#Félelemoldás

Félelem a fogorvostól 5. - AZ ELSŐ KEZELÉS UTÁN

Na igen, a kürettálás. Enyhén szólva féltem tőle. :) Tényleg megdöbbentő, de nem volt mitől...

A blogbejegyzések ezen részei már több hónapja történtek, de mint mindegyik beavatkozásnak, ennek is nagyon komoly hatása van az életemre.

A fogíny, a fogak közti rések tökéletes tisztasága jóval fontosabb, mint gondoltam volna.

Sok évet éltem le úgy, hogy enyhébb vagy erősebb fogínyvérzés mellett mostam a fogaimat. Nem nagyon mertem mások előtt fogat mosni, mert tudtam, hogy bármikor véres lehet a fogkrém.

Megvettem a legdrágábbakat. Fogkrémből és szájvízből is.

Sok-sok ezret költöttem a reklámok által a legjobbnak tituláltakra. Most már tudom, hogy szélmalomharcot vívtam. Elkölthettem volna az összes pénzem a legjobb szerekre, mint ahogy valóban mindennel megpróbálkoztam, csak a fogorvost elkerüljem.

A blogbejegyzésekből nem derül ki, de néhány hónappal a Naturadent-beavatkozás előtt egy kisebb baleset miatt voltam fogorvosnál, ahol fájdalmas fogkő eltávolítás is történt.

Gyakorlatilag eredménytelenül. A felszínen, a fogínyen kívüli fogkövek eltűntek szépen, de az ínyemből továbbra is ömlött a vér. A doktor a felmérés után szépen felvázolta a problémát. Végleges, és egyetlen megoldásnak nevezte a kürettálást, ami elkerülhetetlen beavatkozás az én esetemben. Nem volt más út, csak a teljes tisztítás, ami gyakorlatilag huszonéves problémámat oldotta meg.

Sikálhatom az ínyem, haraphatok almát, nincs utána vérnyom. Leírhatatlan megkönnyebbülés és felszabadulás. Nincs mit rejtegetni, lehet almát is enni – nyilvánosan. :) 

 

Kíváncsi az előzményekre is?

Olvassa el Zsolt élménybeszámolójának első, második, valamint harmadik és negyedik részét. Ha Önnek is voltak hasonló élményei és megosztaná másokkal is, írja meg nekünk az enisfeltem@naturadent.hu címre.

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 15 000 Ft)