#Fogpótlások

Préskerámia, porcelán, arany és cirkon korona, híd tisztítása, ápolása

Tudta, hogy a jól kivitelezett, tökéletesen rögzülő korona, mely Önnek esztétikailag is beválik, akár egész életre szólhat? Hogyan tudja minél tovább megőrizni a fogkorona épségét, elkerülni a lepattanást, törést, vagy az alászuvasodást, elszíneződést, illetve a fogíny megduzzadását? Cikkünkből kiderül!

 

Mire számíthat a korona élettartamát illetően?

A cirkon, préskerámia, porcelán, arany és bármelyik fogpótlás épségét az előkészített fog épsége határozza meg. A NaturaDent rendelőjében a fogászati koronák előkészítése nagy alapossággal történik. Rendkívül lényeges, hogy az előkészített fog anatómiailag stabil legyen, azért hogy bírja a majdani terhelést.

 

A fog terhelhetőségét a szájban betöltött helyzete is befolyásolja. Rendellenesen álló fogra készített fogpótlás erőteljesen lecsökkentheti a korona élettartamát.


A korona vagy híd élettartama szempontjából lényeges, hogy a rágóerő egyenletesen és a megfelelő felszínen érje. Ellenkező esetben hamarabb lepattanhat, eltörhet, azaz kevesebb ideig segít a fog védelmében.


A fog és a készülő fogpótlás védelme érdekében a legjobb fogorvosi rendelőkben először a harapási rendellenesség korrigálását végzik el, majd erre készítik el a fogpótlást.

 

Mivel rögzítjük az esztétikus cirkon, préskerámia, porcelán koronát?

Fogászatunkon különös figyelmet fordítunk arra, hogy minőségi anyagokkal dolgozzunk, melyeket a saját szánkban is szívesen látunk. Az általunk fogkorona rögzítésre szánt kötőanyagok a fogszínhez hasonlók vagy átlátszók.

Nem károsítják a szervezetet, az élő szövetet, sem az elkészült fogpótlást. Nem allergizálnak, és nem járnak mellékhatásokkal.

 

 

A hosszú életű fogkorona titka:

 1. Rendszeres és alapos tisztítás:
  A napi minimum 2x2 perces alapos fogmosás mellett kiemelt szerepe van a fogselyem, interdentális fogkefe alkalmazásának. Olyan alaposan kell tisztítani, mint a saját fogakat.
 2. Féléves dentálhigiéniai és fogorvosi kontroll:
  A féléves kontrollvizsgálat ingyenes! A garancia rendszeres féléves kontrollvizsgálaton történő megjelenés mellett érvényes.

 

Cirkon híd tisztítása:

 1. Rendszeres és alapos tisztítás:
  Napi 2x2 perces fogmosás mellett a superfloss fogselymet vagy az interdentális fogkefét ajánljuk. A superfloss vége keményített, így könnyen átfűzhető a híd alatt. A fogpótlás felszínét tisztítsa meg alaposan, mintha fogselymet használna, majd távolítsa el a superflosst.
 2. Féléves dentálhigiéniai és fogorvosi kontroll:
  A féléves kontrollvizsgálat ingyenes! A garancia rendszeres féléves kontrollvizsgálaton történő megjelenés mellett érvényes.

 

Van-e bármilyen hátránya a cirkon, préskerámia vagy porcelán korona készítésének?

A fogászati korona készítése a fog gyökerének megtartását célzó mentőakció. Gyökérkezelt fogak megmentésére gyakran alkalmazzuk.

A korona készítéséhez ép fogszövet elvételére van szükség, hiszen a fogat megfelelően, a fent felsorolt statikai elvárásoknak megfelelően, egyenletes terhelésre kell előkészíteni. A sikeres fogkorona kialakítás a fenti ápolással és helyes harapási helyzet elérésével akár hosszú évtizedekre is megmentheti a fogat a kihúzástól.

 

Régebben elkészült, sérült fémkerámia vagy cirkonkoronát meg lehet-e javítani?

Mivel a fog megmentését tartjuk szem előtt, ezért a régi, sérült koronákat általában cserélni javasoljuk.


A sérülés, lepattanás hátterében állhat a fentiekben leírt harapási rendellenesség, melyet orvosolni szükséges, vagy a korona alatti szuvasodás, melynek legbiztonságosabb kezeléséhez a meglévő fogpótlás eltávolítása szükséges, ezáltal biztosítható a meglévő foganyag védelme, a foghúzás elkerülése.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Esztétikus fogpótlásához kérje nemzetközileg is elismert, magasan képzett esztétikai fogorvos csapatunk segítségét, támogatását. 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)