#Lézeres fogmegtartó kezelések

Nyitott kürettálás, mélytisztítás

A fogágybetegség kellemetlen probléma. Fogfájással, fogínyvérzéssel jár, amit ha önmagán észrevesz, a lehető leghamarabb keressen fel minket, hogy a további komplikációkat elkerülhesse!

 

Hogyan ismerheti fel a fogágybetegséget?

  • fogmosás hatására, fogselyem használatakor vérzik az ínye
  • ínye érintésre érzékeny, sötétebb színű, feszült, láthatóan gyulladt
  • fogmosás, vagy hideg-meleg étel, ital fogyasztásakor érzékenyebb, fájdalmasabb a fog nyakánál, a fogkorona és az íny találkozásánál
  • fogai mozgathatóvá válnak
  • a kilazult fogak elvándorolnak, eredeti helyükről rövid időn belül kitérnek, eldőlnek, elmozdulnak
  • lehelete egyre kellemetlenebb, hiába mossa akár többször is

Ha ezeket tapasztalja, akkor Önnek beteg az ínye, beteg a fogágya.

A betegség forrását a fog gyökerénél kell keresnünk, oda kell lemennünk, a problémát csak ott lehet megoldani, a fogait csak így menthetjük meg.

Ínygyulladás, fogágybetegség esetén egy tasak alakul ki a fog gyökere és az azt körülvevő szövetek között. Ezt a tasakot lepedék és fogkő, valamint gyulladásos szövetek töltik ki, melyek eltávolítása a fogorvos feladata.

Ne próbálkozzon vele otthon, csak további fájdalmat, sérülést, gyulladásveszélyt okoz önmagának!

Kérje inkább tapasztalt, gondos fogorvosaink, parodontológus szakorvosaink segítségét, akik mindig nagy odaadással és szaktudással igyekeznek majd fogágybetegségét fájdalommentesen megszüntetni, fogait megmenteni a kihullástól, és tanácsaikkal segítenek Önnek a hosszú távú egészségmegőrzésben.

 

Bízza ránk fogágybetegsége kezelését!

A fogágybetegsége megszüntetésének lépései:

  • ínye felett az esetleges fogkő eltávolítása és a fogai polírozása
  • érzéstelenítésben végzett mélytisztítás vagy ún. zárt kürettálás
  • az érintett, kiemelten problémás fogaknál nyitott kürettálás a fogak körüli lágyszövetek feltárásával
Zárt és nyitott kürettálás kezeléseink teljesen fájdalommentesek. Sok esetben ezen fogmegmentő kezeléseinket lézerfogászati berendezéseinkkel végezzük. Ennek oka, hogy alkalmazásuk garantálja a sokkal gyorsabb gyógyulást, a maximális gyulladáscsökkentést és a fogíny alatt megbúvó baktériumok teljes eltávolítását.

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk, hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

 

Fogágybetegség esetén a korrekt diagnózis felállításához szükség van speciális parodontális szondákkal végzett tasakmélység mérésekre, az így nyert paraméterek rögzítésére, de nélkülözhetetlen a megfelelő röntgenképek áttekintése is.

Ezért, kérjük, hozza magával már meglévő röntgenfelvételét, vagy kérje kollégáink segítségét, hogy hol tudna ilyet készíttetni. Kiegészítő vizsgálatként mikrobiológiai mintavételre is szükség lehet, mely pontosabb tájékoztatást ad arról, hogy milyen kórokozó állhat problémájának hátterében. Így célzottan, akár antibiotikum profilaxis segítségével is fel tudjuk venni a harcot a fogágybetegség ellen.

 

A fogágybetegség örökölhető

Amennyiben szüleinek, nagyszüleinek is hasonló, a fogágybetegségre utaló tünetei, problémái voltak, nagy az esélye, hogy Önnek is lappangó, vagy már élő fogágybetegsége van. Amennyiben Ön tud erről és gyermekei fogainak az egészségét is a szívén viseli, hozza el őket is rendelőnkbe, hogy még időben tehessünk a betegség kifejlődése ellen!

AJÁNLJUK FIGYELMÉBE: A 10 legfontosabb dolog, hogy ne veszítse el fogait...

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, parodontológus kollégáink segítségét fogágybetegsége, ínygyulladása leküzdésében. Válassza a professzionális lézeres kezelést, hogy fogágya, ínye még gyorsabban meggyógyulhasson. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)