Adatkezelési tájékoztató ➤ NaturaDent

1056 Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
+36 1 789 0690
info@naturadent.hu
LézerfogászatLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyLézeres foggyökércsúcs gyulladás eltávolításLézeres nyelvfék, ajakfék eltávolításLézeres peri implantitis kezelésLézeres ínykorrekcióLézeres ínyesztétika, ínyvisszahúzódás kezelésLézeres fogfúrás, fogtömésLézeres gyökérkezelésLézeres kürettálás, mélytisztításLézer minden területre: a Biolase termékcsaládEsztétikai fogászatFogkő eltávolítás, depurálásMosolytervezés biológiai alapokonFogszuvasodás kezelése, fogtömésÓzonkezelés, fertőtlenítésMiért fontos a rendszeres dentálhigiénés kezelés?Kismama fogászatÁltalános fogászati állapotfelmérésLézeres ínyformázás, ínyplasztika, ínymosolyKerámia héjakDentálhigiéniai tanácsadásFogékszerGyermekfogászatBarázdazárásFog restaurációKofferdám izolálásPorcelán, azaz préskerámia koronaFémmentes cirkon korona és hídProfesszionális dentálhigiénés kezelésKorona, hídProfesszionális dentálhigiénés kezelésDirekt héjEsztétikus fogtömésKíméletes szájsebészeti kezelések Csontpótlás implantáció előttBiorezonancia, biorezonanciás mérésVoll mérésBölcsességfog húzás fájdalommentesenLágyszövettágítás a sikeres csontpótlásértFoghúzásDigitális panoráma röntgenLézeres ínykorrekcióCsontpótlás, arcüreg emelés saját membránnal kiegészítveCsontpótlás FogbeültetésFogfehérítésOtthoni fogfehérítésFogfehérítés Budapesten lézerrelLED lámpás fogfehérítésFehér fogak egy életre?Kiemelt ajánlataink4 + 1 Straumann implantátum akció - pároknak isOtthoni fogfehérítés – KIVÉTELES ajánlat akár 39.000 Ft-értSzépségfogászati csomag jegyespárok részéreIdén is ajándékozzon mosolyt!Gyermek fogászati csomagDentálhigiéniai csomag kismamák részéreFogpótlások, fogbetétek, koronákFogpótlás: melyik típust milyen helyzetben javasoljuk?Fogbeültetés - fogimplantátumFogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatLézeres mikroszkópos gyökérkezelés: Mikor jó megoldás és hogyan zajlik?Hatékony gyökérkezelés lézerrel és mikroszkóppalÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászatFogszabályozásÖnligírozó fogszabályozásFémmentes fogszabályozásKivehető éjszakai fogszabályozó gyerekeknekFogszabályzó típusok: melyiket kinek ajánljuk?Esztétikai fogszabályozásLáthatatlan fogszabályzásBelső, nyelv felőli fogszabályzóÉjszakai fogszabályzó akár felnőtteknek isÖnligírozó fém vagy porcelán fogszabályzó
LézerfogászatEsztétikai fogászatKíméletes szájsebészeti kezelések FogszabályozásFogfehérítésKiemelt ajánlatainkFogpótlások, fogbetétek, koronákFogbeültetés - fogimplantátumLézeres mikroszkópos fogászatÁllkapocs ízületi problémák kezeléseAltatásos fogászat

Adatkezelési tájékoztató

a

Adatkezelési tájékoztató

A GYÓGYKEZELÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉSRE VONATKOZÓAN

Tisztelt Páciensünk!

Ön annak érdekében keresett fel bennünket, hogy gyógykezelésben részesítsük. Ennek mi a legjobb tudásunk és a jogszabályokban – beleértve a Magyar Orvosi Kamara orvosetikai normáit is – foglaltak alapján teszünk eleget. Célunk, hogy az Ön által választott egészségügyi szolgáltatást a lehető legnagyobb megelégedése mellett végezzük.

