#Fogimplantáció

A legkisebb kilökődési arányú implantátum – BTI

A spanyol Biotechnology Institute-nak sikerült kifejlesztenie azt az implantátumot, melynek kilökődési esélye kevesebb, mint 1,5%. A többi implantátum esetében ez az arány átlagosan 3-4%. Vagyis a BTI fog implantátum a beültetést követően is sokkal nagyobb eséllyel marad a szájban.

 

Melyek a BTI fog implantátum előnyei?

Legjobb felületű implantátum
Felülete Ca-ionokkal bevont. Ennek köszönhetően, amikor az implantátum bekerül a csontba, a vér körülötte pár percen belül elkezd megalvadni.

Ez azért előnyös, mivel segítségével az osteointegráció gyorsabb lesz, vagyis a csontba történő beépülés könnyebben, gyorsabban, a szervezet számára nagyobb elfogadással, kisebb megterheléssel zajlik.

 

BTI a legkisebb kilökődési arányú fogimplantátum, Naturadent

 

Kicsi a periimplantitis esélye

Aki elkezd utánaolvasni a fog implantátumoknak, találkozni fog a fenti kifejezéssel.


Mit jelent a periimplantitis?

A beültetett műgyökér körül számtalan tényező miatt– beültetési problémák, bakteriális fertőzés, túlterhelés stb. - gyulladás alakulhat ki a lágyszövetekben, valamint akár a csontban is. Ennek mielőbbi hatékony kezelése az implantátum megtartásának elengedhetetlen feltétele.

Rendelőnkhöz gyakran fordulnak olyan páciensek, akik máshol elkészült implantátumukat szeretnék megmenteni a körülötte kialakult gyulladástól. Lézer segítségével nekik hatékonyan igyekszünk segíteni. A nálunk beültetett implantátumok esetén célunk, hogy elkerüljük a periimplantitis kialakulását.

 

Különböző méretű BTI fogimplantátum különböző esetekre

Amennyiben jól megtervezett a fog implantátum alakja, annak méretében lehetnek eltérések.

A maximum 1-2 mm-es méretkülönbség komoly segítséget jelent orvosi szempontból, hiszen a csont minősége és vastagsága nem minden páciensnél egyforma.

A hagyományosnál keskenyebb vagy rövidebb implantátum csavar választására is van lehetőség bizonyos esetekben, és ezzel akár megelőző műtétek - csontpótlás, arcüreg emelés - elkerülhetők, mely más esetben szükséges lenne.

 

 

Nincs csontvesztés

A BTI fog implantátum beültetése speciális eljárással történik. Amikor a szájsebész belehelyezi a csontba, az így kinyert csont újrafelhasználható marad: segít az implantátum integrációjában és stabilitásában, így egyáltalán nincs csontveszteség.

 

Stabil korona rögzítés

A jól működő műfog feltétele az is, hogy az implantátum csavar és a korona stabil egységet alkosson. Ne bicegjen, forogjon a korona a szájban és olyan kényelmes legyen, hogy ne is vegyük észre, hogy nem a saját fogunk van a kihúzott fog helyén.

A BTI implantátum olyan protetikai elemeket tartalmaz, melyeknek segítségével a koronát stabilabban csatlakoztathatjuk, valamint további kiegészítő elemeket a sebészi és protetikai eljárásokhoz.

 

Olvasson bővebben a csontpótlásról és a fogbeültetésről:

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)