#Lézeres fogmegtartó kezelések

Lézeres gyökérkezelés

Ha egy gyökérkezelés során a gyökértömés sikertelen, akkor a fogat további kezelésnek kell alávetni, rosszabb esetben el kell távolítani, és implantátumra vagy hídra van szükség. A fogászati technológia fejlődésének hála azonban a lézeres gyökérkezelés kiemelkedő eredményeket mutat a lézerfogászat területén.

 

Hogyan zajlik a lézeres gyökérkezelés?

A Biolase Waterlase iPlus-szal végzett gyökérkezelés folyamata hasonlít a lézeres fogtöméshez, azt leszámítva, hogy az üreg elkészültekor egy hosszabb végződés kerül a lézerfejre, mely eléri a gyökércsatornát, és eltávolítja a pulpa anyagot.

Az intenzív lézerfény párhuzamos sugara tisztítja a csatornákat, a lézer 100%-osan sterilizál, "elolvasztja" a baktériumokat, és sokkal hatékonyabban tisztítja a csatornát, mint a hagyományos kémiai módszerekkel történő gyökérkezelési eljárás.

A lézeres gyökérkezelés kevesebb időt vesz igénybe, így pácienseinknek kevesebb időt kell a fogászati székben tölteniük, valamint a lézer fertőtlenítő hatásának köszönhetően a csatornák hatékonyabban tisztíthatók, ezért sok esetben nincs szükség annyi kontrollra, mint a hagyományos gyökérkezeléskor.

A lenti képen a fog kezelése során lézeres gyökérkezelést alkamaztunk. A bal oldali képen látható, hogy a foggyökér gyulladásban van. A lézeres gyökérkezelés protokoll során a baktériumokat a fog gyökércsatornájában teljes mértékben eltávolítottuk és a fogat gyökértömtük. A gyógyulási idő letelte után a gyulladás teljes mértékben eltűnt, a fog panaszmentes lett, páciensünk legnagyobb örömére.

Az új módszernek hála a gyógyulási folyamat is lerövidül.

A lézeres gyökérkezelés legfontosabb célja, hogy steril állapotba hozzuk a csatornákat. A hagyományos fogászatokon alkalmazott kémiai átöblítés csak a csatorna falán lévő és minimális mélységben elhelyezkedő baktériumokat tudják elpusztítani, azonban a fogászati lézerek felhasználásával a gyökér teljes szélességében elimináljuk a baktériumokat a lézerfény segítségével mélyre behatolva. Ebben rejlik a lézeres gyökérkezelés sikeressége.

 

Mennyire kockázatos a lézeres gyökérkezelés?

Gyakran keresnek fel páciensek azzal, hogy a hagyományos módon volt már többször is gyökérkezelésük, de valami miatt a korábbi kezelések nem jártak sikerrel. Fontos megemlítenünk, hogy a gyökérkezelés egy több visszarendelést igénylő kezeléssorozat, amely a fog megmentésére irányul. Eredményességét előre nem lehet garantálni a gyökércsatornák anatómiai variabilitása miatt. Azonban hála a lézeres mikroszkópos gyökérkezelésnek ezen kockázatokat sikerült szinte teljesen minimalizálni.

Összességében a lézeres gyökérkezelésnek kisebb a kockázata, mint a hagyományos gyökérkezelésnek, mivel a lézerfény a gyökércsatornában sokkal hatékonyabban sterilizál és tisztít, mint a hagyományos kémiai módszerekkel történő gyökérkezelési eljárások.

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje lézeres gyökérkezelésben jártas fogorvos specialistáink segítségét foga megmentése érdekében. Válassza professzionális lézeres kezeléseinket, hogy megmenthessük fogait. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

A lézeres kezelések nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett amalgám tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk, hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)