Tudnia kell, hogy a gyógykezelés része az Ön adatainak kezelése is. Kezeljük az Ön személyazonosító adatait, amely gyűjtőfogalomba azok az adatok tartoznak, amelyekből az Ön személye beazonosítható. Emellett kezeljük az Ön egészségügyi adatait. E körbe tartoznak mindazon adatok, amelyek az Ön gyógykezelése során keletkeznek vagy úgy, hogy Öntől tudjuk meg őket, vagy úgy, hogy mi magunk képezzük azokat vagy más egészségügyi intézménytől, orvostól jutnak a tudomásunkra. Emellett, hogy kapcsolatot tarthassunk Önnel, kezeljük az Ön hozzájárulása alapján a kapcsolattartási adatait is. Mindez azt a célt szolgálja, hogy az Ön gyógykezelése a lehető leghatékonyabb lehessen.

A gyógykezelési célú adatkezelés kereteit jogszabályok határozzák meg, amelyek részletes leírásokat, benne komoly kötelezettségeket írnak elő számunkra. Egyik ilyen kötelezettségünk, hogy az adatkezelés megkezdése előtt Önt részletesen tájékoztassuk az adatkezelésről és annak körülményeiről. Jelen dokumentum annak érdekében született, hogy Ön minden, gyógykezelési célú adatkezeléssel kapcsolatos információt egy helyen megtaláljon.

Kérjük, szíveskedjen elolvasni ezt a tájékoztatót, hogy részleteiben is ismerje, hogy Rendelőnkben kik, milyen célból, milyen terjedelemben és meddig kezelik az Ön adatait. Ha a tájékoztatóval kapcsolatban vagy magával az adatkezeléssel kapcsolatban lenne kérdése, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Az adatkezelési folyamatok és azok végrehajtásának megfelelősége érdekében adatvédelmi tisztviselőt alkalmazunk, aki szakmai tudásával támogatja és ellenőrzi az adatkezelésünket.

Az adatkezelési tájékoztató megismeréséről Önnek nyilatkoznia kell, hogy mi is tudjuk, megismerte azokat az információkat, amelyek az adatkezeléssel kapcsolatosak. Emellett egy hatósági vizsgálat során nekünk be kell tudnunk mutatni, hogy Önt megfelelően tájékoztattuk az adatkezelésünkről.

 

2019. november 21.

 

 

                    …………………………………………………….

                Dr. Fülöp Papp Márta

                                ügyvezető

                    NaturaDent Service Kft.

 

 

  • I. RÉSZ – Az Adatkezelő
        1. Az Adatkezelő adatai
    1. Adatkezelő neve:              NaturaDent Service Kft.
    2. A Rendelő címe:               1056 Budapest, Váci utca 81.
    3. E-mail-címe:                      info@naturadent.hu
    4. Telefonszáma:                   0617890690
    5. Adatkezelési nyilvántartási számok: NAIH-82804/2015, NAIH-82772/2015
    6. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:

                                   név: Törzsök Borbála

                                   e-mail-cím: dpo@naturadent.hu

  • II. RÉSZ – Definíciók

A Rendelő („Adatkezelő”) a gyógykezelés során személyes adatot, azon belül személyazonosító adatot és egészségügyi adatot kezel. A gyógykezelés hatékonysága érdekében, ha a páciens hozzájárul, kapcsolattartási adatok kezelésére is sor kerül.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató értelmezése során az egyes fogalmak jelentése:

  • „Adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza. Az első pontban megjelölt Rendelő.
  • „Személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható. A személyazonosító adat (például név, TAJ szám, születési idő stb.), az egészségügyi adat (például az adott betegséghez tartozó kórkép, a vérvételi lelet, a vizsgálat során felmerülő panaszok stb.), valamint az e-mail-cím és/vagy a telefonszám.
  • „Személyazonosító adat”: a páciens azonosítására szolgáló személyes adat (például név, társadalombiztosítási azonosító jel („TAJ szám”), születési idő stb.), amelyet a gyógykezelés céljából a Rendelő az egészségügyi adattal együtt, az egészségügyi dokumentáció részeként kezel.
  • „Egészségügyi adat”: az érintett testi, értelmi és lelki állapotára, kóros szenvedélyére, valamint a megbetegedés, illetve az elhalálozás körülményeire, a halál okára vonatkozó, általa vagy róla más személy által közölt, illetve az egészségügyi ellátóhálózat által észlelt, vizsgált, mért, leképzett vagy származtatott adat; továbbá az előzőkkel kapcsolatba hozható, az azokat befolyásoló mindennemű adat, információ (pl. magatartás, környezet, foglalkozás).
  • „Egészségügyi dokumentáció”: az egészségügyi szolgáltatás során az egészségügyi dolgozó tudomására jutó, a páciens kezelésével kapcsolatos egészségügyi és személyazonosító adatokat tartalmazó feljegyzés, nyilvántartás vagy bármilyen más módon rögzített adat, függetlenül annak hordozójától vagy formájától. (Ez maga a páciensnyilvántartás.)
  • „Kapcsolattartási adat”: amin keresztül az Adatkezelő kapcsolatot tud teremteni a pácienssel; e- mail-cím, telefonszám.
  • „Érintett”: az a magánszemély, akire a kezelt adatok vonatkoznak, jelen esetben a páciens vagy páciens gondviselője, esetenként az elhunyt személy.
  • „Adatvédelmi tisztviselő”: a Rendelő által kijelölt, szakmailag felkészült és alkalmas személy, aki az adatvédelmi előírásoknak megfelelő működést támogatja és felügyeli.
  • „Általános Adatvédelmi Rendelet” (GDPR): az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről.
  • „NAIH”: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, az adatkezelések vonatkozásában eljáró hatóság.
  • „EESZT”: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, amely az egészségügyben kezelt adatok egységes, elektronikus tárhelye, ahol az egészségügyi adatok kezelése megtörténik.

Az általunk, mint Adatkezelő által meghatározott kereteken belül és mechanizmusok szerint maga az orvos vagy az orvos utasítása alapján eljáró asszisztens, valamint igénybevétele esetén, az utasítása szerint eljáró más közreműködő személy (például a páciensfelvételben közreműködő személy) is részt vesz a személyes adatok kezelésében.

Mivel több orvossal dolgozunk, nagy számú pácienst látunk el, és így személyes adataikkal is találkozunk, ennek értelmében a GDPR rendelet alapján adatvédelmi tisztviselőt alkalmaznunk.

Az adatvédelmi tisztviselő kulcsszereplő az adatkezelési rendszerünkben, aki támogató és ellenőrző feladatát függetlenül látja el. Az adatvédelmi tisztviselő az Általános Adatvédelmi Rendeletnek való megfelelés alappillére. Hozzájárul ahhoz, hogy eleget tegyünk az adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségeinknek.

  1. Gyógykezelési tevékenység végzése

A gyógykezelés végzése jelenti a betegség megelőzésével, az egészség megőrzésével, valamint a betegségek felismerésével, kezelésével kapcsolatos tevékenységünket, jelenti továbbá a tényleges gyógyítást, vagyis az egészségügyi problémák kezelését, emellett az állapot szinten tartását, a rehabilitációt és az ehhez kapcsolódó orvosi tevékenységünket.

Ezen tevékenységek során a jogszabályban meghatározott adatok, valamint azon adatok kezelése történik, amelyet a cél (sikeres gyógykezelés) elérése érdekében indokoltnak tartunk. A kezelt adatok nyilvántartása minden esetben az egészségügyi dokumentációban (páciensnyilvántartás) történik.

    1. A kezelt adatok forrása

A kezelt adatok forrása fő szabály szerint az egészségügyi ellátást igénybe vevő személy, azaz Ön. Egészségügyi adatot más, harmadik személytől is felvehetünk. Ezek a harmadik személyek lehetnek az Önt kísérő hozzátartozók vagy más személyek például akkor, amikor az adatot saját maga az állapotából kifolyólag nem képes közölni velünk. Harmadik személytől származik az adat akkor is, amikor az egészségügyi ellátórendszeren belül dolgozó személy küldte a pácienst és az adatait hozzánk és az adatfelvétel nálunk ezek alapján történik.

