában és szép, fogszínű porcelán fogtömésre való cseréjében. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és családtagjai rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

Legfrissebb cikkek

A gyulladt fog mellékhatásai

A fogfájás megkeserítheti a mindennapokat és nem csak számos oka lehet, de sok szövődménye is. Egy gyulladt fog rendkívül tud fájni, és minél előbbi kezelésre szorul a fogorvos által. Összeszedtük a gyulladt fog...

Időpontfoglalás

Tegye fel kérdését!

Időpontfoglalás

Hogyan zajlik az első bejelentkezés?

  1. Időpont foglalását megerősítjük e-mailben vagy telefonon keresztül
  2. Első látogatáskor: panoráma röntgen készítés, íny és fogazat vizsgálata
  3. Részletes írásos kezelési terv és ajánlat
  4. Személyre szabott fogászati tanácsadás, szükséges kezelés egyeztetése
  5. Az eredmény: magabiztosabb mosoly, egészséges fogazat!

Tegye fel kérdését!


Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent