#Fogimplantáció
#Szájsebészet

Lágyszövettágítás a sikeres csontpótlásért

 

Mikor van szükség csontpótlásra?

Régebben kihúzott fogát szeretné pótoltatni, csontpótlásra van szüksége, de lágyszövete annyira beszűkült, hogy nem tudna befedni nagyobb mennyiségű csontpótló anyagot?

A fogászati hidrogél expander segítségével lehetőség van a lágyszövet tágítására, hogy az biztonsággal, a varrat szétnyílásának veszélye nélkül be tudja fedni a csontpótló  anyagot. Biztosan ismerős az Ön számára is, hogy ha túlpakol, túlterhel egy bőröndöt, akkor az már nem szállítható biztonságosan, hiszen a legkisebb fizikai behatásra is szétnyílhat?

Pontosan ez a helyzet az Ön lágyszövetével is abban az esetben, ha az elkeskenyedett, és nagy mennyiségű csont pótlása szükséges ahhoz, hogy az biztonsággal megtarthassa a beültetendő implantátumot. Ilyen esetekben kockázatos a csontpótlás, hiszen a szűk fogíny és csonthártya nem bírja el a szükséges csontmennyiséget, és a varrat mentén szétnyílhat. Tehát a megfelelően tág lágyszövet elengedhetetlen a sikeres és fertőzésmentes csontpótláshoz. 

 

Hogyan segít a hidrogél expander a lágyszövet tágításában?

A hidrogél expander óriási segítségünkre van a fogíny és az alatta lévő csonthártya, vagyis a lágyszövet tágításában. Első lépésben a szájsebész fogorvos beülteti az expandert a fogíny alá, majd 4-12 hétig bent hagyja. A fogászati expander anyaga egyfajta speciális hidrogél, amely a környezetéből veszi fel a nedvességet, és így előre meghatározott módon megduzzad.

Az expander így biztosan eléri végleges méretét és formáját, ez által készteti az ínyt a folyamatos tágulásra. Az eredmény a kellően kitágult lágyszövet, mely alá már biztonságosan beültethető a csont. Nem kell tartania attól, hogy a varrat megreped vagy felszakad. A hidrogél expander alkalmazásával olyan területen is sikerrel elvégezhető a csontpótlás, ahol rendkívül szűk a lágyszövet, és anélkül nem lenne biztonságos a csontpótlás.

 

Implantológus szakemberek:

Dr. Fülöp Papp Márta M.Sc. M.Sc.

Dr. Amirhossein Golkhorshidi M.Sc.

A Naturadentnél elkötelezettek vagyunk a csúcstechnika alkalmazása, a magas szintű professzionalizmus és a barátságos, félelemoldó kommunikáció mellett.

Jelentkezzen online implantációs konzultációra, várjuk szeretettel rendelőnkben!

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)