    1. A kezelt adatok köre
      1. A gyógykezelés során kezeljük az Ön személyazonosító adatait és egészségügyi adatait.
      2. Személyazonosító adatai az alábbiak:
      1. az Ön családi és utóneve
      2. születési neve
      3. a neme
      4. a születési helye és ideje
      5. az Ön édesanyja leánykori családi és utóneve
      6. az Ön lakóhelye
      7. az Ön tartózkodási helye
      8. az Ön TAJ száma
      9. foglalkozása
      1. Az 1.2.1 pontban foglaltakon felül kötelesek vagyunk kezelni az egészségügyi dokumentációban rögzítendő adatokat. Ezek a következők:
  1. a gyógykezelésről értesítendő személy neve, címe, elérhetősége; kiskorú vagy gondnokság alatt álló páciens esetén a törvényes képviselő neve, címe, elérhetősége
  2. kórelőzmény, kórtörténet
  3. első vizsgálat eredménye
  4. diagnózist és gyógykezelési tervet megalapozó vizsgálati eredmények, vizsgálatok elvégzésének időpontjai
  5. ellátandó páciens neve, kialakulása alapjául szolgáló betegségek, kísérőbetegségek, szövődmények
  6. ellátást közvetlenül nem indokoló betegség és kockázati tényezők megnevezése
  7. elvégzett beavatkozások ideje és azok eredménye
  8. gyógyszeres és egyéb terápia és azok eredménye
  9. a páciens gyógyszer-túlérzékenységének adatai
  10. bejegyzést tevő egészségügyi dolgozó neve, bejegyzés időpontja
  11. páciensnek, tájékoztatásra jogosult más személynek nyújtott tájékoztatás tartalmának rögzítése
  12. beleegyezés és visszautasítás ténye, ezek időpontja
  13. minden egyéb adat és tény, mely a páciens gyógyulására befolyással lehet
  14. vizsgálatokról készült leletek
  15. gyógykezelés és konzílium során keletkezett iratok
  16. ápolási dokumentáció
  17. képalkotó diagnosztikus eljárások felvételei
  18. páciens testéből kivett szövetminták
      1. Ezeken kívül felvehetünk egyéb olyan adatot is, amely a megítélésünk szerint a gyógyításhoz szükséges.
    1. Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelést az Általános Adatvédelmi Rendelet 9. cikk (2) bekezdésének h) pontja alapján végezzük, azaz az adatkezelés az orvosi diagnózis felállítása és/vagy egészségügyi, vagy szociális ellátás, vagy kezelés nyújtása érdekében szükséges. Emellett köteleznek bennünket az adatkezelésre az egészségügyi adatkezelésről szóló magyar jogszabályok előírásai is.

Ezek alapján kötelességünk az egészségügyi dokumentáció vezetése, amelyben az Önre vonatkozó személyes adatokat kezeljük. Ezen jogszabályok előírják azt is, hogy az egészségügyi adatok felvétele a gyógykezelés része.

    1. Az adatkezelés megtagadásának következménye

A gyógykezelés során Ön önkéntesen adja meg a személyes adatait, így Ön – bizonyos esetekben – megtagadhatja az egészségügyi adatainak és a személyazonosító adatainak átadását, azonban így az orvosi diagnózis felállítása akadályba fog ütközni, és az Ön ellátása nem feltétlenül vagy egyáltalán nem lesz biztosított.

    1. Az adatkezelés időtartama

Az egészségügyi dokumentációt az adatfelvételtől számított 30 évig, a zárójelentést 50 évig kötelesek vagyunk megőrzi. A képalkotó diagnosztikai eljárással készült felvételt az annak készítésétől számított 10 évig, a felvételről készített leletet a felvétel készítésétől számított 30 évig kell megőriznünk.

  1. Kapcsolattartás Önnel

A hatékony gyógyítás része, hogy szükség esetén Önnel kapcsolatba léphessünk. Számos olyan helyzet létezik, amikor nekünk kell valamely információ beszerzéséhez vagy átadásához, kezelések között vagy azok érdekében Önhöz fordulnunk.

    1. A kezelt adatok forrása

A kapcsolattartás érdekében kezelt adatokat Öntől vesszük fel.

    1. Kezelt adatok köre

Kapcsolattartás érdekében az alábbi adatokat kezeljük:

  • név; valamint
  • e-mail-cím;
  • és/vagy telefonszám.

Ön dönthet úgy, hogy nem járul hozzá ahhoz, hogy a kapcsolattartás érdekében a fenti adatait kezeljük. Ön dönt arról is, hogy mely adatát vagy adatait kezelhetjük a kapcsolattartás érdekében.

Ha Ön úgy dönt, hogy nem járul hozzá a kapcsolattartáshoz szükséges adatok kezeléséhez, akkor nem tudjuk Önnel a kapcsolatot hatékonyan tartani, ami fennakadást okozhat az Ön ellátásában.

    1. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön által megadott kapcsolattartási adatokat az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, amelynek jogalapját az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szolgáltatja.

A hozzájárulást az adatok kezeléséhez írásban kérjük Öntől. Ezen a hozzájáruló nyilatkozaton döntheti el, hogy mely adata kezeléséhez járul hozzá.

Ön bármikor jogosult a megadott hozzájárulás visszavonására. Innentől fogva azonban mi nem tudunk hatékonyan kapcsolatba lépni, kapcsolatot tartani Önnel.

    1. Az adatkezelés időtartama

A kapcsolattartási adatait addig kezeljük, ameddig Ön a 2.3 pontban meghatározott hozzájárulását vissza nem vonja. Az adatkezelésre a jogalapunk akkor is megszűnik, ha Ön nem lesz a Rendelőnk páciense.

  1. Marketing tevékenység végzése (Hírlevél)

Rendelőnk számos olyan lehetőséget igyekszik hónapról hónapra kitalálni és felkínálni Ön részére, amely nem csak a Rendelőnkben végzett gyógykezelések minőségét tűzi ki célul, hanem támogatja és ösztönzi a teljeskörű fogászati ellátásban való részvételét, felhívva figyelmét:

  • a folyamatosan megújuló technológiáinkra,
  • csomagjainkra,
  • szolgáltatás kapcsolásainkra.

A tájékoztatás és információ nyújtásához hozzájárulás alapján kezeljük kapcsolattartói adatait.

    1. A kezelt adatok forrása

A marketing tevékenység érdekében kezelt adatokat Öntől vesszük fel.

    1. Kezelt adatok köre

A kezelt adatok köre megegyezik a 2.2 pontban meghatározottakkal.

Ön dönthet úgy, hogy nem járul hozzá ahhoz, hogy a fenti adatait kezeljük marketing tevékenység céljára. Ön dönt arról is, hogy mely adatát vagy adatait kezelhetjük a 3. pontban meghatározott célokra.

Ha Ön úgy dönt, hogy nem járul hozzá a kapcsolattartói adatinak kezeléséhez marketing tevékenység célja érdekében, akkor nem tudjuk Önt tájékoztatni aktuális ajánlatainkról.

    1. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön által megadott kapcsolattartási adatokat marketing tevékenység végzésére az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, amelynek jogalapját az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szolgáltatja.

A hozzájárulást az adatok kezeléséhez írásban kérjük Öntől. Ezen a hozzájáruló nyilatkozaton döntheti el, hogy mely adata marketing célú kezeléséhez járul hozzá.

Ön bármikor jogosult a megadott hozzájárulás visszavonására. Innentől fogva azonban mi nem tudunk teljesértékű tájékoztatást adni ajánlatainkról az Ön számára.

    1. Az adatkezelés időtartama

A kapcsolattartási adatait marketing célra addig kezeljük, ameddig Ön a 3.3 pontban meghatározott hozzájárulását vissza nem vonja. Az adatkezelésre a jogalapunk akkor is megszűnik, ha Ön nem lesz a Rendelőnk páciense.

  1. Weblapon keresztül történő bejelentkezés

Rendelőnk weblapján keresztül is van lehetősége kapcsolattartói adatainak megadásával időpontot foglalni vagy adott esetben információt kérni, így a lehető legrövidebb időn belül munkatársunk felveszi a kapcsolatot a megadott kapcsolattartói adatok valamelyikén, melyet Ön ad meg.

Ezzel szeretnénk segíteni és kényelmessé tenni Ön számára az időpontok lefoglalását és kérdéseire válaszolva segíteni a gyógykezelések megkezdését, folytatását.

    1. A kezelt adatok forrása

A weblapon keresztül történő bejelentkezés érdekében kezelt adatokat Ön adja meg weblapunkon.

    1. Kezelt adatok köre

A kezelt adatok köre megegyezik a 2.2 pontban meghatározottakkal.

