#Fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés

Hogyan működik az otthoni fogfehérítés?

Otthoni fogfehérítés alatt elsősorban az éjszakai, elasztikus fogfehérítő sínekkel végzett eljárást értjük. A sín egy speciális, a fogív és a fogak alakját követő forma, ami előzetes lenyomatvétel alapján készül.

A sín átlátszó, viselése semmiféle kellemetlenséggel nem jár. Ebbe a sínbe helyezett speciális anyaggal a fogak világosabbá, fehérebbé tehetők.

Az otthoni fogfehérítés a fogak mikrorepedéseinek rendszeres, otthoni, kényelmes, megszokott környezetben történő tisztítása, amely Önnek időt és pénzt is megtakarít: évekkel kitolja foga tündöklő ragyogását!

Fogfehérítés után miért érdemes otthon ismét fehéríteni?

Az otthoni fogfehérítést nem közvetlenül a rendelői, lézeres vagy LED lámpás fogfehérítés után javasolt alkalmazni, hanem fél/egy évvel utána.

Ez idő alatt a fogunk annyi szennyező, színező anyaggal találkozik, hogy újra eltömődnek a fog mikrorepedései, így a fog veszít fehérségéből. Ha táplálkozási, életvezetési szokásainkkal, például kávéfogyasztás, dohányzás, stressz, erre még ráteszünk, akkor ez az idő rövidebb is lehet.

Az otthoni fogfehérítés segít Önnek a fogai rendelői fogfehérítésen elért fehérséget a lehető leghosszabb távon fenntartani, újabb rendelői fogfehérítés nélkül. Tekintse meg a Fehér Fogak Egy Életre programban részt vevő páciensünk véleményét:Melyik otthoni fogfehérítőt javasoljuk?

Rendelőnkben az Opalescence rendszert javasoljuk. Szigorú és sok éves, sok teszttel egybekötött kutatásaink után csak ezt a rendszert találtuk arra érdemesnek, hogy tudatos, az egészségmegőrzést szem előtt tartó fogorvosokként Önnek ajánlani tudjuk.

Az Opalescence rendszer fő hatóanyaga a karbamid-peroxid, amelynek ma már világszerte emberek milliói köszönhetik hófehér mosolyukat és sikerüket, nyitottságukat.

Hogyan zajlik egy otthoni fogfehérítés?

  1. Az Ön fogai már megtisztításra kerültek a LED lámpás vagy lézeres fogfehérítés során
  2. Készítünk egy lenyomatot a fogairól
  3. A lenyomat alapján elkészítjük Önnek a speciális, egyedi, fogaira formázott sínt
  4. Dentálhigiénikus  kolléganőnk megmutatja és kipróbálja Önnel a sín használatát, a speciális otthoni fogfehérítő zselé adagolását, elosztását
  5. Ön otthon, kényelmesen, akár az esti filmnézés közben megtölti a sínt a fogfehérítő zselével és a javasolt módon fogaira helyezi
  6. A speciális fogfehérítő zselé megkezdi a működését: a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződött területeket
  7. 15-20 perc viselés után már le is veheti a sínt
  8. A tökéletes hatás érdekében ezt a folyamatot összesen 3 alkalommal, 3 napig, naponta egyszer javasolt elvégezni

Nagyon ritkán jelentkezhet hőérzékenység a fehérítés alatt. Ez csak nagyon érzékeny fogak esetében fordul elő, és csak átmeneti jelenség. Az otthoni fogfehérítés után pár nappal teljesen megszűnik.

A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalat bizonyítja.

 

Mit kell tennie, hogy fogai fehérségét otthon, kényelmesen megőrizhesse?

Válassza a LED lámpás fogfehérítést vagy Biolase lézeres fogfehérítésünket! Illetve ha már pár hete részt vett fogfehérítő kezelésen, kérje dentálhigiénikusaink segítségét. Kolléganőink tapasztalt, felkészült és gondos csapata örömmel áll rendelkezésére szaktudásuk teljességével, gondoskodásukkal és figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)