#Lézeres fogmegtartó kezelések

Gyulladt fog kezelése: gyökérkezelés

A gyökérkezelés fogmegmentő kezelés. A foggyökér gyulladásának megszüntetésére 2 megoldás van: vagy gyorsan és fájdalommentes foghúzással eltávolításra kerül a problémás fog, vagy csak a gyulladt fogbelsőt távolítjuk el, megmentve ezzel a fájós fogat.

 

Gyökérkezelés

 

 

Miért a gyökérkezelés a legjobb a gyulladt fog kezelésére?

A következők miatt:

  • gyökérkezeléssel megmenthető a foga
  • gondos ápolással még hosszú évekig fix és megbízható marad a fog
  • gyorsan megszüntethető a fogban és az érintett területen lüktető fájdalom
  • a rendelőnkben alkalmazott lézerrel és mikroszkóppal kiegészített gyökérkezeléssel maximálisan sterilen problémamentessé lehet varázsolni a fájó fogat

A hagyományos, szabad szemmel és nagyítóval végzett gyökérkezelések eredményességi rátája mindössze 80% körüli. Ez viszonylag magas hibalehetőséget jelent. A legnagyobb kockázatot az jelenti, ha egy gyökértömés nem megfelelő, hiszen ebben az esetben a fogat további kezeléseknek kell alávetni, rosszabb esetben el kell távolítani, és implantátumra van szükség. A technológia fejlődésének hála a rendelőnkben alkalmazott lézeres gyökérkezelés kiemelkedő eredményeket mutat, minimálisra tudjuk csökkenteni a sikertelen beavatkozások arányát.

 

Gyökérkezelés előtt és után

 

A legjobb technikákat használjuk a sikeres kezelés érdekében

A gyökérkezelés rendelőnkben a legújabb technológiával történik, a fog megtartása érdekében.

Olvasson tovább a lézeres gyökérkezelésről!

A VDW GOLD apex locator egy elektromos gyökércsatorna-hossz meghatározó készülék. A sikeres gyökérkezelés alapja, hogy ismerjük a gyökér pontos hosszát. Ellenkező esetben a tömés rövid vagy hosszú lehet, aminek következtében kialakul a gócbetegség.

Ebben az esetben a gyökérben elszaporodó baktériumok leterhelik az immunrendszert, foltos hajhullást, bőrbetegséget, szív és érrendszeri problémákat, vesebetegséget okozhatnak.

A gyökérkezelő eszköz elektromos módon, káros röntgensugárzás nélkül képes a gyökér pontos feltérképezésére. A művelet után a legfejlettebb és legújabb Biolase lézerfogászati berendezésekkel tisztítjuk meg a fog belsejét, kezelve ezzel a szövetek gyulladását.

 

Hogyan zajlik a lézerfogászati gyökérkezelés?

A Biolase Waterlase iPlus-szal végzett gyökérkezelés folyamata hasonlít a lézeres fogtöméshez, azt leszámítva, hogy az üreg elkészültekor egy hosszabb végződés kerül a lézer fejre, mely eltávolítja a fertőzött pulpa anyagot és eléri a gyökércsatornát. Az intenzív fény párhuzamos sugarai pedig tisztítják a csatornákat.

A lézeres kezelés 100%-osan sterilizál, "elolvasztja" a baktériumokat, és hatékonyabban tisztítja a csatornát, mint a hagyományos eljárás.

A lézeres gyökérkezelés kevesebb időt vesz igénybe, így Önnek is kevesebb időt kell nálunk töltenie. Emellett a lézer fertőtlenítő hatásának köszönhetően a csatornák hatékonyabban tisztíthatóak, ezért sok esetben nincs szükség annyi kontrollra, mint a hagyományos gyökérkezeléskor. Az új módszernek hála a gyógyulási folyamat is lerövidül, jóval kevesebb ideig fájhat a fog környéke.

 

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során eltérő mértékben jelentkeznek. Célunk, hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és kíméletesen történhessenek meg, akkor is, ha gyulladt fog kezeléséről van szó.

Velünk gyorsan és maximális sikerrel szüntetheti meg fogfájdalmát!

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje kollégáink segítségét, csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és családtagjai rendelkezésére szaktudásuk teljességével és minden figyelmükkel.

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)