Ön dönthet úgy, hogy nem járul hozzá ahhoz, hogy a fenti adatainak kezeléséhez, azonban ebben az esetben nem tudjuk felvenni a kapcsolatot Önnel, tájékoztatni kérdéseivel kapcsolatban és/vagy időpont foglalás céljában. Ön dönt arról is, hogy mely adatát vagy adatait kezelhetjük a 4. pontban meghatározott célokra.

    1. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön által megadott kapcsolattartási adatokat az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, amelynek jogalapját az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szolgáltatja.

A hozzájárulást az adatok kezeléséhez weblapunkon keresztül jelölő négyzet kitöltésével kérjük Öntől. weblapunkon lévő, kitölthető időpontfoglalás/tegye fel kérdését! űrlapok kitöltésével tudja megadni azon kapcsolattartói adatait, melynek kezeléséhez hozzájárul.

Ön bármikor jogosult a megadott hozzájárulás visszavonására az I. részben feltűntetett elérhetőségeinken keresztül.

    1. Az adatkezelés időtartama

A kapcsolattartási adatait addig kezeljük, ameddig Ön a 4.3 pontban meghatározott hozzájárulását vissza nem vonja. Az adatkezelésre a jogalapunk akkor is megszűnik, ha Ön nem lesz a Rendelőnk páciense.

 

  • IV. RÉSZ – Kik Férhetnek hozzá az adatokhoz?

Az Ön személyes adataihoz a III. rész 1. és 2. pontjaiban lefektetett adatkezelési célok érdekében a Rendelőben dolgozók férnek hozzá. Ez azt jelenti, hogy az orvos mellett, az orvos utasításai alapján és a felügyelete mellett, a vele együtt dolgozó asszisztens, esetleg más, a gyógykezelés során közreműködő személy férhet hozzá az Ön adataihoz.

Az Ön adataihoz Rendelőnk vezetője és az adatvédelmi tisztviselő is hozzáfér.

  • V. RÉSZ – Adattovábbítás

A magyar jogszabályokban rögzítettek szerint az egészségügyi ellátóhálózaton belülre és az egészségügyi ellátóhálózaton kívülre is kötelesek vagyunk az Ön személyes adatát, adatait továbbítani.

Ezek az adattovábbítások csak esetlegesen merülhetnek fel. Például, ha bizonyos fertőző betegséget észlelünk Önnél, úgy ezen betegségre vonatkozó adatokat kötelesek vagyunk továbbítani az egészségügyi államigazgatási szervnek.

Az adattovábbításokkal kapcsolatos részletes tájékoztatást (beleértve a továbbítással érintett adatkört, a továbbítás címzettjét, a továbbítás célját és jogalapját) akkor adjuk meg, amikor az adattovábbítás ténylegesen előfordul.

  • VI. RÉSZ – Adatbiztonság

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy megtettük azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítottuk és működtetjük azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Ön személyes adatai megfelelő védelmének biztosításához szükségesek.

Az adatokhoz való hozzáférés biztonságát jelszavas védelemmel garantáljuk az elektronikusan kezelt adatok esetében, a papíralapú dokumentációt pedig elzártan kezeljük.

Az adatok véletlen megsemmisülésének megakadályozása érdekében rendszeresen biztonsági mentéseket hajtunk végre.

  • VII. RÉSZ – Interneten keresztüli adathasználat

A cookie (süti) egy kisméretű adatfájl, adategyüttes, amely egy weboldal meglátogatása, böngészése során kerül az Ön eszközére (számítógépére, telefonjára, táblagépére). A sütik sokféle célt szolgálhatnak. Leggyakrabban a felhasználói élmény növelése, a weboldal jó működése, továbbá célzott reklámok elhelyezése érdekében gyűjtenek adatokat a meglátogatott weboldal használatáról, látogatottságáról.

A cookie-k nem alkalmasak egy weboldal látogatójának személy szerinti azonosítására, kizárólag a látogató eszközének (számítógépének, telefonjának, táblagépének) felismerésére. Nem alkalmasak programok vagy vírusok futtatására sem.

A NaturaDent Service Kft. által működtetett honlapon alkalmaz sütiket: naturadent.hu

        1. Milyen célból és milyen sütik kerülnek használatra

 

Cookie

Süti funkciója és a süti által gyűjtött adatok

Google Adwords cookie-k

Ezek a sütik a weblapunkon való
látogatásokról gyűjt adatokat (pl.: meglátogatott
aloldalak). Remarketing célúak, azaz lehetővé teszik,
hogy az Ön számára, a honlapunkra való
látogatásai alapján, más weblapokon célzott hirdetések jelenjenek meg.

