#Fogimplantáció

Csontpótlás, arcüreg emelés implantáció előtt

Az implantációs fogpótlásnak is biztos, stabil alap kell. Amennyiben ez nincs meg, bármely technikát, bármely implantátumot is alkalmazzuk, nem lesz garantált a siker.

Mi szeretnénk, ha az Ön fogpótlása is még legalább 50-60 évig stabil és megbízható maradna. Amennyiben arcüregében nem áll rendelkezésre megfelelő vastagságú csont a fogpótlás biztonságos befogadásához, az általunk javasolt, bevált megoldás a csontpótlás, és felső állcsont esetében az arcüreg emelés. Az arcüregemelés, a sinus lift Önnek is egy támogató, előkészítő, biztos alapot építő, biztonságos eljárás!

 

Mi az a csontpótlás?

Csontpótlás során célunk a csontállomány térfogatát növelni úgynevezett augmentációs beavatkozással. Ezen csontpótló beavatkozások regeneratív, új csont képződését elősegítő eljárások. A különböző csontpótlási célok más-más technikákat és különböző csontpótló anyagokat igényelnek.

 

Miért szükséges a csontpótlás?

Csontpótlásra van szükség, ha olyan helyre kell a fog implantátumot beültetni, ahol kevés, vagy nem megfelelő mennyiségű a csontállomány.

Csontpótlást indokolhatja egy vagy több fog parodontális gyulladása is, amikor az érintett fogakon a gyulladás megszűntetése után lézeres kürettálás, mélytisztítás után regenratív jelleggel végezzük a kezelést.

 

A csontpótlás menete

Hála a tudomány fejlődésének, manapság csontpótlásra több anyag áll rendelkezésre. A Naturadent lézerfogászatán csak a legjobb minőségű, legjobb klinikai vizsgálatokkal rendelkező anyagokat használjuk, amelyek nálunk is bizonyítottak már.

Vannak humán csontpótló anyagok, vannak állati eredetűek (xenograft) és a legjobb a műtét során helyileg saját csontból nyert és készített granulátumok. Klinikánkon gyakori ezen anyagok keverékéből létrehozott csontpótló anyag használata is.

Minden csontpótló beavatkozást helyi érzéstelenítésben végzünk, ezért a csontpótlás alatt Ön semmilyen fájdalmat nem érez.

A csontpótlás elősegítése érdekében adott esetekben alkalmazunk különböző membránokat, ezek lehetnek felszívódó kollagén membránok, vagy nem felszívódó membránok, melyek a szemcsés állagú csontpótló anyagot a páciens csontozatán rögzítik a csontpótlás teljes gyógyulási ideje alatt.

 

Csontpótlás lépései röviden

  1. a területet érzéstelenítjük
  2. bemetsszük a fogínyt, és a csonton "ablakos" technikával láthatóvá tesszük az arcüreg nyálkahártyáját
  3. csontablakon keresztül csontpótló anyagot juttatunk be
  4. membránnal zárjuk az "ablakot"
  5. varrattal zárjuk a bemetszést
  6. egy hét múlva kontroll és varrat eltávolítás

 

Biztonságos a csontpótlás?

Igen. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csontpótló anyagnak indokolt a felhasználása, az orvosi kereskedelemben kapható csontpótló anyagokat teljesen steril flórában hozzák forgalomba.

Ezek teljesen fehérje- és kórokozómentesek. Ezeket az anyagokat magas hőmérsékleten hőkezelik, így nemcsak a különböző betegségek átvitelének lehetősége kizárt, hanem az esetleges allergiás reakciók kialakulása is teljesen lehetetlen.

A csontpótlás utáni fájdalom és duzzanat természetes jelenség; akkor sem kell megijedni, ha a csontpótlás után a bőrön nagyobb véraláfutás keletkezik.

 

Mik a csontpótlás komplikációi? Mik a szájsebészeti beavatkozások komplikációi?

A Naturadent lézerfogászatán az implantációs és szájsebészeti tevékenységeket a legmagasabban képzett szakemberek (Master of Science fokozat a münsteri Egyetemről) a legkiválóbb minőségű anyagokkal végzik.

Természetesen minden orvosi beavatkozás egészségügyi kockázatokkal jár. Mindezek mellett magasan képzett és tapasztalt szájsebész fogorvosaink minden esetben ügyelnek arra, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen és minimalizálják a lehetséges komplikációkat.

A Naturadent Lézerfogászaton szigorú sterilizációs és higiéniás szabályok vannak érvényben. Ennek ellenére nem lehet minden kockázatot kizárni.

Néha előfordulhat, hogy az arcüreg megnyílik foghúzást követően, de ez a komplikáció orvosolható azonnali lebenyképzéssel, sebészeti beavatkozással. Az arcüregemelés során kismértékben megnyíló arcüreg pedig membránnal visszazárható (szerencsére a mai modern technológiáknak köszönhetően már nem annyira veszélyes, és könnyen kezelhető).

 

Mit jelent az arcüreg emelés?

Az arcüreg emelés - vagy másnéven sinus lift - során a foghiány felől az arcüreg belső fala biztonságosan megemelésre kerül. Az így keletkező üregbe csontpótló anyag kerül, ami általában saját csontból vett csontforgács, és bio, gyorsan beépülő csontpótló anyag keveréke. A beavatkozás a lehető legnagyobb mértékben fájdalommentes, gyors, biztonságos, hatékonysága pedig számos klinikai vizsgálat által alátámasztott.

A csontpótló anyag megkötése után a csonttal egyenértékű szilárdságú lesz és nagy nyugalommal rögzíthető bele az implantációs fogpótlás. 

 

 

Mi a csontpótlás eredménye?

  • megfelelő tér a fogpótlás biztonságos befogadására
  • megfelelő szilárdság a hosszútávú, évtizedekig tartó viselésre, használatra
  • az arcüreg nem sérül a fogbeültetés során
  • a beültetett foggyökér stabil és fix lesz, mert biztos, szilárd alapba kerül beültetésre

Az arcüreg emelés - sinus lift - több fog pótlása esetén is kivitelezhető. Ezen éghajlati övön élők körében jellemző a vékonyabb arccsont, amiből kifolyólag gyakran kell ezt az eljárást alkalmazni a tökéletes és hosszú távon is problémamentes fogpótlás érdekében.

A fogorvosi kezelésekre minden egyén és szervezet eltérően reagálhat. A szervezetének megfelelő kezelési terv kialakításához keresse fogorvos szakértőinket, akik személyre szabott megoldást nyújtanak Önnek!

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, szájsebészeink segítségét az implantáció előtti csontpótlásban! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 

 

Először minden páciensünknél elvégzünk egy teljes állapotfelmérést és szájvizsgálatot, ami alapján egyéni kezelési tervet készítünk a várható költségekkel. (Konzultáció, állapotfelmérés kezelési tervvel: 11 000 Ft)