#Esztétikai fogászat

Direkt héj

Direkt héjjal lehetséges az azonnali változás, amellyel esztétikus, ragyogó hollywoodi mosolya lehet. Felfedjük a színészek tökéletes mosolyának titkát. A direkt héj segít eltünteti a fogakon lévő elszíneződéseket, a direkt héjjal helyreállíthatjuk a törött vagy kopott fog formáját, alakját, gyors beavatkozással, fúró nélkül, fájdalommentesen. 

 

Mi az a direkt héj?

A direkt héj egy speciális fogrestaurációs anyag, amelyet az elülső fogakra felvíve alkalmazunk a kisebb foghibák, elszíneződések eltüntetésére. A direkt héjat a fogorvos készíti el a kezelés során, így azonnal láthatja és kipróbálhatja új fogait. Előnye, hogy nem kell rá várni, nem fogtechnikus készíti, tehát azonnali tökéletes mosolyt eredményez. 

 

Direkt héj előnyeinek demonstrálása a rendelőben

Mikor ajánljuk a direkt héjat?

A direkt héj alkalmazását esztétikai foghibák esetén ajánljuk pácienseink számára, mivel egészségügyi problémákat nem old meg. A direkt héjat olyan esztétikai problémák esetén ajánljuk Önnek, mint a fogzománc elszíneződései, fogak közötti túl nagy rés, letört elülső fogak esetén, fogágybetegség miatt nagyon felhúzódott íny vagy a nem megfelelő fog formája, alakja miatt.

A direkt héj segítségével ezek a felületi foghibák könnyedén eltüntethetők, a fogak formáját, színét gyorsan megváltoztathatjuk. Önnek pedig azonnal Hollywoodba illő mosolya lehet! Szeretné kipróbálni új mosolyát? Kérjen időpontot rendelőnkbe és kollégáink segítenek Önnek!

 

Mely fogakon alkalmazható a direkt héj?

A direkt héjat a fogorvos készíti el a NaturaDent Lézerfogászatán az Ön igényei szerint. A direkt héjakat az elülső, felső fogak esetén alkalmazzuk a legtöbb esetben, de van, hogy az alsó, elülső fogakra is készítünk direkt héjakat. Természetesen, egyidejűleg akár több fogra is készíthető direkt héj, de igény szerint egy fogat is formálhatunk. 

 

Hogyan történik a direkt héj elkészítése? 

A direkt héj készítése előtt nem használunk fúrót, csakis a fogfelszínt kondicionáljuk lézerrel és más fogászati anyagokkal. Ez az eljárás egyáltalán nem fáj, csupán azt a célt szolgálja, hogy még nagyobb felületen tudjon tapadni a restauráció és tartós legyen a végeredmény. 

 

Meglévő direkt héj esetén

Amennyiben úgy keresi fel rendelőnket, hogy már rendelkezik indirekt héjjal, annak eltávolítását is könnyedén elvégezzük. A direkt héj eltávolítása során sem használunk fogászati fúrót. Még a hagyományos direkthéj leszedés során általában lefúrják a héjat, addig a NaturaDent Lézerfogászatán ez az eljárás egészen máshogyan zajlik. 

 

Nincs kellemetlenség meglévő direkt héj esetén sem

Nem érez kellemetlen fúrást a fogain, mivel lézerrel távolítjuk el. Az eltávolításhoz keményszöveti fogászati lézerünk segítségével, annak szövetspecifikus tulajdonságának köszönhetően, csak a direkt héj kompozit anyaga kerül eltávolításra.

Nincs fájdalom, sem fogérzékenység. Felületelőkészítés után pedig azonnal elkészíthetővé válik az új direkt héj. 
 

Tökéletes szín és forma azonnal

A kerámia direkt héjak alkalmazásával gyorsan megváltoztathatjuk mosolyát, igen látványos eredmények mellett, veszteség és nagyobb beavatkozás nélkül. Így már tudhatja a hollywoodi sztárok titkát!

Gyors megoldás, fájdalom nélkül, az eredmény pedig a tökéletes mosoly. A héjak a kívánt színre színezhetők és tökéletesen egybeolvadnak majd mosolya többi részével. 

Páciensünk előtte-utána fotója direkt héj alkalmazásával.

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)