Google Analytics cookie-k

Ezek a sütik a honlap használatáról,
látogatottságáról való elemzések készítése érdekében,
a  honlapunkon való látogatásokról statisztikai
adatokat gyűjtenek (pl.: megtekintett aloldalak,
látogatók száma, hozzávetőleges földrajzi helyzetük
stb.). A Rendelő a Google Analytics szolgáltatáson
keresztül, a weboldal forgalmáról és használatáról
kapott statisztikai adatokat a honlap fejlesztésére
használja fel.

Facebook cookie-k

Ezek a sütik szintén a  honlap
használatáról gyűj adatokat (pl.: megtekintett
aloldalak), annak érdekében, hogy a Facebook
felületén az Ön számára célzott hirdetések
jelenjenek meg.

        1. Adatkezelés időtartama

A fenti sütik a weblapunkra látogatása során adott engedélyével, azaz az Ön hozzájárulásával kerülnek elhelyezésre a böngészésre használt eszközén. Élettartamuk változó, de legkésőbb az elhelyezésüket követő 2 év elteltével automatikusan törlésre kerülnek.

Ugyanakkor Ön a sütiket bármikor törölheti, illetve beállíthatja böngészőjét úgy, hogy a sütik alkalmazását tiltsa. Az alábbi linkeken tájékozódhat a cookie-k törléséről, illetve tiltásáról a leggyakrabban használt böngészők esetében:

 

A cookie-k alkalmazásának tiltása esetén azonban előfordulhat, hogy a weboldalunk a tervezettől eltérően, nem optimálisan fog működni az Ön böngészőjében.

 

  • VIII. RÉSZ – Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai

A fenti III. részben felsorolt adatainak kezelésével kapcsolatban Önt megilletik az alábbi jogok. Az alábbi jogokkal kapcsolatos kérelmét indokolatlan késedelem nélkül, legfeljebb azonban a kérelem beérkezésétől számított  hónapon belül áttekintjük és tájékoztatjuk Önt az azzal kapcsolatban megtett intézkedésekről. Ha bonyolult a megítélendő kérdés vagy információt kell beszereznünk ahhoz, hogy a kérelmében foglaltaknak eleget tegyünk, akkor ez a határidő legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

        1. A hozzáféréshez való jog
    1. Jogosult az Önre vonatkozó egészségügyi és személyazonosító adatokat megismerni, betekinthet az egészségügyi dokumentációba, valamint az adatairól másolatot kérhet. Ha Ön utólag szeretne információkhoz jutni az általunk kezelt, Önnel kapcsolatos adatok köréről, a kezelés módjáról, valamint annak részleteiről, akkor a hozzáférési jogát írásban gyakorolhatja írásbeli üzenet küldésével az I. rész 1. pontjában megadott elérhetőségeken. Igényét ezen felül személyesen is jelezheti.
    2. Ön az általunk kezelt személyes adatainak másolatát első alkalommal díjmentesen megkapja. Tájékoztatjuk, hogy ha ezt követően további másolatra lenne szüksége, akkor ezen további másolatok költségét a Rendelő megtéríttetheti.
    3. Ha Ön elektronikus levélben (e-mailben) kér az adataihoz hozzáférést – az Ön ellenkező kérelme hiányában – kérelmét elektronikusan (e-mailben) teljesítjük.
        1. A helyesbítéshez való jog
    1. Ön az I. rész 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban vagy személyesen kérheti, hogy módosítsuk vagy kijavítsuk valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail-címét vagy ha megváltozik a neve, lakcíme), illetve egészségügyi adatát.
    2. Az egészségügyi adat javítása során úgy járunk el, hogy a hibás egészségügyi adatot az adatfelvételt követően nem töröljük, hanem azt úgy javítjuk ki, hogy az eredeti adat is megállapítható legyen.
        1. A törléshez való jog
    1. Ön az I. rész 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban vagy személyesen kérheti a személyes adatainak a törlését bizonyos esetekben, így például, ha a páciensellátás során olyan személyes adatot vettünk volna fel, amely a gyógykezeléshez és az egészségügyi dokumentáció vezetéséhez nem szükséges.
    2. Mivel az egészségügyre vonatkozó jogszabályok pontosan meghatározzák, hogy mennyi ideig szükséges az egészségügyi adatokat tárolni, az azokra irányuló törlési kérelmet nem teljesíthetjük, ha a jogszabályban meghatározott kötelező megőrzési idő még nem telt el.
        1. Az adatkezelés korlátozásához való jog
    1. Ön az I. rész 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban vagy személyesen kérheti, hogy a személyes adatainak kezelését korlátozzuk a jogszabályban meghatározott esetekben. Ha az adatok korlátozás alá kerülnek, úgy fő szabály szerint azokat a korlátozás kezdetétől csak tároljuk, egyéb adatkezelési műveletet nem hajtunk végre rajtuk.
    2. Az adatai korlátozását kérheti abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a jogai gyakorlására irányuló kérelmét jogellenesen kezeltük, azonban az Ön által kezdeményezett hatósági eljárás miatt szükséges az, hogy a kérelmét ne töröljük. Ekkor a hatóság megkereséséig azt tovább tároljuk. Akkor is kérheti az adatai kezelésének korlátozását, ha az adatai pontosságát vitatja. Ez esetben az ellenőrzési folyamat lezárultáig az adatait korlátozottan kezeljük. Akkor is kérheti az adatkezelés korlátozását, ha nekünk már nincs szükségünk az adatra, de Ön például egy bírósági eljárás miatt mégis kéri azok megtartását.
        1. Az adathordozhatósághoz való jog
    1. Ön az I. rész 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban vagy személyesen kérheti átadni azokat a személyes adatokat, amelyeket az Ön hozzájárulása alapján elektronikus formában kezelünk.
    2. Kérésére az adatokat olyan formában kell biztosítanunk az Ön számára, amely a későbbiekben is felhasználható és amely engedi, hogy Ön értelmezni tudja a benne foglalt információt és azt utóbb, más szolgáltatónál is fel tudja használni. Így ezeket az adatokat nem kódoljuk és nem védjük jelszóval sem.
    3. Igénye szerint az Ön adatait mi is átadhatjuk egy Ön által kiválasztott másik orvosnak, illetve szolgáltatónak, például amennyiben orvost kíván váltani.
  • IX. RÉSZ – Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetősége

Amennyiben Ön a VII. részben foglalt jogait érintő kérelmet terjesztett elő, azonban kérelmét nem teljesítettük, Ön jogosult a felügyeleti hatósághoz fordulni.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárását abban az esetben kezdeményezheti, ha adatvédelmi jogsértést tapasztal.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a NAIH javasolja az érintetteknek, hogy bármely probléma esetén először lehetőleg az Adatkezelőhöz, azaz hozzánk forduljanak a békés megoldás megtalálása érdekében. Jelen esetben ezért arra kérjük, ha bármilyen problémája, igénye merül fel, azt először nekünk jelezze, bár ezt természetesen nem várhatjuk el Öntől kötelező jelleggel. Bennünket – beleértve az adatvédelmi tisztviselőnket is – az I. rész 1. pontban meghatározott elérhetőségeken tud elérni.

Ön a hatósággal a következőképpen tudja a kapcsolatot felvenni: e-mailben az ugyfelszolgalat@naih.hu címen, levélben pedig a 1530 Budapest, Pf.: 5. címen keresheti őket.

Abban az esetben, ha úgy ítéli meg, hogy az adatkezelésünk jogszerűtlen volt, bírósághoz is fordulhat. A bírósági eljárásban Ön jogosult a lakóhelye szerinti törvényszék eljárását kezdeményezni. A megfelelő illetékességű törvényszéket ezen a linken találhatja meg: http://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/illetekessegkereso.

 

2019. november 21.

 

 

 

    .....................................................................

                      Dr. Fülöp Papp Márta

                                ügyvezető

                    NaturaDent Service Kft.

 

 

Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét és havonta értesítéseket kap aktuális akciónkról.

a

Budapest, V. Kerület, Váci utca 81.
Rendelési idő Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 21:00, Péntek: 8:00 - 14:00
+36 1 KATTINTSON
KATTINTSON
Naturadent